CAZUL PROCURORULUI CLAUDIU NEGRILĂ DE LA PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL OLT PRINS MORT DE BEAT LA VOLAN ESTE CU MULT PESTE MEDIATIZATUL CAZ ”HORODNICEANU”. DOCUMENTE ȘI FILMĂRI INCONTESTABILE VOR FI ANALIZATE ÎN MINISTERUL JUSTIȚIEI, CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII, INSPECȚIA JUDICIARĂ ȘI ÎN MINISTERUL AFACERILOR INTERNE CONDUS DE CĂTĂLIN PREDOIU? ÎȘI VA SALVA CĂTĂLIN PREDOIU FOSTUL COLEG DE FACULTATE, ADICĂ PE CLAUDIU NEGRILĂ? VOR INVESTIGA CORECT PROCURORII PARCHETULUI CURȚII DE APEL CRAIOVA ACEST DOSAR PENAL?

Surse din poliția oltenească ne-au trimis la redacție un material al cărui sinteză îl publicăm ca atare:

În seara de 13.07.2023, Serviciul Rutier al Poliției Rutiere din cadrul I.P.J. Olt a organizat în Municipiul Slatina o acțiune cu agenți din mai multe orașe (Balș, Caracal, Drăgănești-Olt, Corabia).

În seara respectivă, la ora 18:13, procurorul Negrilă Claudiu a fost oprit în timp ce conducea autoturismul de lux Volkswagen Touareg, DJ/HPH, de către agentul Smarandache de la Poliția orașului Drăgănești-Olt. L-a testat cu etilotestul după amenințări de toate felurile, cum că el (Negrilă) este procuror la Parchetul Tribunalului Olt, fost procuror D.I.I.C.O.T. șef al crimei organizate și nu al combaterii crimei organizate și o să vadă polițistul ce o să pățească, rezultatul testării fiind 0,67% alcool pur în aerul expirat. În sânge, de regulă, această valoare echivalează cu peste 2 la mie, adică comă alcoolică.

Din același material, mai reiese că agentul Smarandache a mai chemat un echipaj pentru că procurorul Negrilă tuna și fulgera incoerent amenințându-l, dar fără a se înțelege foarte clar ce spune din cauza stării avansate de ebrietate, procurorul fiind filmat de ambele echipaje cu body cam.

Procurorul Negrilă a fost dus apoi la Spitalul Județean de Urgență  Slatina unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Deși a doua zi (14.07.2023), nici Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, nici Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt nu a înștiințat Parchetul Curții de Apel Craiova, procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova au ridicat a doua zi (14.07.2023) probele de sânge și dosarul penal direct de la Serviciul Rutier al I.P.J. Olt.

Alte surse ne-au comunicat că doi procurori din cadrul Parchetului Curții de Apel Craiova au fost  înștiințați direct de către procurorul Claudiu Negrilă, iar în această situație cerem public să se sesizeze și DNA – Structura Centralăși D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, având în vedere că Negrilă a afirmat că a fost coleg de facultate cu ministrul Ministerului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu și are protecția acestuia, dar și faptul că agentul Smarandache a fost amenințat de către șeful I.P.J. Olt (cms. șef. Ilinca Ionuț Nicolae) și de către șeful Poliției Municipiului Slatina (cms. șef Mihalache Ion Mihai), cele două personaje urmând a face obiectul și altor dezvăluiri despre abuzuri.

Același lucru îl solicităm și Consiliului Superior al Magistraturii și Inspecției Judiciare.

Filmările cu body cam trebuiesc păstrate 6 luni.Norocul este că un polițist curajos a filmat întreaga scenă și în alt mod.

În ceea ce privește probele de sânge, Parchetul Curții de Apel Craiova nu are condiții de păstrare, iar în cazul în care aceste probe nu au fost înaintate la Institutul de Medicină Legală Craiova în data de 14.07.2023 și au fost ”uitate” într-un birou fără respectarea condițiilor de păstrare pentru ca Institutul de Medicină Legală Craiova să poată spune că nu le poate prelucra, atunci s-ar putea pune în mod evident problema favorizării făptuitorului.

Vom reveni cu detalii prezentând opiniei publice traseul probelor de sânge și alte detalii din înregistrarea de la fața locului pentru că halul în care a ajuns justiția este… fără de hal.

O parte din comentariile cititorilor publicatiei Oltenia Maxima

K…… spune:

16 iulie 2023 la 15:34

În comunitatea locală, acestui infractor, pentru că numai procuror nu este, i se spune perceptorul pentru că gestionează toate șpăgile din dosarele penale. Din păcate, escrocul controlează din umbră atât activitatea PJ Slatina cât și a PT Olt trăgând sforile și la PCA Craiova cât și în instanțele de judecată. El stabilește ordinea soluționării dosarelor indiferent de vechime, în funcție de interese. Șefii parchetelor locale sunt doar de formă.
Nu face notă discordantă IPJ Olt (capii instituției), iar șeful de la Operațiuni Speciale este sluga lui directă.
Inclusiv mediul administrației publice a banilor publici și cel politic din județul Olt este controlat de acest procuror nemernic responsabil de tot jaful banilor publici și de tot răul adus cetățenilor județului Olt prin caracatița infracțională pe care a creat-o și pe care o controlează. Nici o firmă care jefuiește banii publici nu este de capul ei (ACETI SRL, TOP DECON SRL, CONDOR PĂDURARU SRL, CAFMIN SRL, CARMIN POP STAR PROD SRL). Toți cotizează la perceptorul Negrilă pentru protecție și în acest fel își permit să facă evaziune fiscală fără nici o jenă.
Jaful de la Compania de Apă Olt în fruntea căruia se află un mare consumator de stupefiante, dar și traficant împreună cu primarul Slatinei este protejat de același derbedeu deghizat în procuror, Negrilă Claudiu.
Toți traficanții (de persoane, de droguri), carderii, clanurile țigănești care eludează pe față fiscul (clanul ”Fluture”, clanul ”Cotoilă”) gruparea de temut Clanul ”Sportivilor din Slatina” au fost și sunt conectați la comanda procurorului infractor Claudiu Negrilă al cărui loc trebuia să fie de mult în pușcărie.
Asta este justiția lui Predoiu, fostul ministru al Justiției și actualul ministru al MAI sau a președintelui Klaus Iohannis? S-o creadă ei!
Sunt multe semne de întrebare cu privire la PCA Craiova, care are deja un istoric controversat cu lucrarea unor dosare cu probe de sânge. Inspecția Judiciară și CSM să-i întrebe urgent pe procurorii Grigorie Marinela (soția șefului PCA) și Jimboiu Alice ce s-a întâmplat cu probele de sânge după ce au fost luate de la Slatina și cum au înregistrat dosarul lui Negrilă.

N… spune:

16 iulie 2023 la 16:19

Persoana cu care s-a luat legatura la Craiova este procurorul general al P.C.A. Craiova și la o întâlnire de taină, după eveniment, procurorul Negrilă a luat în calcul 4 variante de a-l contacta pe acesta: 1. Direct pe WhatsApp 2.Prin procurorul Anca Anuța care este în concediu medical. 3.Prin procurorul șef al P.T. Dana Aspra. 4. Prin procurorul Sergiu Nițu, cel care a clasat cazul de crimă ”Gheorghe Laurențiu”.
Beat fiind a comis o mare greșeală care îi va costa atat pe el, dar și pe altii.

Sursa: olteniamaxima.ro