SE ÎNTÂMPLĂ ÎN OLTUL LUI PAUL STĂNESCU. MINISTRUL AGRICULTURII, BARBU FLORIN – IONUȚ ZIS BUSY MAFIOTUL, FOSTUL DIRECTOR GENERAL AL ANIF, DEZVOLTATOR IMOBILIAR DE SUCCES ÎN ZONA METROPOLITANĂ A SLATINEI (MILCOVU DIN DEAL), DAR CU DECLARAȚIE DE AVERE DE PLÂNS DE MILĂ, EXACT CA A CREATORULUI SĂU, DARIUS VÂLCOV. DE CE DOMNULE MARCEL CIOLACU?

Aducem azi la cunoștința opiniei publice, dar și a organelor de urmărire penală situația averii ministrului Agriculturii, Barbu Florin-Ionuț, zis Busy Mafiotul, fostul director general al ANIF, despre care am prezentat în edițiile anterioare că deține prin interpuși societatea CARMIN POPSTAR PROD SRL, abonată la contracte de la ANIF în valoare de 72.161.344,44 lei fără TVA și de la Compania de Apă, unde soția sa Barbu Doinița deține funcția de manager financiar al Unității de Implementare a Proiectelor, contractul în valoare de 27.280.195 lei fără TVA, alături de alte sume care totalizează un milion de euro.

Locotenentul lui Darius Vâlcov, care l-a promovat la conducerea ANIF, nu s-a dezis de mentorul său aflat acum în pușcărie, cu privire la situația financiară și a averilor ascunse, deținute pe numele unor interpuși (membri de familie).

Probabil, urmare a experienței nefericite a lui Darius Vâlcov de a-și însuși mai multe bunuri imobile pe numele interpusului Gheorghe Laurențiu, care după ce Darius Vâlcov a fost arestat a refuzat să le transfere către un alt interpus (Ghenciu Cristian Marian), recurgându-se la omorul lui Gheorghe Laurențiu, care în timp ce își dădea ultima suflare la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, chipurile semna la notarul Spirescu transferul societăților și bunurilor lui Vâlcov către Ghenciu Cristian Marian. Barbu Florin-Ionuț a recurs la metoda implicării familiei în deținerea dezvoltărilor imobiliare, așa cum este și cazul complexului imobiliar din zona metropolitană Milcov – Slatina.

Din investigațiile redacției, inclusiv cele de la fața locului a reieșit că investiția megalomană din zona Milcov – Slatina, îi aparține de fapt lui Barbu Florin – Ionuț, fiind realizată cu banii plătiți de ANIF pentru contractele în valoare de 72.161.344,44 lei fără TVA firmei CARMIN POPSTAR PROD SRL prin ordonanțare la plată pentru lucrări neefectuate, semnată de însuși Barbu Florin-Ionuț și cu banii plătiți de către soția acestuia, Barbu Doinița de la Compania de Apă Olt, deținătoarea vizei de control financiar preventiv, către aceeași firmă, CARMIN POPSTAR PROD SRL.

Din salariul de la Direcția Economică a Primăriei Slatina, de la ANIF sau din cel de parlamentar sau de ministru, precum și din salariul soției de la Compania de Apă Olt, nu era posibilă o asemenea investiție.

Toți vecinii complexului imobiliar din Milcov – Slatina cu care am relaționat în cursul investigațiilor jurnalistice, au precizat că investiția imobiliară îi aparține lui Barbu Florin-Ionuț, om de afaceri de succes și om politic aflat în funcția de ministru al Agriculturii.

În curtea complexului se află și două autoturisme, unul marca Volkswagen cu nr. de înmatriculare OT-11-BSY (evident de la Busy) și unul de teren marca Ford cu nr. de înmatriculare OT-78-VGR, pe care Barbu Florin-Ionuț îl folosește la sfârșit de săptămână, când vine de la București. Aceeași vecini declară că familia acestuia locuiește în cadrul complexului pe Str. Principală nr.2 din Milcov – Slatina.

