Propunem urmatorele doua slogane electorale pentru Olt:

              – “Sa dam doar cui a mai dat, cel ce n-are ii invatat!“….

               – “Oltul-fruntea saraciei si Sicilia României!”

 

Cum câştigă unul dintre cei mai puternici oameni din PSD -Paul Stanescu – din cererile fermierilor care au fost negociate la Ministerul Agriculturii, in ianuarie 2024

https://www.zf.ro/companii/au-ajuns-fermieri-sute-mii-hectare-proprietate-iasa-strada-vor-22232044

 Unul dintre cei mai puternici oameni din PSD, Paul Stănescu din Olt, care exploatează direct şi indirect circa 40.000 de hectare – fiul său are a doua si a patra cele mai mari ferme din România – câştigă din cererile fermierilor care au fost la negocieri la Ministerul Agriculturii

Una dintre cerinţe a fost revizuirea şi adoptarea legii arendei, care prevede o durată minimă de şapte ani.

Plata subvenţiilor APIA şi ram­bur­sarea de TVA, acor­darea credi­telor subven­ţionate pentru agricultură, concurenţa cere­alelor ieftine din Ucraina, schimbările climatice sunt principalele probleme pe care le-au pus asociaţiile de fermieri ieri pe masa lui Florin Barbu, ministrul agriculturii.

El i-a chemat la consultări şi negocieri pe reprezentanţii agricultorilor după ce aceştia împreună cu transportatori au început un protest spontan şi au ieşit cu tractoarele şi camioanele în stradă, pornind spre Bucureşti.

Fermieri şi transporta­tori, reprezentanţii unora dintre cele mai puternice sectoare ale economiei, care înseamnă, în cifre, 230.000 de firme şi afaceri de 120 de miliarde de lei, îşi doresc ajutoare de la stat mai mari, pentru că au avut o serie de provocări în ultimii ani, care, susţin ei, i-au adus în pragul falimentului. Costul asigură­rilor, lipsa şoferilor, timpii extrem de mari de aşteptare din vămi sau din portul Constanţa alături de creşterea birocraţiei şi implementarea unor sisteme noi pe o infrastructură informatică insuficient dez­vol­tată sunt motivele din spatele deciziei transporta­torilor.

Pe de altă parte, fermierii şi-au pus tractoarele pe şoselele României, spun că au ieşit din cauza preţurilor mici ale cerealelor după ce au avut costuri mari de înfiinţare a culturilor în anul agricol trecut, a neplăţii ajutorului de 100 euro/ha pentru culturile de grâu şi rapiţă, acordat pe cadrul Ucraina sau valoarea mică a ajutorului de stat privind rambursarea accizei pentru motorina achizi­ţionată şi utilizată în agricultură.

Astfel, Clubul Fermierilor, Agricultură şi Cooperare, organizaţie cu reprezentati­vitate la nivel naţional, formată din Federaţia Naţională PRO AGRO, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România  – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV şi Asociaţia Forţa Fermierilor – AFF sunt câteva dintre cele care au mers  la Ministerul Agriculturii cu o listă de cerinţe, unele comune cu ale fermierilor care protestează, unde au cerut compensarea pierderilor suferite de fermierii români afectaţi de importurile din Ucraina, acordarea de credite cu dobândă subvenţionată pentru capital de lucru şi investiţii în ferme. cu marja dobânzii de maxim 2% + ROBOR, plata în regim de urgenţă a sprijinului de 100 euro/ha pentru culturile agricole înfiinţate în toamna anulu 2022, apă gratuită pentru infrastructura principală de irigaţii în anul 2024 şi chiar modificarea legii arendei, care prevede o durată minimă de 7 ani. Astfel, unul dintre beneficiarii acestei cerinţei este Ştefan Alexandru Stănescu, fiul lui Paul Stănescu, care exploatează alături de alte persoane fizice şi juridice a doua si a patra cele  mai mari exploataţii agricole din ţară, conform datelor APIA, pe baza subvenţiei plătite în 2023, de circa 40.000 de hectare.

De altfel, Forin Barbu, acum ministru al Agriculturii, este apropiat de Paul Stănescu.

 

https://lumealibera.ro/votam-pentru-noi-cum-au-ajuns-pamanturile-romaniei-pe-si-la-mana-baronilor-rosii-clanul-stanescu-de-la-olt/

Votăm pentru noi! Cum au ajuns pământurile României pe şi la mâna baronilor „roşii”. Clanul Stănescu de la Olt

Cu ei a început distrugerea CAP-urilor din vremea lui Iliescu

 Deputatul PSD Alexandru Stănescu este inginer de mecanică agricolă și a lucrat pe vremea comunismului la CAP-ul din comuna în care s-a născut, Vişina, județul Olt. După 90, a lucrat și la un alt CAP, din comuna Bucinișu, tot din Olt.

