Din zi în zi noi oamenii de rând  trăim cu frica de a mai întreprinde ceva pentru nevoile personale si locul in care in care ne ducem zilele . O casă , o mașină , un serviciu , o afacere personală dacă încerci să le ai ,tu, un cetățean obișnuit, cu mari eforturi și zbateri printre fapte de corupție și corupti ordinari din instituțiile locale și centrale trebuie să îți pui întrebarea dacă vei mai trăi în două zeci și patru de ore , in următoarele zile , în următorii ani ?!…..Și asta , pentru faptul că deranjezi pe mai marii județului , orașului , sau țării și te opui intereselor lor meschine .    

Când am auzit la alegerile locale  din 2016 , in comuna Vișina , in sudul jud.Olt, un cetățean simplu de rând spunând ,, …..ehei , taică , ești cu ei in PSD și faci ce zic ei , mănânci o pâine , altfel intri in curtea ta și stai cu dinții la gard răbdând de foame până mori ” , am considerat că are ceva acel om cu liderii politici pesedisti din zonă .- adică in mod special cu Paul Stănescu, la acea vreme .       Și iată cum anii trec , și politicienii noștri se îngrașă , își măresc conturile , afacerile prosperă pe spinarea ilegalităților și faptelor lor de corupție .Ei și trepăduși lor.  

Dar , vorba proverbului : ,, nu mor caii când vor câinii ” . Un cetățean al acestei țări în primul rând , și un localnic al orașului Piatra -Olt , sat Criva , pe numele lui Gheorghe Bădiță , încearcă să își găsească dreptatea pentru el , dar și pentru alții ca el , ,năpăstuiți de fapte abominabile din partea justiției , poliției , …și bineînțeles cu dirijori politici., facand lumină și luptând pentru principii sănătoase de viață și echitate socială . .Începând de la vechiul PDSR , cu exemple ca Marin Diaconescu , o mai veche cunoștință a oltenilor , Rodica Stanoiu ,ruina coruptă a justiției noastre și până la exemplele de azi ,baronii locali și nationalii Marius Oprescu și Paul Stănescu  sunt o piedică în bunul mers al țării dar și al zonei de unde vin.   


     Nu știu cum se face că în România boala asta a funcției ,ia mințile celor care ocupă funcții , fie ele în politică , fie în justiție , fie în DNA , DIICOT,  etc…..Rămâne o enigmă pentru mine transformarea asta patologică a acestor oameni care ajung să dețină o funcție și efectiv se îmbolnăvesc de putere .
      In România există Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor din România , care veghează ca un câine credincios stăpânului -stăpânul fiind cetățeaul simplu -la viața tihnită și prosperă a acestui norod românesc .
     Filiala Olt , condusă de președintele Bădiță Gheorghe și avandu-l consilier juridic pe Marin Tulus se dovedește o forță în zona Olteniei , neacceptand actele de corupție și nici ilegalitățile sa treacă ei prin ele , cât și cetățenii care în număr foarte mare li s-au alăturat in decursul timpului, fiind asupriți de interesele politico-mafiote .
     De curând LDICAR , filiala Olt a depus un memoriu președintelui , la nivel de organizație națională a LDICAR  ,cu privire la fapte infracționale săvârșite, culmea de instituțiile cele mai importante ale statului nostru: justiția , poliția , DNA , DIICOT , patronate de interesele politice din zonă -Marius Oprescu , Paul Stănescu .

Însuși președintele LDICAR , filiala Olt , Gheorghe Bădiță este supus unui linșaj politic .Dar prin trustul de presă a LDICAR Olt , Liga dreptății ,  acesta a vrut să aducă la cunoștință opiniei publice , printr-un asalt informativ , toate nedreptățile săvârșite lui , dar și celor care i s-au alăturat lui , abuzuri săvârșite de către autoritatile locale , dar și centrale , cu documente doveditoare reale , imbatabile ….O sa vă întrebați : de ce această voință a sa ? …. Pentru ca un alt cetățean simplu, oricare ar fi el , să știe clar ce se ascunde în spatele ușilor închise ale celor mai importante instituții din Slatina, din Olt , sau la nivel național.Si să știe măcar , dacă nu s-o putea mai mult , de ce  moare  pe holurile instanțelor de judecată cu dreptatea în mână .Măcar să nu moară prostit de un sistem perfid !…De ce o mai fi fost revoluția din decembrie ’89 ? 

 

Își mai aduce cineva aminte , din magistratură , procuratură , poliție de ce or fi murit cei de la Canal sau în temnița de la Pitești ?….Aude cineva această întrebare ?         Filiala Olt  , LDICAR , prin memoriu înaintat  către organizația centrală atrage atenția disperat,  ca un fel de strigăt de ajutor și la faptul că aceste abuzuri care se fac in zonă cu însuși președintele Gheorghe Bădiță , cu societatea sa Marconf SRL  s-au extins și  la corpul de jurnaliști locali , care încearcă să își facă datoria onest , prin investigațiile întreprinse , pentru aflarea adevărului și a demascării unor fapte condamnabile cu ani grei de temniță , prin intimidări și agresiuni .Avem un exemplu  de curând, 17 noiembrie a.c. ,cel  al ziaristului Alin Bălan . Bătut fiind în stil mafiot de către indivizi necunoscuți . Conform suspiciunilor ridicate de colegii săi de breaslă , din comandă directă  a președintelui  C J -Olt ,Marius Oprescu .De ce ?…… Pentru investigațiile sale de-a lungul vremii despre accidentul rutier săvârșit în 2013 de însuși președintele CJ -Olt Marius Oprescu ..De investigațiile desfășurate cu privire la jaful societății Marconf SRL , realizat de politic , justiție băncile comerciale și firme ilegale de insolvență ……Sincer ? Nici până acum nu știm  tot adevărul cum a murit în spital tânărul rrom , Mihai Nini , de după accident  .Și acum la ora actuală avem frânturi de adevăr pe care lumea presei încearcă să le adune într-un întreg .De aia colegul nostru bsi-a luat pumni și picioare !….Ce sa mai zicem de săraca sora defunctului , care a cerut acum redeschiderea dosarului morții lui Mihai Nini, pentru aflarea adevărului ….Oare îl va afla cândva ?     