Toate aceste aspecte au fost verificate de către jurnaliști, care au constatat în cel mai evident mod că investitorul este Barbu Florin-Ionuț, aceștia urmărind și cursul investițiilor pe etape, odată cu constatarea prezenței lui Barbu Florin-Ionuț în șantier.

Analizând Cartea Funciară nr.53637 a localității Milcovu din Deal, Str. Principală nr.2, jud. Olt, întocmită pe numele lui Popa Alin Florin (persoană aflată în legătură cu Popa Marius Cătălin, administratorul S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL) cu privire la care Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt va avea multe explicații de datorganelor de urmărire penală, precum și Cărțile Funciare nr. 53640, 54474, 54476, 54478, 54480, 54482, 54484, 54486, 54488, situația se prezintă astfel: toate locuințele au fost intabulate pe numele Barbu Virginia și Barbu Dumitru, părinții lui Barbu Florin-Ionuț, aceștia devenind și vânzători ai unor locuințe către S.C. VBHOME SUDVEST SRL, adică la firma deținută de Barbu Dumitru și Vladu Gheorghe (în familie), firma care a fost înființată de Barbu Florin-Ionuț cu scopul spălării banilor, imediat după înființare aceasta devenind deținătoare a unor active imobilizante în valoare de 756.458 lei, dar bineînțeles cu pierdere 2 ani la rând, alte locuințe fiind înstrăinate către Bărbulete Ion Adrian (inspectorul șef de la Inspectoratul Școlar General Olt) și Bărbulete Raluca, Podaru Daiana și Podaru Ionuț, Vladu Robert Florin (din familie și cu privire la care vom reveni în edițiile viitoare), Popa Maria Evelin, Damian Ștefania și Damian Alin. Fiecare cumpărător a beneficiat de o cotă indiviză din drumul de acces cu Cartea Funciară nr.53987 a localității Milcovu din Deal.

Este evident pentru organele de urmărire penală că nici părinții pensionari din sistemul de învățământ ai lui Barbu Florin-Ionuț și nici socrii acestuia nu dețineau sumele necesare pentru investiția imobiliară de anvergură.

Alte explicații vor trebui să vină de la Primăria Milcovu din Deal, respectiv de la primarul localității cu privire la autorizațiile de construire și certificatele de urbanism care au stat la baza emiterii certificatelor de edificare a construcțiilor aflate la intrarea în localitate, pe partea dreaptă, după pasajul Drumului Expres Craiova-Pitești.

Așteptăm cu interes un punct de vedere sau drept la replică din partea domnului ministru Barbu Florin-Ionuț și cu același interes așteptăm ca organele de urmărire penală să se sesizeze.

După finalizarea investigațiilor jurnalistice, la baza logistică a S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL de la Scornicești, județul Olt, vom aduce la cunoștința opiniei publice o altă investiție imobiliară de TOP 10 ROMÂNIA care are legătură cu același ministru al Agriculturii, Barbu Florin-Ionuț.

Cerem public domnului premier Marcel Ciolacu să țină cont înainte de aplicarea unor măsuri drastice românilor privind taxele și impozitele să analizeze cu atenție ce se întâmplă în propriul Guvern.

Cerem public Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, DNA, DIICOT, EPPO (Parchetul European) și OLAF, să se sesizeze și să dispună verificarea traseului fondurilor europene și a celor naționale direcționate de la ANIF și Compania de Apă Olt de către Barbu Florin-Ionuț și Barbu Doinița către S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL, aceștia fiind constituiți într-un grup infracțional organizat împreună cu asociații S.C. CARMIN POPSTAR PROD SRL (Pătrulescu Viorel-Costel Cristian și Popa Marius Cătălin, care deține și funcția de administrator).

Vom reveni!

Sursa: olteniamaxima.ro