Ambele sunt acum companii agricole unde este acționar, cu respectiv 50 și 42,8% din acțiuni.

La Vișina, tatăl lui și al senatorului PSD Paul Stănescu a fost primar PSD vreme de 12 ani, în perioada în care cooperativa sătească a ajuns SC Agromec Vișina SA, care administrează peste 3.700 de hectare agricole și este abonată la fonduri europene. Potrivit presei locale, în ultimii ani, Agromec Vișina a primit de la APIA peste 3 milioane de lei în fiecare an.

Deține în proprietate, pe persoană fizică, peste 30 de hectare de teren agricol.

Alexandru Stănescu are o soție profesoară la școala din Vișina, unde nevasta fratelui său senator a fost până de curând directoare. Însă soția deputatului PSD – se numește Camelia – este și administrator la o altă companie agricolă unde soțul este acționar, agromecul din Bucinișu. Fiul său este, de asemenea, absolvent în agronomie și alături de vărul său primar, fiul lui Paul Stănescu, administrează sau sunt acționari ai mai multor companii agricole, care administrează – fie în proprietate, fie în arendă – mii de hectare agricole, ferme de animale care au fost finanțate din fonduri europene, cum este cazul celei numite S.C. To Mak, de creștere a porcilor, cu 1 milion euro obținut de la UE pentru modernizare. Cei doi veri, Ștefan și Mihai, sunt prezentați în presa locală controlată de liderul PSD Olt ca fiind inovatori „care vor să cucerească mapamondul” cu ideile lor aplicate la firmele familiei.

Cititi acest articol : –           https://www.gazetanoua.ro/doi-olteni-vor-sa-cucereasca-mapamondul-cu-aplicatia-agriso-stefan-stanescu-daca-folosim-tehnologia-randamentul-in-agricultura-este-mult-mai-mare-.html

“Doi olteni vor să cucerească Mapamondul cu aplicaţia Agriso. Ştefan Stănescu: „Dacă folosim tehnologia, randamentul în agricultură este mult mai mare””

La rândul său, Paul Stănescu, deținător al altor 30 de ha de teren agricol pe persoană fizică, are interese declarate la agromecul Vișina, de unde încasează anual o medie de 16.000 de lei anual pentru „muncă teren arendat”. Soția, Marieta, este directoare la o companie agricolă, după ce s-a pensionat din învățământ, cu o acoladă de consilier la Ministerul Educației, atunci când Paul Stănescu era ministru în Guvernul PSD.

Cum a ajuns clanul Stănescu „greucean” în PSD

În privința lui Paul Stănescu au existat mai multe informații legate de perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Olt și în care „a uitat”, conform documentelor de la acea vreme, să-și declare participația în mai multe societăți agricole din Olt, pe care familia sa le controla.

Există și investigații DNA datând din 2014 care au controlat modul în care firmele agricole ale familiei Stănescu și ale apropiaților lor au fost finanțate de APIA, cu milioane de lei anual. Când a devenit senator, Paul Stănescu nu a mai apărut decât ca arendaș la AGROMEC-ul din comuna natală.

 

Din această grupare, Paul Stănescu, inginer agronom de profesie, este cel care a avut ascensiunea politică cea mai importantă. După ce și el, și fratele său, au fost consilieri locali PSD, soarta politică i-a surâs fratelui Paul în 2008, când, intrat în grațiile liderului local PSD, Ion Toma, a ajuns șef de Consiliu Județean. În scurt timp, i-a luat locul lui Toma și a ajuns să controleze, în mandatul lui Victor Ponta și al lui Liviu Dragnea, nu doar județul, ci și Oltenia, pentru ca din 2016 să devină unul dintre membrii nucleului de decizie din PSD.

