Am prezentat în ediția anterioară modul în care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina (Cojocaru Ionela Amalia) împreună cu alți doi procurori în subordine (Mihai Lucian Gabriel, Dincă Nicoleta Gabriela) au beneficiat de sume decontate lunar în mod nelegal începând cu numirea lor în funcție constând în decontarea transportului de la localitatea de domiciliu (Craiova) la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina și invers cu același autoturism însă și-au decontat deplasarea ca și când fiecare ar fi venit cu autoturismul propriu.

Frustrările și repulsia cititorilor nu au întârziat să apară, însă din respect  pentru ceea ce mai reprezintă azi ideea de justiție în România și pentru unii magistrați care au rămas integri, le comunicăm acestora că nu putem să publicăm ca atare toate opiniile și acuzațiile la adresa magistraților plătiți să aplice legea, dar care de fapt o încalcă și foarte grav este că un prim-procuror încalcă legea împreună cu procurorii cărora le este șef.

Nu a întârziat să apară nici răspunsul de la Ministerul Public –  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care ne-a înștiințat prin adresa nr.391/VIII-3/2023 din 21.02.2023 că sesizarea sa a fost redirecționată pentru competentă soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de unde urmează să primim răspuns.

O lună mai târziu a sosit și răspunsul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova cu precizarea că față de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, mai sus menționați,a fost înregistratdosarul penal nr.82/P/2023 privind săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune prevăzută de art.322, alin.1, Cod Penal și art.244, alin. 1 și 2, Cod Penal, cauza aflându-se în prezent la procuror.

  • Există vreo persoană care vrea să fie cercetată de către un procuror sau un prim procuror cercetați la rândul lor pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune?

În mod evident nu, iar sub acest aspect, așteptăm în continuare și răspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii și de la Inspecția Judiciară, răspuns pe care îl vom aduce de îndată la cunoștința cititorilor noștri.

Zeci de comentarii au făcut referire în mod documentat ulterior și verificat în totalitate sau în parte până la acest moment de către jurnaliștii de investigații, la traficul de influență din cadrul justiției de la Olt, unde pionul principal a cărui viață privată nu ne interesează, este șoferul instituției.

Alte sesizări au venit chiar de la persoane din interiorul parchetelor care reclamă faptul că anumiți procurori instrumentează ”la indicații” dosare deschise în același mod în condițiile în care fiecare procuror, pe lângă dosarele instrumentate împreună cu Poliția Judiciară, mai are în fișet câte 800-1000 de dosare nesoluționate de ani de zile, unele cu cazuri grave de violuri, tâlhării…

Într-o ediție viitoare vom prezenta cititorilor situația acestor dosare sau cel puțin a celor mai importante dintre ele, care zac în fișetela parchete în timp ce unii procurori din care fac parte și cei cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune, instrumentează cauze mult mai puțin importante și care pot aștepta după soluționarea celorlalte.

Tot într-o ediție viitoare, după primirea răspunsului de la Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române, vom prezenta și situația gravă de la I.P.J. Olt, cu privire la mai mulți polițiști care instrumentează dosare în care ar fi trebuit să se abțină, legăturile acestora cu persoane cercetate și un caz cu totul excepțional privindu-l pe șeful de la Operațiuni Speciale din cadrul I.P.J. Olt, cum a ajuns polițist, de cine a fost cununat și cu ce se ocupă…

În ediția de azi, cerem public doamnei prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Aspra Daniela, să dispună redeschiderea dosarului privind cazul de omor al lui Gheorghe Laurențiu, dosar instrumentat și clasat într-un timp foarte scurt de domnul procuror Sergiu Nițu.

Cerem de asemenea public doamnei prim procuror Aspra Daniela să ne comunice numărul dosarelor înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, respectiv la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care îl privesc pe omul de afaceri Anuța Ion, soțul doamnei procuror Anca Anuța și modul cum au fost soluționate aceste dosare, respectiv în câte dosare a fost dispusă renunțarea la urmărirea penală cu confirmarea soluției de către Judecătoria Slatina.

