In lungile  investigații pe care le-am realizat, noi, cei de la publicația „Liga Dreptății”, privind scoaterea celor 37 ha ale izlazului Enosesti din circuitul agricol, mereu ne-am  tot izbit de numele Elena Filip – director Direcția îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar, din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, personaj principal, care a contribuit la scoaterea terenului Enosesti din domeniul agricol, prin decizia sa. Pe parcursul  timpului descoperim cât de potrivnică este această ființă, Elena Filip, dezvoltării agriculturii românești, cât de ilegală in toate actiunile ei a putut să fie până acum   contra statului român, prin alte acțiuni întreprinse în ministerul agriculturii, pe lângă această crima, neexagerand deloc în a spune așa,  contra crescătorilor de animale din zona Enosesti, aceștia fiind obligați să își taie animalele și să moară de foame de acum incolo  ….Cum de a lucrat această d-na acolo în ministerul agriculturii?  In rândurile următoare am vrea să readucem aminte și chiar să clarificăm cum aceasta Elena Filip, tot ea, cu subordonații săi din MADR, ANIF, AFIR, APIA, etc, a avut un foarte mare rol ca întinsele pământuri din Moldova, deținute de fostul arbitru național Adrian Porumboiu, să ajungă pe preturi de nimic, de circa 15 ori mai mici decât piața reală, pe mâna unor străini: italieni, unguri, austrieci, arabi, etc fără ca aceștia să plătească vreun impozit la ANAF, fără ca aceștia să realizeze o agricultură prosperă pe întinsele lanuri moldovenești, lăsând în urma lor doar o mare ruină si nimic folositor românului de rând. Și pe deasupra acești străini, acum,  ne-au închis și ușa Schengen în nas! Frumos, nu?! Înstrăinarea pământurilor și scoaterea din circuitul agricol este un sport practicat cu plăcere de către Elena Filip și restul angajaților MADR in frunte cu ministrul Petre Daea! De ce sunt acești străini atât de privilegiați de Paul Stanescu, Petre Daea și Elena Filip  pe glia noastră strămoșească?  Ce beneficii mari aduc statului român acești pseudo – investitori străini, încât să fie privilegiați în așa fel aici în țară  de către angajații MADR, Lucian Heius  și angajații ANAF?…. Merită întrebată chiar d-na Elena Filip, d-nul ministru Petre Daea, Lucian Heius și tolomacii de politicieni pesedisto-penelisti! 

 

Sursele alimentare românești sunt într-o luptă strânsă pentru supremație și putere Terenurile agricole ale țării sunt roditoare și avem binecuvântarea apelor care pot uda suprafețe întinse. Una dintre bogățiile românilor, pământul fertil al țării, este dorită de foarte mulți străini. Calitatea acestor pământuri și prețul extrem de mic cu care ni-l iau, au adus întreprinzători din toată lumea, care cumpără Romania, bucată cu bucată la preturi de nimic fiecare zi, dorind să o distrugă.
Ce este mai grav, reprezentanții statului român, nici până în ziua de astăzi, nu știu cine sunt adevaratii proprietarii ai acestor binecuvântate pământuri și dau din umeri. Grupări transfrontaliere profită de pasivitatea autorităților române pesediste și peneliste și ne acaparează pământurile. Norii negri ai imobiliarelor sunt asupra pământurilor arabile din România.
Dacă data trecută cu un ușor umor amar l-am comparat pe baronul PSD – Olt, Marius Oprescu, un al doilea Adrian Porumboiu in Olt, cu cât mai multe latifundii, dar nu în domeniul agricol, ci în domeniul construcțiilor, al balastierelor, ne-am gândit, ca în rândurile următoare să zăbovim un pic, in a ne aduce aminte și asupra surpării marelui imperiu în agricultură a lui Porumboiu între anii 2013 și 2014, oferit după aceea cu mare generozitate de d-na director Elena Filip și angajații din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, străinilor avizi de a jefui tot ce a rămas mai bun in țara asta. Pentru Marius Oprescu este o fericire a-si extinde propriile latifundii in Olt, călcând micul fermier în picioare, însă, pentru Adrian Porumboiu a fost o pricină mare cele 50.000 de ha, care i-a adus datorii imense, meschin imputate, neadevărate și robie in fata instituțiilor statului ANAF, APIA, MADR, AFIR, ANIF și băncile cămătare din România, care se vede clar că nu vor să îl vadă pe român că se dezvoltă socio-economic in propria țară, ci îngenuncheat!
Vaslui, un oraș extrem de sărac, decăzut, lipsit de industrie și viziunea unei strategii socio -profesională a politicienilor pentru prosperitatea zonei. O populație în continuă scădere și îmbătrânită care locuiește în mediul rural. Cel mai sărac județ care trăia din agricultură, acum nu mai știm din ce trăiește, odată ce pământurile sunt date la străini, mai mult cadou, decât cu plata lor, conform pietei, de Petre Daea și Elena Filip, cu liotă lor din MADR, isi târăște zilele cu amar. Ca in majoritatea zonelor rurale, vasluienii, la fel, așteapta roadele din munca la câmp. De aici vine speranța omului de rând pe întregul cuprins al țării, Intr-o agricultură fărâmițată și realizată empiric, fără tehnologie modernă … acum la ce să se mai aștepte ?

