Într-o țară în care  criza economică , sanitară , politică  și socială a început să ne ia mințile, aruncându-ne in mii de proteste, din cauza a mii de restricții , unele cu folos , altele inutile , Dumnezeu ne arată că s-a supărat pe noi , luând la El sufletele pure și nobile , ce au păstrat în viața asta de pe pământ identitatea neamului românesc .

       Benone Sinulescu și alte suflete nobile ca el ,  au fost pentru românii de rând pașaport in alte meleaguri ale acestui pământ frumos supranumit ,,Grădina Maicii Domnului ” . De asta am fost apreciați peste hotare noi romanii .

        Dacă ne oprim gândul la maestrul Benone Sinulescu și reflectăm cu câtă muncă și disciplină a ținut faima acestui neam , timp de 60 de ani , de când ,,coana ” Maria Tănase l-a luat de ureche , cu drăgălășenie și i-a prevestit o carieră faimoasă , in țară și peste hotare , prin vocea lui de tenor leger , ce a cantat romanța , cântecul de petrecere și folclorul , nu găsim în zeci de ani de aici încolo răsplată bine meritată lui și a altora asemenea suflete valoroase !

       Desigur pe cât s-a putut,  buzoienii lui dragi l-au răsplătit in felul lor,  numindu-l  cetățean de onoare al orașului , i-au creat un festival in Buzău, televiziunea publică  l-au cinstit la Marea Sală a Palatului , pentru o carieră impresionantă ,  a fost apreciat de toți președinții statului român  : Gheorghe Gheorghiu Dej , Nicolae Ceaușescu , Ion Iliescu , Traian Băsescu , Emil Constantinescu , fiind solicitat la cele mai înalte recepții oficiale , ca brend national , ca tezaur uman viu și parcă nu este de ajuns răsplata ce a primit-o până acum ,pentru strădania sa  , de a duce cântecul românesc la cele mai înalte culmi !

      Sincer ,cu amar in suflet , regret cum actualul președinte al României, Klauss Johannis, nu s-a făcut remarcat în vreun fel , exprimandu-si regretul pierderii acestui simbol al României   ! Atâta timp cât s-a apreciat această țară  peste hotare , datorită acestor valori vii, inestimabile ale culturii noastre , cred că merita regretul și actualui președinte al României , exprimat în vreun fel !…..Dar văd că trăim în prezent cu o clasă politică dezinteresată  de spiritul national , poltrona , agresivă  și plină de avarism ! ….Rușine domnilor politicieni ! ..Toate formațiunile politice ar fi trebuit să aprindă o lumânare cu lacrimi in ochi , la căpătâiul unei asemenea valori , ca Benone Sinulescu ! Să îl conducă pe ultimul drum alături de armată …..Nu să realizeze circ și conflicte în parlament ! …..Nu să incite lumea la demonstrații in stradă , că nu mai pot să trăiască bieții români de jugul acesta al interdicțiilor inutile și sărăcie !

     Oare cine să se mai gândească că un asemenea suflet nobil jertfit pe altarul artei interpretative românești , Benone Sinulescu , ne părăsește pentru totdeauna ?

      Noi, oamenii presei, încercăm să-i atenționăm pe români , că este un lucru regretabil , pierderea unei asemenea valori pure , cum este maestrul Benone Sinulescu , și să aprindem o lumină ca mulțumire pentru sufletul său dăruit publicului……Și chiar dacă ne luăm pumni și picioare noi ziariștii pentru adevărul ce îl aducem în societatea noastră românească , ii tragem de mânecă si-i atenționăm și pe politicienii actuali , fie ei interlopi ,mafioți , bătăuși , scandalagii și corupții că Dumnezeu nu mai vrea sa lase aceste legende cu suflet nobil printre noi , ca Benone Sinulescu , și le ia de-a dreapta Sa , să le ocrotească .

     Drum lin nea Beni către îngeri !  Ne-ai dăruit nouă tuturor românilor , de la cel mai tânăr , in discotecă  și până la cel mai in vârstă om , din ultimul cătun in tara asta ,tot zăcământul sufletului tău frumos prin ceea ce ai creat pe scenă și prin felul tău de a te manifesta cu bucurie în orice împrejurare , in fața oricărui om .

Realizat de Florin Bădescu