Bilanțul provizoriu al exploziei de la Crevedia, o tragedie produsă 100% pe filieră PSD, devine din ce în ce mai grav. La 16 zile după ce depozitul ilegal de GPL a sărit în aer numărul morților a ajuns la 5, iar alți 3 răniți sunt în stare foarte gravă, intubați și ventilați mecanic, a anunțat luni Ministerul Sănătății, conform Agerpres. De asemenea, alți 18 răniți sunt în stare medie sau ușoară. 32 dintre victime au fost externate.

Cazurile cele mai grave au fost preluate de spitalele din Uniunea Europeană. Toți cei 3 pacienți în stare gravă sunt internați în străinătate: cel aflat în stare critică (arsuri pe 90% din suprafața corpului) este în Italia, la o clinică înalt specializată în tratarea arsurilor; doi (unul cu arsuri pe 40% din corp, celălalt cu arsuri pe 30% din corp) – în Germania, la Lübeck. Toți trei sunt intubați și ventilați mecanic, dar pacientul din Italia necesită și suport vasopresor.

Ceilalți 19 pacienți, care au arsuri ușoare și medii, sunt internați la Spitalul de Urgență Floreasca (6), Spitalul de Urgență „Bagdasar Arseni” (2), Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri (2), plus doi la Bruxelles, unul la Milano, doi la Berlin, unul la Viena, unul la Graz (Austria), unul la Bergen (Norvegia). Un al 12-lea pacient transferat în străinătate, la Graz, a fost externat.

Tragedia de la Crevedia s-a produs în seara zilei de 26 august, la o stație ilegală de GPL. Închisă de pompieri în 2020, din cauza faptului că rezenta pericol de explozia, stația a continuat să funcționeze ilegal în timp ce autoritățile au închis ochii, deoarece patronii erau din clanul Doldurea. Ion Doldurea este primarul PSD de Caracal și omul lui Paul Stănescu, secretar general al partidului. Fiii săi patronează o vastă rețea de stații GPL care până de curând au funcționat cu gaz rusesc.

Acestea fiind proptelele, nimeni n-a mișcat în front timp de 3 ani, până când o țigară aprinsă lângă pompa neconformă, care pierdea gaz, a aruncat totul în aer. Pompierii au amendat în acest răstimp de două ori firma care deținea stația ilegală și au notificat nu mai puțin de 7 instituții ale statului, toate abilitate să verifice și să controleze stațiile de GPL. Poliția și primăria din Crevedia – de asemenea sub controlul PSD – n-au mișcat un deget, la fel mai multe ministere sesizate de pompieri. Așa a fost posibilă tragedia.

Sursa: ziaristii.com