Continuăm și în acest articol să ne crucim noi, cei din presă, împreună cu d-voastră cititorii fideli ai publicației „Liga Dreptății”, de isprăvile primarului Nicușor Rada, de-a lungul mandatului său și administrația sa, in Piatra-Olt  Ce dezastru există pe străzile orașului, in timpul mandatului de primar, al lui Nicușor Rada, nici nu îți vine să crezi ca mai trăiești timpul prezent! De ce  vrea actualul primar, pe zi ce trece, să distrugă acest mic orășel de provincie, in loc să îl desvolte in beneficiul cetățenilor care îl populează și să creeze condiții de existență și de muncă, într-un oraș civilizat  al anului 2022? ….Efectiv noi, jurnaliștii, cât și cetățenii simpli și cinstiți, nu găsim răspuns! Dacă până mai acum, ceva vreme am tot vorbit despre managementul gunoaielor menajere și industriale, in articolele noastre anterioare, cât și despre salubrizarea orașului, făcută ilegal, blocarea, cu risipirea haotică a gunoaielor toxice, a  izlazului Tarla 126, și a altora, unde vin crescătorii să își hrănească animalele, fapte ale primarului Rada și administrației sale, făcute total în afara legilor mediului naționale și europene, in vigoare, asta pentru a mării și mai mult disconfortul celor 6200 de locuitori, acum  noi, cei de la „Liga Dreptății”, ne vom  opri atenția în rândurile următoare,  ale acestui articol, la dezastrul de pe străzile urbei, cu lucrări proaste, începute și neterminate, lucrări de canalizare nerealizate nici in ziua de azi, dar , cu   fondurile europene,venite ani de-a  rândul in județul Olt, expres pentru acest lucru, mâncate  in interes personal de către primarul Nicușor Rada, cumnatul său, baronul PSD-Olt, Marius Oprescu, in prezent, iar in trecut, adică prin anii 2014, 2015, și de Paul Stănescu, tractorist, președinte de C J Olt, devenit ulterior senator și ministrul dezvoltării și la imaginea apocaliptică a străzii Argeșanu Nr 8 ….Se vede clar că cei din Piatra-Olt și din celelalte localități ale județului Olt, trăiesc ca într-o țară de mana a treia, din Africa, fără apă, fără canalizare, fără podete și fără rigole de suprafață, cu străzi pline de namoale! Ca in evul mediu! O imagine apocaliptică!….Mai mare râsul  au ajuns aceste meleaguri oltene in spațiul Schengen, cu așa condiții de viață prezente, ca in Piatra-Olt, din cauza unor edili lacomi cinici și turmentați, ca Nicușor Rada!

Am fost tot mereu, noi cei din judetul Olt, numiți și invidiați  de mai restul țării, având și un ministru al dezvoltării, taman din Vișina-Olt, Paulică Stănescu, ca cei mai mari beneficiari ai programului PNDL (n.r. – adică, programul național de dezvoltare locală), încă din  2014. Până să ajungă ministrul dezvoltării, in acel an, 2014, nea Paulică era președinte de consiliu județean Olt.  Programul PNDL cuprinde realizarea unui  sistem de alimentare cu apă, poduri, canalizări, cu milioane de euro  de la UE, ce-i drept, doar  pe hârtie pentru cetățeanul de rând, iar euro europeni  cash, in buzunarul lui Stănescu, Marius Oprescu și Nicușor Rada, de-a lungul timpului și pana prezent! De aia d-nealor: Paul Stănescu, Marius Oprescu, Nicușor Rada, trăiesc un trai ultraoccidental într-o lume de mana a treia, ca Piatra-Olt, sfidând orice lege și orice regulă a bunului simț pentru cetățenii obișnuiți batjocoriți de ei …..Trai nanaca, pe banii babachii! …..Vorba lui nea Caragiale! Așa merge acum in tara asta!

Știați d-nule Paul Stănescu,d-nule Marius Oprescu și d-nule Nicușor Rada că judetul Olt este pe ultimele locuri, privind lungimea rețelei de apă și canalizare, cât și codaș de frunte la capitolul calitatea apei potabile, la nivel național? Priviti aceste imagini pe care vi le oferă colegii mei de la departamentul tehnic, din cadrul publicației „Liga Dreptății”. ….Dacă nu stiați, vă anunțăm noi, cei de la Liga Dreptății, care este de fapt realitatea de la firul ierbii, adică de la fata locului! ….Ar fi bine sa ne băgați în seamă articolele noastre, ce tot relevă viața cetățenilor de rând, amară și împuțită, din Piatra-Olt, cât și din tot restul  județului! ….Că sigur va sunt de folos, dacă mai aveți vreo urmă de bun simt in d-voastră!

