O amendă de la APIA (n.r . Agentia de Plăți și Investiții pentru Agricultură) in valoare de 17 milioane de euro, pe cap căzută, ca un trăsnet, îl face pe Porumboiu să asculte sfatul mârșav al Elenei Filip – director Direcția Imbunătățiri Funciare din MADR, de a se asocia cu un investitor străin, chipurile să mai salveze câte ceva din munca colosală de pe hectarele sale, Porumboiu. Ce se mai putea salva. Și pedeapsa cu amenda de la APIA și investitorul străin, erau dirijate să-l anihileze pe Porumboiu de către aceeași Elena Filip, secondată in spate de cele 9 bănci, de la care în decursul anilor, Porumboiu a făcut împrumuturi, plus marele guru in insolvență, Emil Gros. Acesta din urmă, cunoscând portițele legale, de sute de ori mai bine, pentru a distruge orice firmă, de la cea mai mică la cea mai mare, complotează cu angajații ANAF și APIA să-i ruineze colosul agricol din Vaslui, al lui Porumboiu.
Împins de Elena Filip, de angajații ANAF, APIA și grupul de bănci, de la care realizase împrumuturi, Porumboiu a semnat un contract de business de tranzacție, atenție! ….pe suma de doar 300 de Ron cu firma Delta Community and Financial Services SA. Era foarte grăbită d-na Elena Filip și cei din APIA in a expedia pământurle Vasluiului pe nimic la străini …Porumboiu avea dorința sa mai rămână cu partea de zootehnie, curată, fără niciun fel de datorii, iar pe de altă parte, producția agricolă și fabrica de uleiuri „Ulerom” să fie preluată de investitorul străin, obligat fiind să plătească datoriile până pe 30 noiembrie 2015 către bănci și instituțiile statului român, ce îl robisera pe Porumboiu cu biruri, din care omul de afaceri nu mai putea să iasă, din 2012 încoace și producția să aibă continuitate în folosul zonei moldovenești și de ce nu, la nivel național. Dar angajații nemernici ai instituțiilor statului, menționate mai sus, îl împingeau grăbit la insolvență, dacă nu accepta oferta tot a lor, ca să spulbere în bucăți acest pământ binecuvântat de Dumnezeu, imprastiindu-l la străinii aduși de cei din MADR, ANAF și APIA, sub bagheta pesedista Adrian Năstase. Contrar lui Porumboiu, Elena Filip dorea cât mai repede să dea in exploatație hectarele lui Porumboiu unui străin, de care sa beneficieze de producția agricolă românească, acesta și familia lui peste hotare, ci nu românul de rând. Și doar atât!… Oare ce naționalitate are d-na Elena Filip?… Niciun efort pentru prosperitatea agriculturii din partea ei nu merită poporul român, ci numai avantaje pe tavă arabii, ungurii, austriecii, italienii, etc, care ne-au luat și bucata de pământ de sub picioare din partea instituțiilor statului nostru, ca să ne închidă ușa Schengen în nas? Oare o să ajungă d-na Elena Filip, toți angajații din APIA, ANAF să dea și cămașa din spinarea românului tot străinului, până la urmă?… De ce această poftă de înrobire a poporului român din partea lor?
Și acum, in 2023, ne întrebăm cine este acest Vaja Jhashi, personaj total misterios. Cum a ajuns el pe pământurile zonei Moldova, în țara noastră, cu dublă cetățenie, ruso-americana, împins de politicienii pesedisti de la acea vreme și iubit mult de d-na Elena Filip, fiind așa grăbit, să preia din grupul „Racova”, partea de producție agricolă și fabrica de ulei „Ulerom”, odinioară ale lui Porumboiu, cu condiția de a achita datoriile și de a merge producția în continuare, iar el este cu cazierul in America, pătat ca un dalmațian și locuiește din 98 in Emiratele Arabe Unite? Cum de ajung asemenea gunoaie umane, din alte state, la brat cu politicienii români și funcționarii ministerelor țării?….Ia răspundeți d-nilor Adrian Năstase, Marcel Ciolacul, Sorin Grindeanu, Rodica Stanoiu! Siti foarte bine ce este cu acest misterios care tot mereu apărea prin preajma dumneavoastră la diferite sindrofii politice, cu bani multi, dar când este chemat și acum de presă să dea explicații cu privire la falimentul lăsat pe cele 50.000ha din Vaslui, devine scump la vedere și abia că se arată pe skype jurnaliștilor români, că pe cei din DIICOT, DNA, Ministerul Justiției, SRI nu ii interesează ce a făcut de-a lungul anilor personajul ăsta tenebros prin țările în care cetățenie și România, de ce a fost acesta încarcerat în Israel ….Fals în acte, uz de fals, spălare de bani acasă la israelieni! ….Ați auzit de asta cei din poliție, justiție, parchet, SRI, DNA, DIICOT?
„Ulerom”, din 2015, cu noul acționar, Vaja Jhashi, nu a mai produs niciun litru de ulei, a scos în șomaj sute de angajați vasluieni și nici datoriile, ce au fost date cu maximă ferocitate de instituțiile statului român APIA, ANAF lui Porumboiu, nu a achitat niciun cent.
După cum vedeți dragi cititori ai publicatiei „Liga Dreptății”, fabrica de ulei din cadrul imperiului agro-industrual, odinioară al lui Porumboiu, astăzi este doar o simplă ruină, ca de altfel orice platformă industrială românească cotropită de pseudo investitori străini penali ,aduși de politicienii români penalii și funcționari penali din instituțiile țării noastre.

