În ediția anterioară am prezentat tupeul fără limită al procurorului Claudiu Negrilă de a se urca beat la volanul mașinii de lux, depistat cu o alcoolemie de 0,67 mg/l în aerul expirat și de peste 2 mg/l în sânge, urmând să revenim cu detalii, așa cum am promis cititorilor, privind ultrajul asupra polițiștilor, dar și aspecte grave desprinse ca din clanurile mafiote.
• Cum să dai pe gât 1 litru și jumătate de whisky împreună cu, respectiv de la persoanele cercetate față de care s-a dispus clasarea pentru fapta de evaziune fiscală și apoi să urci la volan?
Răspunsul poate veni tot de la procurorul Negrilă, pentru că despre el e vorba și dacă asimilăm logica acestuia din Rechizitoriul prin care a dispus clasarea privind fapta de evaziune fiscală față de Goman Fluture și Goman Cristinel sub motivul că ”lipsește o condiție prevăzută de lege necesară pentru punerea în mișcare a acțiunii penale” în cazul conducerii în comă alcoolică, Negrilă s-ar putea justifica cu motivarea că era mai riscant să meargă pe jos ca patrupedul, situația fiind asimilată cu o stare de necesitate.
• Care au fost interesele procurorului Negrilă să dispună clasarea cauzei în mod nelegal față de suspecții Goman Fluture și Goman Cristinel sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 6 milioane euro prin înregistrarea în contabilitatea S.C. ROIAL INSTIG CONF SRL Potcoava a 223 de facturi fictive?
Din analiza Rechizitoriului trimis la redacție de către o persoană din Drăgănești – Olt și a altor materiale primite pe surse, rezultă următoarele:
Doi oameni de afaceri din județul Olt, Goman Fluture și Goman Cristinel, cunoscuți sub apelativul ”Fluture” s-au trezit cu un dosar penal (Nr.246/P/2016) la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru evaziune fiscală la S.C. ROIAL INSTIG CONF SRL prin majorarea bazei de impozitare cu achiziții fictive aferente unui număr de numai … 223 de facturi.
Societatea era controlată de cei doi oameni de afaceri, iar administratorul (Mihai Luminița) a fost numit ca paravan, persoana neavând cunoștință despre afaceri, facturi, contabilitate și fiind fără prea multă știință de carte.
Prin numitul Ghenciu Cristian Marian, interpusul lui Darius Vâlcov în S.C PRIMA PIAȚĂ 2000 S.A. Slatina adică în concesionarea nelegală pe 20 de ani a piețelor și târgului de săptămână din Mun. Slatina, Goman Fluture s-a întâlnit cu procurorul Negrilă care i-a promis că îi scapă pe el și pe Goman Cristinel de dosarul penal contra sumei de 1 milion euro și cu condiția să preia de la Ghenciu S.C. PRIMA PIAȚĂ 2000 S.A. pentru 10 milioane euro, dar nu pe acte, așa cum reiese din materialele primite.
Zis și făcut!
Din aceleași materiale, rezultă că procurorul Negrilă i-a învățat pe suspecții Goman Fluture și Goman Cristinel cum să procedeze, adică să-iimpună administratorului Mihai Luminița să-și recunoască vinovăția și să achite un prejudiciu ”diminuat” la aproximativ 500.000 RON, aspect concretizat, în urma căruia aceasta a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare. Iar statul? Care stat? Cel care dă pensii speciale (din banii cui?) unor procurori ca Negrilă!
Oricum, asta nu e problema suspecților Goman Fluture și Goman Cristinel care își văd de afaceri în continuare, dar sub supravegherea ”în regim abonament” a aceluiași procuror Negrilă, ”abonament” care până la urmă a ajuns să-i scoată din sărite pe cei doi afaceriști.
• Dar pe procurorii DNA nu-i scoate din sărite cazul procurorului Negrilă? Sau pe șefii DIICOT? Sau pe cei din CSM și Inspecția Judiciară?
La confirmarea rechizitorului, procurorul șef Anca Anuța nu a observat că a fost trimisă în judecată o persoană nevinovată și au fost scăpați autorii? De ce nu a fost trimisă în judecată și societatea ROIAL INSTIG CONF SRL? De ce nu au fost audiați partenerii societății cel puțin pentru a fi întrebațidacă cunosc administratorul societății (Mihai Luminița)? Care este condiția prevăzută de lege care lipsește?
• Nici pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova nu-l interesează acest caz, mai ales că rechizitoriilede evaziune fiscală se transmit de către parchete la Parchetul Curții de Apel Craiova?
Cerem public doamnei Daniela Aspra prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt să infirme dispoziția de clasare dată de procurorul Negrilă în Rechizitoriul din 16.12.2019 (dosar Nr.246/P/2016) deoarece, pentru motivele de mai sus aceasta este netemeinică și nelegală.
Publicăm rechizitoriul în forma primită la redacție și vom reveni cu alte dezvăluiri convinși fiind că în cazul procurorului Negrilă, condiția prevăzută de lege privind statutul procurorului este grav încălcată.

O parte din comentariile cititorilor publicatiei Oltenia Maxima

1. K…… spune:
26 iulie 2023 la 15:03
Tartorii acestui Parchet de pe lângă Tribunalul Olt sunt de ani buni Anca Anuța (fost prim procuror) și procurorul Claudiu Negrilă.
Ce s-a prezentat, nu e tot, cere din ce în ce mai mult de la Fluture, sub formă de taxă de protecție, mai ales de la piețe, dar și de la sălile de evenimente, mai nou Negrilă ocupându-se și de autorizații. Evident, contra-cost.
Mai sunt și alți afaceriști ca Fluture, cum ar fi Cotoilă care sunt supuși zeciueli, dar deocamdată mai suportă, nu au răbufnit. Cert este că perceptorul Negrilă nu iartă nimic unde simte miros de bani. Doar la vârsta lui noua parteneră de viață, mult mai tânără, nu trebuie să-l suporte, doar așa de drag. Un apartament, o mașinuță și nu orice fel, o vilișoară nu sunt de ici de colea. Șefei lui, Anca Anuța îi construia ditamai blocul tocmai cercetatul în dosar penal Sorin Păduraru de la S.C. CONDOR PĂDURARU SRL.
Tot mediul infracțional din justiția de la Olt a fost protejat de procurorul general al Parchetului Curții de Apel Craiova, Tena Tulitu de care din fericire justiția a scăpat în urma pensionării acesteia, pensie specială pe care nu o mai apuca dacă nu se grăbea să plece.
Să vedem cum va rămâne cu cei doi, adică Negrilă și Anuța. Poate o să avem și norocul să nu le mai plătim pensii speciale și să îi vedem unde le e locul: LA PUȘCĂRIE!

2. P…….. spune:
26 iulie 2023 la 15:14
Alături de Negrilă va trebui să răspundă și proc. Anca Anuța care a confirmat mizeria de rechizitoriu.

3. A……. spune:
26 iulie 2023 la 15:18
Oricum, pentru alcoolemia de peste 2mg/l în sânge va fi condamnat cu siguranță și la revedere pensie.
Așteptăm filmul cu ultrajul asupra polițiștilor când a fost oprit în trafic, circul de la spital etc.

Sursa: olteniamaxima.ro