La mai bine de un an de când fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost instalat înfuncția de director general al ADR Sud-Vest Oltenia, procurorii Direcției Naționale Anticorupție ausolicitate transmiterea tuturor documentelor care au stat la baza organizării concursului. Pe 30septembrie, partidul condus de Cătălin Drulă a trimis o solicitare către DNA pentru a anchetaangajarea lui Alexandru Stănescu la conducerea ADR Sud-Vest Oltenia, „instituție care gestionează1,2 miliarde de euro”.

Vizat de plângerea la DNA nu este doarStănescu, acesta susținând, și atunci darși acum după ce DNA a cerutdocumentele, că ”nu eu am organizatconcursul”. Acuzațiile de trucare îi vizeazăîn principal pe cei cinci președinți deconsilii județene, organizatorii procedurii,din Dolj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Gorj,USR solicitând procurorilor să înceapăurmărirea penală împotriva acestorapentru abuz în serviciu, instigare la abuzîn serviciu, instigare la permitereaaccesului unor persoane neautorizate lainformații ce nu sunt destinate publicitățiiși accesului unor persoane neautorizatela informații ce nu sunt destinatepublicității. Ca o pură coincidență, la acelmoment președinte al CDR SV Oltenia,deci al comisiei, era chiar MariusOprescu.

În sesizare se arată faptul că toatecondițiile de participare au fost făcute astfel încât să corespundă întocmai CV-ului numitului StănescuAlexandru (în plus, fără vreo experiență în gestionarea fondurilor europene, fără obligația de acunoaște legislație specifică, sau vreo limbă străină, prin comparație cu cerințele minime obligatoriipentru oricare alt post scos la concurs), începând de la anunțul de participare scos de pe site-ul ADR,deși era obligatorie menținerea acestuia pînă la finalizarea concursului, la durata contractului stabilităastfel încât să corespundă cu vârsta numitului (61 de ani) și a perspectivelor acestuia de pensionare(vârsta standard de pensionare la bărbați este de 65 de ani cu posibilitatea prelungirii până la 68 deani) pe o perioadă determinată de 4 ani (deși postul a fost vacantat pentru o perioadă nedeterminatăși nu există vreun motiv/constrângere pentru această durată), cu posibilitatea de a fi prelungit încă 3ani, până la lipsa unei probei scrise, deși orice concurs presupune că „interviul poate fi susținut doardupă ce candidatul a fost admis la proba scrisă”.

Rămâne de văzut cum se va face încolonarea la DNA în perioada următoare, una și așa destul defierbine dar și abia la început. Zic surse…

Sursa: concretolt.ro