Deci, Ciolacu a plecat până la toaletă, s-a spălat pe față și s-a întors.

L-au reconfirmat și i-au dat „mandat larg” de negociere cu celelalte partide. Ce înseamnă „mandat larg?”, a fost întrebat Romașcanu, și bineînțeles că nu a putut să răspundă. Ce să fi zis: „Face cum vrea el, doamnă! Asta înseamnă lărgeală”?

Există o întrebare bună și una proastă, legat de PSD.

  1. Încep cu aia proastă: Conducerea chiar nu-și dă seama că nu e bine?

Un grup de interese a pus stăpînire pe România și nu se dă dus

”O parte a grupului de interese care a pus stăpânire pe România și nu se mai dă dus. Stănescu, Ciolacu, Grindeanu, Neacșu. Ei au reprezentat PSD la negocierile pentru noul guvern. Au spus ca au înțeles ce semnificație a avut votul. N-au înțeles NIMIC, dar absolut nimic din ce așteaptă românii de la ei: să nu-i mai vadă tot pe ei, să ne lase…” a scris pe Facebook fostul șef al SIE, gen.(r) Silviu Predoiu. (B.T.I.)

  1. Întrebarea bună e asta: Pe bune,noul guvern e pe termen scurt ?!

Bomba lui Hellvig: noul guvern e pe termen scurt

Fostul director al SRI, Eduard Hellvig, lansează o informație spectaculoasă, în mod indirect, prin intermediul unei postări pe rețeaua X, conform căreia guvernul de mare alianță care se pritocește în aceste zile va fi, de fapt, unul pe termen scurt, pînă la alegerile prezidențiale. Negocierile, care pornesc de la principii de guvernare, vor ajunge inevitabil la nume. Care nume vor întruchipa principiile si astfel devine important ca oamenii, care le vor ilustra, să fie impecabili.

Dar nu nu om, ci minimum doi.

Cumva, în alegerile care vin, va fi mai important ca niciodată tandemul președinte-premier care le va fi propus românilor. Carevasăzică, oameni…

Nu partide.

Milioanele de votanți care au votat altfel, au votat de fapt pentru răsturnarea mesei și schimbarea unui stil de guvernare (general mafiotizat,spunem noi!)

Au votat un “mai dă-vă-n” pe care, noii alesi, ar trebui să nu se prefacă, miseleste, că nu l-au auzit”  sau că  nici macăr nu a fost.

Faptul că Hellvig susține că este nevoie de   această variantă (tandem presedinte-premier), sugerează că guvernul PSD-UDMR-PNL-USR e doar unul pe termen scurt, urmînd a fi schimbat după alegerile prezidențiale.

 

Despre Schengen … s-auzim de bine!

Cioc-cioc, Schengen!? E cineva?

Romania in Schegen! Schengeeen, hai la Schengeeen, cam asta este senzația cu care rămânem după povestea aderării. Că suntem și noi primiți la spartul târgului, când Spațiul Schengen nu mai înseamnă nimic. Că am prins o superofertă – dai votul, treci liber. Este foarte bine, totuși, că am intrat și acum, mai bine decât o nouă amânare. Dar cu votul anulat, cum rămâne? Schengen la schimb cu libertatea de a alege, acesta e „deal-ul” propus? Prea mare potrivirea ca să fie doar o coincidență.

Păcat că suntem primiți în acest club exclusivist fix când s-au ridicat toți de la masă și potul este gol. Adică, era o chestie să fim în Schengen prin 2010-2018, când duduiau motoarele economiei europene. După pandemie, tot ce a venit este o ciorbă reîncălzită, fără gust. Criza sanitară a fost urmată de criza energetică, apoi Rusia a intrat cu tancurile în Ucraina, Israelul a aruncat în aer, la propriu, Orientul Mijlociu…

Nu știm cum se face, dar pe noi și bulgari ne-au băgat ăștia în Schengen la spartul târgului, când Germania, Olanda, Cehia, Austria, Danemarca, Franța, Norvegia, Slovenia, Suedia și Finlanda reintroduc controalele la frontiere. Suntem în Schengen, dar în loc să se ridice barierele, să fie liberă trecere, nemții și cei pe care i-am enumerat le coboară.

Si,deodata , UE ne invită în Schengen. Pam! Adică, România nu avea voie ,până acum, în Spațiul Schengen din cauza faptului că nu prezenta garanții de securitate, nu aveam frontiere bune, eram vulnerabili pe mai multe domenii, iar acum, când rușii ne-au aruncat în aer alegerile, potrivit CSAT, merităm să intrăm în Schengen?!

Ceva nu se leagă în toată povestea asta. Ori s-a diluat Schengen-ul și nimeni nu mai dă doi bani pe securitate și siguranță, ori e altceva…

Sursa: national.ro