In decursul a două zeci de ani, de după ’89, fostul arbitru Adrian Porumboiu a comasat 50.000 ha și le-a lucrat la nivel industrial, cu tehnologie ultramodernă: ferme de animale, fabrică de panificație, fabrică de uleiuri, hoteluri rustice. Grupul „Racova” – un colos cu picioare de lut!

In 2012, afacerile lui Porumboiu păreau că prosperă și nimic nu trăda colapsul economic în care era tras grupul „Racova” ulterior, cu ajutorul instituțiilor statului: Elena Filip, MADR, ANAF, judecători sindici corupți și executori in insolvență. Cele 50.000 ha ale lui Porumboiu, era un tărâm de vis, o agricultură ultra-occidentala realizată în Vaslui după standarde europene. Ceea ce nu se vedea, era faptul cum ANAF-ul îl îngloda pe zi ce trece pe Porumboiu in impozitări aberante, că doar era român, ci nu străin, până l-a robit de tot și zeci de sechestre pe bunuri ce l-au sugrumat pe Porumboiu. Cele nouă bănci de la care Porumboiu a realizat împrumut în total de 120 milioane euro, pentru investiții serioase acolo în zonă, au format o clică mârșavă cu ANAF-ul, justitia, lichidatori, executori și l-au împins pe arbitrul român vasluian, prin pretenții exorbitante la masa credala, spre faliment, invocând management defectuos Intr-un context economic nefavorabil. Aceeași rețetă ca și cu societatea comercială olteană „Marconf” , sută la sută românească, cu profit excepțional și mii de locuri de muncă, adusă pe butuci de cămătari ordinari din ANAF și bănci, judecători sindici că Fanel Arabela și Florentina Stana, cu lichidatori judiciari cu pseudo apărători avocați ilegali ai BRD ca și Cosmin Vladimir Rosulescu. Bineînțeles intr-o cârdășie strânsă cu practicanții in insolvență, ca Emil Gros, cu firma sa „Expert Insolvență SPRL – Filiala Bucuresti” care a distrus 5000 de firme și a luat terenurile agricole aproape pe niciun ban. Ce să mai vorbim de Complexul Energetic Oltenia de la care acest psihopat, avid de a face numai rău conștient românilor, Emil Gros, a mai luat si 3000 de ha de pământuri cu centrala energetică Mintia pe care le-a înstrăinat golănește, ca pe niște fiare vechi, la suma de 90 milioane euro, dar care de fapt, nu va fi plătită statului român, in veci vecilor! Ci suma asta este intrată în buzunarul lui și al acoliților lui!
Orice firmă cat de mică, mai are momente de dezechilibru, dar un colos industrial agricol, ca al lui Porumboiu?… Era firesc! … Ei, aceste mici dezechilibre în procesul de producție din grupul industrial „Racova”, au fost pândite de d-na Elena Filip – director Direcția Imbunătățiri Funciare, de angajații d-nului Heius din ANAF și cei din APIA, ANIF, de băncile comerciale perfide, fiind „taxate” de dumnealor, de după 2013, cu smulgerea terenurilor de la Porumboiu și aruncarea lor pe mâna unor pseudo investitori străini: italieni, arabi , austrieci, ruși, etc.
Și d-na Elena Filip, angajații ANAF, cât și cele nouă mârșave bănci de pe la noi, din țară, au depus eforturi considerabile, să pună mâna pe activele grupului agricol al lui Porumboiu, in valoare 170 de milioane de euro, ducandu-l pe acesta, zi de zi, din ce in ce mai mult în râpă, in prăpastie! Dobânzi colosale la băncile unde a făcut împrumuturi, penalizări sfâșietor de mari, care creșteau ca Fat Frumos, din trei în trei luni, care sa ruineze procesul de producție, iar grupul Racova să se prăbușească cât mai repede.

Va urma.

Florin Badescu