Firmele din judetul Olt aflate in sfera de influenta a senatorului social-democrat, Paul Stanescu, domina licitatiile pentru reabilitarea a zeci de kilometri de drumuri judetene, unde “baietii destepti” din jurul tatucului de la Visina pun mana destul de usor pe milioanele de euro pe care Uniunea Europeana n-i aloca pentru  modernizarea infrastructurii existente.

 Asa se face ca “firmele de casa” care graviteaza in jurul conflictelor de interese ale senatorului Paul Stanescu de la PSD par sa-si fi rotunjit considerabil conturile in ultima vreme gratie licitatiilor la care apar ca ciupercile dupa ploaie si pe care, fara un efort prea mare, reusesc sa le castige la pas… Nicio licitatie din Olt, Dolj sau Arges nu se organizeaza fara ca societatile aflate in subordinea lui Paul Stanescu, zis “Zlatina”, sa nu fie prezente in unanimitate. Mai nou, metoda asocierii de firme este calea directa spre milioanele venite de la Bruxelles.  Este o extrema fericita in care domina banii si interesele politice propovaduite de marele tatuc de la Visina, care nu mai pridideste cu aerele de mos infatuat care s-a ajuns si nu permite greseli cand vine vorba de multe milioane de euro… din bani europeni. Cealalta extrema care compune un judet jecmanit in totalitate de gruparea organizata de la Visina traieste inca in saracie si primeste pe alocuri firimituri cand si cand. Absolut toate domeniile de activitate sunt capusate de oamenii lui Stanescu si nicio institutie deconcentrata a statului nu se pune in miscare fara acordul Stapanului inelelor de la Visina. Axioma este cu atat mai trista cu cat viata economica a judetului Olt este totalmente acaparata de forte malefice pesediste care s-au aliat intr-un adevarat cartel al faradelegilor devenit chiar transpartinic.

Asocierea SC Panadria SRL – Transcom Caraiman – General Trust Arges

Aceasta asociere de firme din anturajul lui Paul Stanescu a reusit sa puna mana anul trecut pe un contract destul de consistent in valoare de 12,5 milioane de euro – fonduri europene – taman pentru modernizarea drumului judetean DJ 642 intre localitatile oltene Stoenesti si Giuvarasti (limita cu judetul Teleorman). Vorbim aici de o reabilitare a 46 de kilometri de drum care ar trebui sa dureze 43 de luni, adica vreo trei ani si sase luni. In teorie este usor de spus ca se va intampla cum scrie in caietul de sarcini, dar in practica castigatorii  licitatiei sunt SC Panadria SRL  si SC General Trust Arges adica aceleasi  doua firme cu antecedente neplacute in acest domeniu si ne referim aici la mantocaria grosolana din anul 2019 numita ”reabilitare” a DJ 643B DJ 643 – Babeni – Oltetu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Draganu – Ciocanari – Zavoieni – Varleni – Stanesti – Maciuca – Cermegesti – Chirigesti – Barbarigeni – Roesti (DN65C) – km0+000-35+555 din judetul Valcea. Coincidenta sau nu, costul reabilitarii de mantuiala a portiunilor de drum judetean din Valcea s-a ridicat tot la 12 milioane de euro. Iar locuitorii din judetul Valcea isi scuipa si acum in san cand isi amintesc de treaba pe care au facut-o  “profesionistii” in reabilitari de drumuri ai senatorului Paul Stanescu. Si pentru ca nu e nimeni destul de inteligent si integru in institutiile statului de (ne)drept sa ia atitudine in privinta a ceea ce se intampla cu banii europeni si, mai ales, cu siguranta soferilor care isi pun viata in pericol cand aleg sa circule pe asa-zisele drumuri modernizate pe repede ‘nainte (!?) de drumarii de la SC Panadria SRL, SC General Trust si mai nou Transcom Caraiman avem posibilitatea sa facem noi publice fetele din spatele acestor firme ”de apartament” care pun mana cu destula usurinta pe milioanele de euro din fonduri europene ca sa livreze in schimb lucrari de proasta calitate ce pot aduce necazuri serioase participantilor la trafic  in loc de confort sporit…

 Despre cele trei firme asociate din spatele lui Paul Stanescu…

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, SC Panadria SRL din Ganeasa, Olt este detinuta de Florea Barbu, de 67 de ani, din Dranovatu, comuna Ganeasa. Este tatal lui Adi Florinel Barbu, sef la Serviciul de Gospodarire a Apelor Olt, unde a fost numit in 2009 pe vremea lui Darius Valcov. In 2012, Adi Barbu a devenit pentru o scurta perioada de timp sef la Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare pana in aprilie 2014 cand a revenit la vechea functie de la Gospodarirea Apelor Olt. SC Panadria SRL este o firma prietena si cu banii publici gestionati de Consiliul judetean Olt, unde boss-ul Marius Oprescu bun prieten cu Adi Barbu nu uita ca au lucrat impreuna la Gospodarirea Apelor si atribuie contracte de milioane lei in fiecare an firmei conduse din umbra de Adi Barbu. Constructorul Panadria se dezvolta an de an gratie contractelor acordate cu dedicatie si a ajuns sa treaca de 100 milioane de lei cifra de afaceri in 2020, dupa o crestere cu 42 la suta. Societatea avea in 2021 144 de contracte de achizitii publice incheiate, cu valoare cumulata de 664,7 milioane lei, conform informatiilor disponibile aflate pe site-ul Ministerului de Finante. Transcom Caraiman este firma mamei lui Emil Florin Albota, fostul sef PSD al Inspectoratului de stat in Constructii si fost secretar de stat la Ministerul Educatiei. De altfel, Emil Albota a fost asociat in firma Transcom Caraiman pana in vara lui 2014, cand s-a retras pentru a lua calea politicii la Bucuresti. In prezent este deputat de Olt din partea PSD. Transcom Caraiman este de asemenea abonata la contracte cu primariile din Olt dar si cu CJ Olt. Cat despre SC General Trust putem sa spunem ca este firma unui “rege al asfaltului” din Arges in persoana lui Catalin Marian Spataru care a fost retinut in 2012 de DIICOT pentru constituirea unui grup infractional, evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar al DIICOT Mehedinti. Prejudiciul se ridica la 20 milioane de euro. Potrivit presei locale, Catalin Marian Spataru este un apropiat si sponsor loial al PSD. Cercul se inchide cu presedintele CJ Olt Marius Oprescu care este “mana dreapta” a lui Paul Stanescu – actual senator PSD si secretar general al social-democratilor. Deci, mergeti la vot!! Votati PSD!!!

 T.M.