     In memoriu sunt menționate faptele de agresiune pe stradă aplicate lui Marin Tulus , redactor ,,Linia Întâi ” și ,,Santinela”….O adevărată teroare să fie practica de ziarist in Olt ?….Dosarul agresiunii asupra lui Tulus , soluționat în favoarea infractorilor de către Parchetul Local Slatina prin consemnarea ,,autori necunoscuți ” , apoi clasarea sa a mirat lumea presei în Olt .       

Un întreg sir de abuzuri împotriva societății Marconf SRL , săvârșite de instituțiile statului din subordinea Consiliului Judetean Olt cât și a instanțelor de judecată sunt reflectate în dosarul 1055/104/ 2012  și menționate in memoriu .      

Sunt detaliate in memoriu toate proprietățile lui Marius Oprescu , președinte al CJ -Olt  și președinte al PSD -Olt , însă acestea pe declarațiile de avere oficiale nu sunt menționate …..Și atunci cu bugetul statului , colectat de la proprietățile private ale marilor mahări , cum stăm ?….Mai este menționată și legătura de rudenie între Marius Oprescu și Emil Moț -nas -fin . Să le fie cu noroc !……Toți ziariști din presa locală își pun întrebarea cum Marius Oprescu a putut obține o așa putere peste magistrații olteni , prin ce metode ?…..Am auzit de curând că unii magistrați mai tineri din Olt au încercat să activeze în alt județ , pentru a scăpa de comanda lui Marius Oprescu .Așa temător a ajuns acesta pentru cei care vor să își facă datoria onest ?….Dar totuși ne întrebăm cum poate acesta , adică Marius Oprescu , să asuprească și activitatea în tribunale ?
      Memoriul mai reclamă faptul cum oamenii simpli din Piatra -Olt au fost înșelați in așteptările lor de către soția președintelui CJ -Olt , Magdalena Oprescu ,cu promisiuni că li se rezolvă orice sunând la un anume număr de telefon ,…..număr blocat după o săptămână de la alegeri . ….Asta deja este o cutumă națională ! Dar nu ne învățăm minte noi romanii deloc ! …..Atunci când sunt alegeri locale , prezidențiale , parlamentare în România  e perioada dăruirii țepelor …..mai frumoase , mai strălucitoare !
       Tocmai că luptă cu vehemență , și încearcă să țină rezistență mârșăviei instituționale , lui Gheorghe Bădiță i se înscenează dosare de evaziune fiscală și spălare de bani cu ajutorul funcționarilor ANAF Olt … Având ca exemplu concludent dosarul 174/p / 2011intocmit de DIICOT Craiova menționat și acesta in memoriu ….In cine putem avea încredere într-un stat de drept cu un asemenea DIICOT ?
      In memoriu este menționată și arestarea lui Gheorghe Bădiță , dispusă de Înalta Curte de Casație și Justiție fără probe . Iar în dosarul 928 /63 /2017 , inTribunalul Dolj a fost achitat pentru că fapta nu există .De tot râsul !….Ce poate sa insemne acest lucru ? …Justie făcută pe bătătura casei? ….Poate ne răspund magistrații de acolo .     Sunt aduse la cunoștință in memoriu prezența unor procurori în DNA , campioni la dosare penale întocmite pe numele lor …..In cine sa mai ai  încredere în țara asta ?
      In memoriu se pomenește de incompetența procurorului Negrilă Claudiu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt .in dosarul 29 / p/ 2017. Dosar de evaziune fiscală  fabricat mișelește pe numele Gheorghe Bădiță,in care  nimic nu corespunde cu realitatea . Acuzarea de evaziune fiscală fara nicio probă …..Dreptatea unde este ?…Că vinovați fără vină avem !
     Un fapt șocant este înscris in memoriu .Comportament ca în vestul sălbatic ! In 24 octombrie 2020 ,un grup de  14 indivizi înarmați au deschis foc asupra a 7 muncitori in T 123, T124 ; P 1 extravilan Piatra-Olt ..La solicitarea ajutorului poliției prin apelarea la 112 , cei 14 indivizi simulau o partidă de vânătoare …..Nu s-a reținut niciun permis de armă și niciun făptaș .Teatru de înaltă ținută jucat de cei 14 indivizi versați !…..Care mai este siguranța cetățeanului de rând  ?
     Lucru și mai grav este că însuși procurori și polițiștii folosesc metode de represiune împotriva lui Gheorghe Bădiță , prin diverse bande huliganice  cu scopul eliminării de pe piata economică. Adică lupul-politistul bandit  îmbrăcat în Scufița Roșie -uniforma autoritatii …..Cum mai prosperă economia națională dacă întreprinzătorii autohtonii  nu sunt lăsați în pace tocmai de cei ce ar trebui sa asigure liniștea și siguranța  pentru a se dezvollta       După cele  menționate în acest memoriu ne punem întrebarea sincer cui să cerem dreptate in statul acesta , noi oamenii de rând  ? … Cum putem avea siguranța zilei de mâine ? ….Că după câte văd nu ne apără nimeni în țara asta……Să facem un apel la ,,Cosa nostra ” pentru siguranța poporului român ?

Realizat de Florin Bădescu