…..D-nilor: Nicușor Rada, Paul Stănescu și Marius Oprescu știti  că judetul Olt este intr-o zona unde este produs PIB-ul României în proporție de o treime, la nivel de stat, iar asta va face să profitați pentru buzunarul d-voastră personal, și să aduceți PIB-ul in propriile buzunare și un oraș ca Piatra-Olt, la o adevărată ruină!…. Piatra -Olt, cât și în alte localități ale Oltului, cum ar mai fi de exemplu un alt oraș, Scornicești, ne arată decalajul de dezvoltare din interiorul țării, datorită hoțiilor și ingineriilor d-voastră și a celor pe care i-ați prins în clica dumneavoastră, d-nule Paul Stănescu și Marius Oprescu, ce au format-o domniile voastre ca mari boși, nu numai peste cetățenii de rând, dar și peste lege, ani la rândul!….Cum să nu va sara in ajutor  unul ca și Cosmin Vladimir Rosulescu, judecătorul  sindic Fanel Arabela, judecătorul  Florentina Stana, șeful ANAF Florinel Meleru, Florin Diaconescu, etc, etc când d-voastră și pe aceștia  i-ați cadorisit cu mierea dulce a milioanelor de lei și euro, din fondurile europene sau din alta parte, de unde or mai fi fost banii ăștia, folositori societății noastre, in loc,  să fi fost folositi pentru cetățenii simpli și cinstiți  din Piatra-Olt, cât și ai celor din celelalte localități ale Oltului, pentru sporirea confortului și construirii unor drumuri europene, cu asfalt de calitate, canalizări, stații de pompare a apei, poduri și podețe ca pentru niste orașe și comune demne pentru acest județ unde PIB-ul este destul de mare, in 2022! Aduceti-va aminte d-nule Nicușor Rada și d-nule Marius Oprescu, că tot mereu comisiile europene parlamentare, ne-au atras atenția să fim și noi o țară civilizată, să nu se cunoască pe unde trec gunoaiele, unde sunt depozitate și sortate, să avem canalizare, apă potabilă și toalete in casă, nu in grădină și în ultimul cătun al acestei țări și să nu mai mergem prin namoale…..Și ce avem noi azi in Piatra-Olt?….. Uitați-va și d-voastră, d-nule primar al  pietrenilor,  Nicușor Rada și d-nule președinte de consiliu județean Olt, Marius Oprescu, ce avem noi in orașul domniilor voastre natal și cum arată orașul Piatra-Olt, in prezent!….In halul asta, este posibil sa își ducă viața pietrenii în prezent?

Subsemnatul, care scrie acest articol, împreună cu cetățenii simpli, ce urmăresc cu maximum de interes, materialele difuzate de publicația „Liga Dreptății”,  ne punem întrebarea  de bun simt: de ce d-na Siminica Mirea, senator PSD, și Marius Iancu, deputat PSD, tot mereu laudă realizările întreprinse în județul Olt, in Parlamentul României și asigură pe toată lumea, in toate emisiunile TV și in conferințele de presă naționale, că cetățeanii olteni sunt foarte mulțumiți de bunăstarea care există în prezent, pe tot cuprinsul Oltului, adusă de PSD?……Cât de mult s-au preocupat de zona aceasta, Piatra-Olt, pe care ar trebui sa o supravegheze legislativ, domniile lor ca parlamentari, să poată afirma așa ceva? ….Ar trebui să își dea seama, cei doi parlamentari, că un primar, ca Nicușor Rada, a luat-o rău pe arătură  și nimic nu realizează în orașul pe care (nu) îl gospodărește! ….Și in consecință să ia măsurile legale, făcând parte cei doi din  puterea legislativă  în acest stat amărât, ca România ….Așa credem că s-ar justifica și activitatea lor de parlamentari!….Nu să ia sutele de mii de lei degeaba!

