TUPEU DE MINISTRU AL AGRICULTURII.BARBU F0LORIN IONUȚ, ZIS BUSY MAFIOTUL, OMUL LUI VÂLCOV ȘI AL LUI PAUL STĂNESCU, CERE INSTANȚELOR DE JUDECATĂ SĂ-I PROTEJEZE FIRMELE PE CARE LE DEȚINE PRIN OBLIGAREA PRESEI DE A NU MAI PUBLICA INFORMAȚII ȘI REPORTAJE ÎN LEGĂTURĂ CU EL ȘI FIRMELE DEȚINUTE DE EL, RESPECTIV OBLIGAREA DE A ȘTERGE INFORMAȚIILE ȘI REPORTAJELE PUBLICATE ÎN LEGĂTURĂ CU EL SAU CU SOCIETĂȚILE DEȚINUTE DE EL

Acesta este ministrul crescut și promovat de Darius Vâlcov și Paul Stănescu și pe mâna căruia a încăput agricultura României și fondurile europene în domeniu.
Recunoaștem că ne-a luat ceva timp să investigăm firmele deținute de Barbu Florin Ionuț prin interpuși, să prezentăm opiniei publice și să sesizăm organele de urmărire penală că în perioada cât a ocupat funcția de director general la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Barbu Florin Ionuț, zis Busy Mafiotul a încheiat un număr de 6 contracte în valoare de 72.161.344,44 lei fără TVA (fonduri europene) cu firma pe care o deține, S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL înființată în Scornicești, jud. Olt și mutată ulterior la București pentru lucrări de irigații în județul Olt.
Nu a fost chiar ușor să intrăm n posesia proceselor verbale de recepție efectuate în fals prin ANIF Olt din Caracal care îi era subordonată directorului general Barbu Florin Ionuț de la ANIF București, a recepțiilor modificate cu semnătura în fals a șefului decedat al agenției ANIF Olt din Caracal, semnăturile fiind modificate după decesul acestuia, a plăților de zeci de milioane de euro efectuate de ANIF către S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL cu semnătura ordonatorului secundar de credite, adică a lui Barbu Florin Ionuț, fără ca lucrările să fie efectuate în realitate sau să constatăm că asocierile S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL sunt cu societăți angrenate în lanțul infracțional de trucare a licitațiilor la ANIF și beneficiare la rândul lor direct sau în calitate de subcontractanți de contracte de zeci de milioane de euro din fonduri europene, dar și contribuția aferentă bugetului de stat (cofinanțări) pentru lucrări în cea mai mare parte fictive, dar recepționate ca fiind reale.
În baza rolului activ de a informa opinia publică și a sesiza organele de urmărire penală, am prezentat în ediția anterioară și contractul de 27.280.915 lei fără TVA (fonduri europene) atribuit de Compania de Apă Olt firmei deținute prin interpuși de ministrul Barbu Florin Ionuț, zis Busy Mafiotul, S.C. CARMIN POPSTARD PROD SRL, urmând să prezentăm public în continuare toate neregulile și fraudele acestui proiect începând cu modalitatea de atribuire a contractului, cât și cu modul fictiv de derulare. Nu întâmplător pretinsul obiectiv de lucrări a fost contractat în Scornicești, unde se află și investiția de peste 3 milioane euro în baza logistică a S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL, cu bani fraudați din fonduri europene, investițiile în terenuri agricole și în dezvoltări imobiliare tot cu bani fraudați din fonduri europene sau operațiunile cu carduri bancare emise pentru S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL, efectuate de Barbu Florin Ionuț și familia sa…
Dar ca ministrul Agriculturii, Barbu Florin Ionuț, zis Busy Mafiotul, să pretindă instanței de judecată:
”-să constate săvârșirea de către pârâți a unor fapte juridice ilicite, contând în publicarea unor articole prin care i-au fost aduse semnificative prejudicii de imagine;
-să dispună obligarea pârâților să înceteze să mai publice informații și reportaje ÎN LEGĂTURĂ CU EL SAU CU SOCIETĂȚILE DEȚINUTE DE EL;
-să dispună obligarea pârâților să șteargă toate informațiile și reportajele publicate ÎN LEGĂTURĂ CU EL SAU CU SOCIETĂȚILE DEȚINUTE DE EL.”
este prea de tot, pentru că pretinsul ministru tocmai s-a autodenunțat în legătură cu societățile pe care le deține, dar pe care a omis să le declare în declarațiile de avere și cele de interese, situație în care solicităm Agenției Naționale de Integritate să se sesizeze și să dispună măsurile legale.
Aceleiași Agenții Naționale de Integritate îi solicităm ca după verificările efectuate, ținând cont și de autodenunțul ministrului Barbu Florin Ionuț să ne comunice toate societățile pe care acesta le deține și a omis să le declare. Jurnaliștii noștri de investigații au identificat până la această dată societățile CARMIN POPSTAR PROD SRL București și CARMIN AGRO DEVELOPMENT SRL Comuna Spineni, sat Vineți, jud. Olt.
Solicităm însă și DNA – Structura Centrală să se sesizeze în legătură cu cel puțin aceleași fapte, săvârșite de Barbu Florin Ionuț, pentru care Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani de închisoare (traficul de influență, spălare de bani, acte de comerț incompatibile cu funcția ocupată, respectiv ministru). În cazul ministrului Barbu Florin Ionuț pot fi reținute și faptele de trucare a licitațiilor la ANIF și de fraudare a fondurilor europene când ocupa funcția de director general al ANIF sau prin S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL.
Și reprezentantul convențional în instanță al ministrului Barbu Florin Ionuț, „S.C.A. PREDOI ȘI ASOCIAȚII” este beneficiarul a 400.000 euro de la Compania de Apă Olt pentru servicii juridice în condițiile în care această instituție avea proprii juriști, iar prevederile legale sunt foarte clare. Cea mai mare parte a sumei a fost direcționată prin Direcția Economică a Primăriei Slatina către Compania de Apă Olt când Barbu Florin Ionuț, zis Busy Mafiotul, când ocupa funcția de director așa cum alte sume au fost direcționate de la Direcția Economică a Primăriei Slatina cu semnătura aceluiași director Barbu Florin Ionuț către Compania de Apă Olt, de unde firma acestuia, S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL a mai încasat suma 4.932.523 lei fără TVA.
Vom urmări cu interes, evident public, cursul procesului în justiție și vom informa cititorii despre hotărârea instanței de judecată față de cererile ministrului Agriculturii, Barbu Florin Ionuț.
Cerem însă public Parchetului European să investigheze fraudarea fondurilor europene de către firma deținută de Barbu Florin Ionuț, S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL, prejudiciul total fiind de cel puțin 99.442.259,44 lei fără TVA, adică 20 milioane euro.
Cerem public DNA să investigheze săvârșirea de către Barbu Florin Ionuț a infracțiunii de trafic de influență și acte de comerț incompatibile cu funcția ocupată, odată cu evaziunea fiscală și spălarea de bani prin S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL.
Cerem public DIICOT să investigheze fapta de constituire și susținere a unui grup infracțional organizat de către Barbu Florin Ionuț, împreună cu Stănescu Paul, Covaciu Viorel de la Compania de Apă Ol, Ușurelu Cătălin de la Compania de Apă Olt, Emil Constantin Moț, primarul Mun. Slatina și alte persoane care pot fi identificate cu ocazia cercetării/urmăririi penale.
Cerem public OLAF să investigheze fraudele banilor europeni (20 milioane euro), raportat la înscrisurile depuse în probatoriu.
Vom reveni!

SursaSursa: olteniamaxima.ro