Primarul comunei Movileni din judetul Olt i-a acordat la inceputul acestei luni presedintelui Consiliului judetean Olt, Marius Oprescu, titlul onorific de “Cetatean de onoare al comunei Movileni”. Momentul a fost speculat la maximum de reprezentantii presei aservite care s-au dovedit foarte vocali in ceea ce priveste promovarea evenimentului. Ba chiar s-a scris in cascada despre acest lucru, desi oltenii greu incercati sub domnia si prostia starostelui-peltic, aflat la carma judetului, nu au drumuri bune si nici prea multe locuri de munca…

 Si uite asa in loc ca ziua de 1 iunie – Ziua Internationala a Copilului sa reprezinte un moment de sarbatoare pentru copiii din micuta localitate olteana, edilul Sorin Toma a decis sa captureze aceasta bucurie de la cei mai mici dintre noi pentru a o transforna intr-un adevarat kitsch propagandistic de partid, de toata jena, in onoarea unor grei din PSD Olt carora comunitatea locala a decis sa le acorde titlul onorific de “Cetateni de onoare”. Nitam-nisam, seful PSD Olt Marius Oprescu, ministrul Agriculturii Adrian “Doi s’un sfert” Chesnoiu si vicepresedintele CJ Olt Virgil Delureanu au devenit noii “cetateni de onoare” ai unei localitati in numele careia nu au facut nimic notabil. Este cu atat mai gretos cu cat astfel de evenimente sunt deturnate si folosite mereu cu scopul precis de a consolida cultul personalitatii unor indivizi care nu sunt deloc interesati de ceea ce se petrece cu adevarat in judetul pe care il manipuleaza politic si economic. In ce fel a ajutat Marius Oprescu localiatea Movileni? Cate proiecte de infrastructura au fost initiate in Movileni cu implicarea directa a presedintelui CJ Olt? De ce sa acorzi un titlu onorific unui individ care nu cunoaste nici pe departe realitatile si nevoile oamenilor din judetul Olt?! Cat de mare este propaganda si, mai ales, de ce nu reusesc anumiti edili sa iasa din acest arhetip inutil al zonei care reclama, din cand in cand, un astfel de gest care in traducere libera este sinonim cu pupatul in fund fara folos al sefului? Cu ce dracului v-a ajutat pe voi, movilenii, acest Marius Oprescu?!? Nu avem nevoie de statistica pentru a realiza ca PSD a ingenuncheat oameni, institutii, antreprenori, mediu de afaceri si sperante in toti anii de cand se afla la butoanele judetului. In tot acest gest de mare slugarnicie politica Sorin Toma a gasit un moment propice pentru a rosti cu voce tare doleanta mai veche a locuitorilor din Movileni care vor ca localitatea lor sa fie racordata in viitorul apropiat la reteaua nationala de gaze naturale. Ei bine, acest gand a fost degraba dezamorsat de proaspatul “cetatean de onoare (inutil!) al comunei” care a astupat gura targului in nota-i caracteristica: “(…) Nu facem promisiuni aici fara sa avem un fundament, dar cu siguranta, asa cum am facut-o in ultimii zece ani, va promit ca voi fi alaturi de dumneavoastra asa cum am fost si pana acum”, s-a eschivat jupanul Marius Oprescu. Na-ti-o franta ca ti-am dres-o!

Dupa Oprescu a urmat Chesnoiu de la Agricultura…

A doua mutra din PSD Olt care a primit titlul onorific de “cetatean de onoare (inutil!) al comunei Movileni” de la edilul Sorin Toma a fost Adrian Chesnoiu, alias “Doi s’un sfert” sau ministrul-cabotin, care se erijeaza de cand a ajuns ministru al Agriculturii in mod inoportun in “vedeta populara” pe toate burtierele televiziunilor centrale si nimic mai mult.

Acestuia ii place mult audienta si ii place sa se vada pe sticla, insa noua nu ne prea place ce scoate pe gura de la un timp… Despre tanarul ministru al Agricuturii, Adrian Chesnoiu, nu prea putem  sa scriem de bine si nici sa evidentiem felul in care a ales sa gestioneze situatia precara in care se gaseste de foarte multi ani agricultura romaneasca… Ne-am lamurit cum are de gand sa carmuiasca corabia printre valurile mari generate de razboiul din Ucraina care deja creioneaza o criza alimentara la nivel global. Ne-am convins si am vazut ca avem in fata un ministru care nu este deloc dornic sa invete cum sa ajute fermierii romani sa prosepere si nici nu este dispus sa ofere garantii reale ca agricultura romaneasca va iesi din impas si ca vom avea din nou rafturi pline cu fructe si legume crescute si recoltate pe meleagurile noastre. Din pacate, mai avem de asteptat pentru ca ceea ce ofera Adrian Chesnoiu in spatiul public nu sunt altceva decat vorbe si masuri lipsite de continut/haioase. Chiar si asa, Chesnoiu a urcat si el pe scena alaturi de mai-marele Oprescu pentru a-si revendica titlul de “cetatean de onoare (inutil!) al comunei Movileni”. Fie vorba intre noi, Adrian Chesnoiu, cel cu fata de personaj de desene animate, nu credem ca stia prea bine inainte de 1 iunie unde era situata pe harta tarii comuna MovileniCat despre cea de-a treia mutra care a primit acelasi titlu onorific vicepresedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, nu avem de adaugat decat ca se inscrie si el in aceeasi categorie de oportunisti si politicieni zero-barati. P.S. Votati PSD!

TM