Daca pe noi, presa, ne tot imbrobodeste cu vorbe în vânt d-nul primar Nicușor Rada, cât și cumnatul său de la CJ Olt, Marius Oprescu, in scurtele convorbiri telefonice sau pe la sediu în treacăt, asigurându-ne, in stil comunist că totu-i rezolvat, noi, jurnaliștii, neavând mai multă putere, in afară de aceea în a relata lucrurile, așa cum sunt, adică ce se întâmplă în mod real, atunci, d-voastră d-na Siminica Mirea și d-neata domnule Marius Iancu ați putea frumos și bine, cu fermitatea legală de parlamentari, pe care o aveți, să-l trageti la răspundere pe primarul Nicușor Rada, să cereți a studia contractele in vigoare privind canalizarea, amenajarea urbei și condițiile de salubrizare, realizate în Piatra-Olt, de  administrația locală, in marș forțat, fara nicio discuție, după aceea să mergeți la fața locului, in teren, să vedeți cum  nu s-au executat, sau cum  nu se execută nici în prezent, nicio lucrare menționată doar scriptic, in niște acte contabile! Să vedeți care este cursul banului public în administrația Piatra-Olt, în condițiile în care acest oraș este decăzut in ultimul hal urbanistic! …..Iar pe deasupra orice neregulă, in spiritul legii, săvârșită de primarul Nicușor Rada, să o taxați, prin măsuri legislative….Că de aia avem parlament, ca putere legislativă,  dacă nu știați d-na Siminica Mirea și d-nule Marius Iancu!…..Chiar nu aveți curajul să suflați in fața lui Nicușor Rada și al lui Marius Oprescu, încât ați ajuns sa închideți ochii la nelegiuirile lor și la dezastrul ăsta din Piatra-Olt, văzând Str Argeșanu Nr 8, într-o stare deplorabilă, că după bombardament,  pentru a obține favoruri financiare și politice d-voastră d-na Mirea și d-voastră d-nule Iancu?…..Credeți că presa din Oltenia nu a sesizat de ce sunteți d-voastră cei doi parlamentari: Siminica Mirea și Marius Iancu, pupincuriștii lui Marius Oprescu  și implicit ai lui Nicușor Rada?……Ia mai gândiți-vă! ……Eu zic să lăsați favoritismele prin  reciprocitate cu baronul PSD-Olt, Marius Oprescu, d-nilor parlamentari și hai mai bine să aveți o opinie în parlamentul României, cu privire la gradul de confort jalnic și mizer, cu namoale până în gât, pe care îl au pietrenii din partea primarului Rada și a tătucului pesedist, Marius Oprescu, cu mii de nelegiuirii in Olt, că stau săracii  de ei, cetățenii din  Piatra-Olt, ani buni fără canalizare în funcțiune, nebransarea la statia de apă, fără rigole de suprafață, fără podete, iar apa adunată pe străzile orașului paralizează circulația autovehiculelor și umplu de nămol picioarele locuitorilor!…..Ia uitați! Ăsta-i oraș cu care sa intram in spațiul Schengen?

Am contactat telefonic pe d-nul Nicușor Rada  pentru o întrevedere, eu, semnatarul acestui articol, cu dumnealui,  pentru a ne răspunde nouă celor de la „Liga Dreptății” și implicit prin intermediul nostru și d-voastră, dragi pietreni, ce intenții are d-nealui cu aceste lucrări de canalizare, de legare a  porțiunilor executate la statie, ce este cu dezastrul acesta de pe str Argesanul Nr 8, când construiește podețele, rigolele de suprafață, canalizarea subterană, etc, etc ……Așa amabilitate nu am mai văzut până acum la niciun edil local! ….In acea convorbire telefonică d-nul primar Rada vorbea ca o moară stricată, că „tot ce s-a propus ca proiecte naționale sau proiecte ale consiliului local s-a îndeplinit în Piatra-Olt, sunt lucrări în derulare ce se vor încheia până la sfârșitul anului” .. dar care an , nu ne dăm seama …. „este canalizare, iluminat public, apa potabilă sută la sută sigură și străzile orașului au podete, rigole de suprafață de-a lungul carosabilului, canalizarea subterană este la standarde europene.”  …… Pentru ca intr-un final  sa afirme: „……Nu are rost sa ne mai întâlnim să mai discutăm d-nule Bădescu”, era d-nul primar de părere  …..Halal de atitudine!….. Pentru care congres al PCR (n.r. -adica pile, corupție și relații) vorbea  primarul Rada, nu știm!….Că pentru noi cetățenii de rând și pentru jurnaliști nicidecum!….. Să înțelegem că de la sediul primăriei și până acasă în fiecare zi folosește elicopterul cu geam fumuriu? Chiar nu vede in ce stare de degradare administrativă este orașul Piatra-Olt ce se întâmplă pe str Argesanul Nr 8? Pentru noi sună a simple laude de doi lei fara fapte întemeiate! …..Vrem să vedem ce s-a realizat, in decursul mandatului dumnealui, nu laude deșarte!

Florin Badescu