Dorința acestui investitor străin infractor, Jhashi, se vede clar, a fost aceea de a vedea o simplă ruină, in locul unei fabrici de ulei cu producție bună și locuri muncă pentru vasluieni! … Ca dealtfel dorința tuturor pseudo -investitoriilor străini, cu dosare penale de kilometrii, în întreaga lume, culmea aduși de politicienii și salariații instituțiilor statului nostru, care vor să păgubească și să lase Intr-o totală paragină fiecare colț de Românie.
Pe parcursul anilor de după 2015, Jhashi a început să își mute acțiunile în Emiratele Arabe Unite pe o altă companie in Abu Dhabi, pe aeroportul Sharjah, la o firmă Babylon Overs, pe numele lui Ghenadi Ostrovski, originar din Bălți – Republica Moldova, iar după aceea a mai mutat acțiunile din nou pe numele unui Mohamad Abasi Imran – un simplu șofer de taxi … De ce toate aceste strămutări ale Jhashi prin te miri ce colț al lumii, pe numele unor neaveniți, dacă era un om cu intenții bune pentru pământurle românești și croit pe investiții reale și folositoare pentru statul care l-a primit?… Ia răspundeți d-na Elena Filip,d-nul Petre Daea, d-nule Adrian Năstase!….Care a fost scopul sosiri pe pământ românesc a unui infractor și delapidator economic ca Jhashi?
Vedeți dragi cititori ai publicatiei „Liga Dreptății”, cât de corecți și binevoitori sunt investitorii străini, aduși de politicienii noștri aleși de noi de fiecare dată pentru un pix, un pliant sau 100 de ron?… Vedeți ce simplu este pentru ei politicienii pesedisti și penelisti, cât și pentru funcționarii statului, ca d-na Elena Filip – director Direcția îmbunătățiri funciare din MADR, Lucian Heius cu ANAF-ul său, pe care îl lăuda in vara lui 2022, de mama focului, că face curat și înlătură impostorii economici, cu bani nejustificați și neimpozitati, sau Petre Daea – ministrul agriculturii și subordonații săi din APIA, să își bată joc de investitorii români și investițiile românești în agricultură, de pășunea Enosesti – Piatra-Olt, de grupul industrial agricol „Racova” și de alte zone cu potențial de producție agricolă ridicat pe întregul cuprins al țării noastre, folositoare nouă românilor?
Oare cine aplică în țara asta articolul 298, Cod Penal, pentru acești funcționari ai statului: Elena Filip, Petre Daea, Lucian Heius, articol, care prevede foarte clar: „…. încălcarea din culpă de către un funcționar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea acesteia defectuos, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni până la 3 ani sau cu amendă.”

 

Parchetul, Judecătoria, poliția SRI dormiți?… Unde sunteți? Nu putem lăsa asemenea funcționari publici în locuri calde, pe bani multi, salariu de boier, să ne vândă pământul de sub picioare la infractori străini și să ne facă sclavi pe plantațiile străinilor, care devalizează tot ce întâlnesc în calea lor, să nu mai avem nimic al nostru. Am rămas uitandu-ne la niste clădiri ruine, foste cândva fabrici românești de producție înaltă autohtonă in domeniul agricol, îngroșând rândurile la șomaj, iar investitorii străini au șters orice urmă de producție agricolă românească! … Ce facem noi, românii, de acum încolo?
Deocamdată atât, in această parte a acestui articol! În articolele următoare pe firul întâmplărilor lui Adrian Porumboiu, in Vaslui, cu autoritățile statului și politica mizeră neaoșă, in oglindă cu ce s-a petrecut la Olt, decizia și aprobarea scoaterii din circuitul agricol al izlazului Enosesti, de către autoritățile locale Nicușor Rada și consiliu local Piatra-Olt, vă vom prezenta pe larg și aspectul, că nu numai politicul de la noi face afaceri cu statul. Acest prielnic obicei care le aduce bani multi în propriile buzunare politicienilor, îl au și cei de dincolo, de peste Prut, care au foarte mari legături cu terenurile și producția agricolă din România, mai bine zis, cu distrugerea economică a României.

Florin Badescu