 

Tot în satul natal, Vișina, familia Stănescu a aplicat la început doar o idee care acum poartă numele unui proiect amplu – Țara Mea – o cooperativă agricolă integrată care adună de la producătorii locali legume și carne, ouă, brânză și conserve pe care le vinde în lanțul de hypermarketuri Kaufland. Gestionarul proiectului, Florin Burculescu, originar din Caracal, a povestit pentru o revistă de specialitate, Ferma, cum familia Stănescu și Vișina au fost printre primii investitori din agricultură care au găsit piață de desfacere la marii retaileri. Rețeaua -Țara Mea – desface produse acum din mai multe județe, printre care se află Olt, Teleorman și Buzău.(Sursa: Europa Liberă)

https://olteniamaxima.ro/2023/12/08/ciocoii-clanul-stanestilor-in-raiul-infractorilor-judetul-olt/

“Un material amplu sosit la redacție(Oltenia maxima -n.n.) , privind săvârșirea unor fapte penale de către fiul lui Paul Stănescu, în zona de sud a țării, pe care celebrul clan mafiot vrea să și-o însușească din toate punctele de vedere, scoate la iveală alte tenebre ale celebrei „la famiglia Stănescu”.

Omașinărie odioasă s-a pus în mișcare prin Ștefan Stănescu, fiul lui Paul Stănescu, celebrul tractorist de la Vișina-Olt, promovat ministru la DEZVOLTARE ȘI vicepremier pentru deposedarea persoanelor nevoiașe, aflate în dificultate existențială, de terenurile agricole pe care le dețin cu titluri de proprietate și pe care le-au arendat periodic către firmele fiului lui Stănescu.

Schema infracțională nemiloasă are ca „modus operandi” plata „la negru” a câte 10.000 lei de către Ștefan Stănescu fiecărui amărât aflat în dificultate existențială, pentru prelungirea contractului de arendă cu 25 de ani. Ce înseamnă acest lucru, cu ce consecințe pentru bieții oameni, copiii și nepoții lor, vom descrie pe larg într-o ediție viitoare, în care vom vorbi și de proveniența banilor negri de ordinul milioanelor de euro din buzunarele lui Ștefan Stănescu.

Jurnaliștii de investigații au în vedere câteva sute de persoane nominalizate în sesizări, lista începând cu Preoteasa Viorel, Grigore George, Rădoi Constantin, Mitriș Gheorghe din comuna Brastovățu-Olt.

În același mod, fiul lui Paul Stănescu va prelua forțat și terenurile societății ZAHĂRUL SA, în schemă intrând și lichidatorul judiciar al societății „cu experiență în zona guvernamentală…”.

Pentru fapta de corupție în mediul privat, celebrul om de afaceri, Gheorghe Becali a fost condamnat la închisoare.

Vom reveni!

Tihomira IVAN”

 

Paul Stanescu-PSD ne spune ca:

  • Nu l-a ajutat pe fiul sau sa ajunga cel de-al doilea fermier al tarii;
  • Nu l-a ajutat pe fratele sau, Alexandru Stanescu, sa ocupe functia de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest ”Oltenia”;
  • Nu l-a ajutat pe Emil Mot sa ajunga primarul Slatinei;
  • Nu a ajuta-o pe judecatoarea Mariana Mot sa ocupe functii in Ministerul Justitiei si in Consiliul Legislativ. Nici Mariana Mot nu l-a ajutat niciodata pe el si pe acolitii lui;
  • Nu l-a ajutat pe Marius Oprescu sa ajunga Presedinte CJ Olt;
  • Nu a ajutat, nu a sprijinit si nu a ocrotit caracatita din jurul gruparii Oprescu-Postolache (care a cuprins jumatate din tara!);
  • Nu stie nimic si nu a protejat afacerea Doldurea- GAZ
  • Nu a intreprins actiuni (social-democrate! – conform doctrinei PSD) prin care cei bogati au devenit mai bogati si cei saraci au devenit lipiti pamantului.

Sigur, ca noi il credem…

Doar ca, realitatea striga in gura mare:

Oltul-fruntea saraciei!” Oltul, Sicilia României!”

„Oameni care au comis infracțiuni rămân somităţi, se plimbă pe stradă, ocupă funcţiuni înalte în loc să-şi petreacă viaţa la puşcărie. Trădătorii devin oameni mari şi respectaţi şi proştii devin administratori ai statului român. Trădătorul e geniu, plagiatorul e erou, pungaşul devine bogat, panglicarul e om politic, cămătarul negustor, speculantul de idei e om cu principii!

Asta-i judecata poporului nostru!”

(Eminescu, ziarul „Timpul” din 15 mai 1879)

Concluzii:

  1. In ţara celor fără Justiţie, „găinăriile umplu pușcăriile” iar marii mafioti sunt “oameni de afaceri”.
  2. Romanii uita ca: ”Cu cat esti mai suspus tiranului,cu atat tiranul devine mai tiran.” Paul Goma