Vom reveni!

O parte din comentariile lasate de cititori pe site-ul publicatiei Oltenia Maxima sunt:

Na…. spune:
28 martie 2023 la 18:10
Or mai fi și pe la alții, nu zic nu, dar ce se întâmplă în justiția de la Olt este ca într-o țară africană sau mai rău.
O prim procuroare, soție de polițist (fost) și o procuroare (fostă avocată până la 29 martie 2022 în Baroul Dolj) sunt cercetate pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uzul de fals, înșelăciune, mai rău decât cei pe care la rândul lor îi cercetează ele în anumite dosare.
Nu le mai ajunge, salarii foarte mari, vacanțe, pensii speciale … și tot mai vor.
Chestiunea este cine îi cercetează și ce vor face ca să scape de urmărirea penală.
Primul lucru pe care îl vor face este să ceară de la Primăria Slatina, adică de la un infractor notoriu (Emil Moț) ștergerea imaginilor video în care apar ei coborând din aceeași mașină.
Și atunci, dacă Emil Moț ar fi cercetat de către ei, nu e o surpriză pentru nimeni, care ar fi soluția în dosar.
Sau dacă un alt infractor (Ușurelu), care l-a turnat pe Moț într-un dosar mai special, ar fi cercetat la Slatina, soluția se aplică evident în același mod.
Șefa de la PT OLT, Daniela Aspra a candidat pentru un mandat de prim procuror avându-l ca și contracandidat pe celebrul șpăgar Sergiu Nițu cel care a clasat după câteva luni dosarul în care a fost omorât Gheorghe Laurențiu pentru un Audi Q5 oferit de criminal.
De la această doamnă, soția procurorului pensionar Aspra care nu s-a făcut de râs în comunitate, lumea avea alte așteptări.
Să ajungi însă să te încurci cu șoferul în trafic de influență pentru soluționarea contra-cost a dosarelor, este prea mult.
Sau să te lași condusă de cea dinainte, adică de Anca Ancuța, milionară (în euro) prin firma soțului, este incalificabil.
Să vedem și până când!

Ku….. spune:
28 martie 2023 la 18:11
La Primăria Slatina deja s-a intervenit la Emil Moț pentru datele video stocate în anul 2022, dar imaginile cu procurorii deja există ca probe și nu vor face decât să-și complice situația.
În ce-l privește pe gunoiul de la Operațiuni Speciale, Liviu Cotoșman, ăsta a fost botezat polițist din persoană fără ocupație. Trăiască tatăl de la Garda Financiară (de atunci) și ”cunoștințele” sale, trăiască mama contabilă șefa de la firma evazionistă SCADT Slatina și alte persoane care l-au vrut pe șantajabilul ratat într-o astfel de funcție.
Pe cine a ajuns să-și pună naș și ce melanj au creat unii interlopi cu dobitocul care știe totul despre polițiștii fripturiști și sprițari, de la primul până la ultimul, care-și cercetează gazdele fără un minim bun simț de a se abține sau. Mă rog, de frică, este o altă speță, să nu-i spunem poveste pentru că este încă de actualitate.
Trebuie să recunosc însă și modestia prostovanului din timpul stării de beție cruntă căpătate prin țigănii când acceptă să fie transportat acasă chiar și cu un Daewoo Cielo de peste 20 de ani și nu cu mașini ca ale nașului.
Din miile de dosare, cele mai multe sunt ”bazate” pe notele de redare făcute din jocurile de cuvinte ale acestui derbedeu, ratatul fără ocupație devenit polițist.
Ale altora însă, din zona lui de interes sau mai bine, zis a nașului pot fi considerate în regulă.
Dețin filmarea de la nunta acestei mizerii umane și dacă cineva o va publica, veți vedea ce înseamnă cu adevărat Oltul infracțional.
Despre ”La famiglia ANUȚA” se poate scrie o carte de succes.
Pentru că nu era de ajuns evaziunea fiscală de la SC IRVENE COM SRL, soțul doamnei prim procuror Anuța Anca a avut și dosar, pentru furt de curent la celebra brutărie.
Nu contează nr. dosarului ci modul cum a fost soluționat, adică prin renunțarea la urmărirea penală și confirmarea soluției de către judecătorul Paul Dumitrescu de la Judecătoria Slatina (la acel moment).
Ce avere, ce mașini de lux pentru toți membrii familiei, ce vacanțe, câtă opulență în numai câțiva ani de șefie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, cred și eu că stârnește invidia, inclusiv a proștilor, printre care unii procurori sau polițiști.
Atât pentru azi.

știu ei ….. spune:
28 martie 2023 la 18:13
A fost odată un polițist format în vechea orânduire a comuniștilor, dar omul a fost ”de omenie”. Îl chema Mladin Ion și eu îi doresc să îl cheme la fel mulți ani de acum înainte printre oamenii de la Strejești unde trăiește ca modest pensionar.
Ca orice om trecut prin două sisteme atât sociale cât și de altă natură și-a îndrumat copii, atât fiul cât și fiica spre carieră polițienească. Numai că, dacă în cazul unora, așchia nu sare departe de trunchi, în cazul altora așchia devine diversionistă, creează scenarii infracționale și nu numai, pentru a ajunge șef de I.P.J bineînțeles, pentru că la serviciul Investigații Criminale așchia este deja șef.
Ce a ieșit din jocurile prostești ale polițistului Mladin rămâne de văzut, dar cert este că el nu și-a atins scopul. Îi spun polițist din respect pentru tatăl său care l-a făcut polițist, pentru că altfel… ar trebui dus în situația celui de la Operațiuni Speciale…
Tot la I.P.J Olt mai este o situație legată de controlul psihologic și chiar psihiatric al unor polițiști, iar șeful I.P.J (Ilinca) ar trebui să facă informări ierarhice în legătură cu asta.
Unii, mai slabi de înger, au fost afectați de explozia spânzuraților, deconectați de la funie, dar de la asta și până la tentativa de sinucidere este o cale lungă pe care trebuie să o califice experții în domeniu. Pentru că este foarte important cine se află în fața cercetatului.
Să auzim de bine!

Ku….. spune:
28 martie 2023 la 18:13
Sunt printre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina și Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și procurori care știu carte și care au experiență în ceea ce fac, cu respectarea deontologiei funcției, dar nu au nicio șansă în fața detașaților sau numiților din alte județe pentru care nu există termen de comparație în profesie, adică sunt de-a dreptul proști sau ticăloși. Sau infractori, care aduc bonuri de benzină în fals să-și deconteze transportul.
A fi avocat este nu neapărat pentru oricine, dar a te transforma din avocat în procuror, fără a te lepăda de metehnele celeilalte ocupații este o chestiune care la un moment dat va ieși la iveală. Asta s-a întâmplat la Slatina cu procurorii acuzați de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune dintre care una este fost avocat în Baroul Dolj.
Ce-aș face eu în situația în care m-ar cerceta o astfel de persoană? Evident aș recuza-o cât timp am cunoștință că este într-adevăr cercetată pentru astfel de fapte. Problema este că cererea de recuzare va trebui analizată și soluționată de șefa ei, care și ea este cercetată pentru aceleași fapte săvârșite împreună cu cealaltă. Și atunci răspunsul nu poate veni decât de la CSM sau Inspecția Judiciară, pentru că legiuitorul nu a avut în vedere astfel de situații în cazul magistraților, considerându-i pe toți de bună credință.
Până la urmă există o soluție, dar despre asta, data viitoare.

Sursa: olteniamaxiama.ro