Mașinăria PSD OLT a fost pusă în mișcare pentru acapararea unui segment important din infrastructura secundară de irigații din județul Olt. Cele cinci OUAI-uri deținătoare de infrastructură secundară (pe care urmăresc să le falimenteze oamenii șefului de la PSD OLT!) sunt racordate la una dintre aducțiunile principale deținute ilegal în județul Olt de ANIF. Este vorba despre ,,Amenajarea hidroameliorativă Bucșani-Cioroiu”. Aducțiunea ,,Bucșani-Cioroiu” este alimentată prin Priza Arcești (Olt) și pornește din extravilanul localității Strejești (Olt), ajungând până în extravilanul localității Osica de Sus (Olt) . De aici și interesul unor șmecheri cu afaceri în zonă. Doi sponsori importanți din anturajul șefului Oprescu (președintele CJ OLT!). Este vorba despre Adi Barbu, zis ,,Marmota”, șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Olt (SGA OLT) de peste un deceniu, și de Claudiu Postolache, zis Ghențăr, din Piatra Olt. Și cum șeful CJ OLT este și șeful organizației PSD OLT, putem spune că amicii baronului Oprescu dispun de toate pârghiile de putere pentru atingerea obiectivelor propuse. Fără menajamente! Pe principiul ,,scopul scuză mijloacele”, la înaintare au fost băgate două agenții subordonate MADR pentru a le face jocurile murdare. Este vorba despre Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și despre Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Nu cu mulți ani în urmă, pe la conducerea ANIF a trecut o vreme și deputatul PSD Florin-Ionuț Barbu, zis Busi – “MAFIOTUL”, fost șef al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul României, actual ministru al Agriculturii. Timp de șase ani a fost Busi director general la ANIF. La AFIR, cei de la PSD OLT îl au acum în funcția de director general adjunct pe unul care pitea șpaga fostului edil al Slatinei de procurorii DNA. Individul apare în procesele de corupție ale lui Darius Vâlcov în calitate de martor denunțător. Este vorba despre un fost deputat PSD (de Olt), Daniel Bărbulescu. Și încă ceva! Acțiunile de lichidare a celor cinci OUAI-uri au început fix în momentul când în fotoliul de ministru de la MADR era cocoțat un alt parlamentar de Olt (deputatul Adrian-Ionuț Chesnoiu). Iar cele două agenții subordonate MADR nu au fost alese însă la întâmplare. Ele au atribuții în înființarea, verificarea și finanțarea acestor OUAI-uri.
Dar atribuții separate. Cel puțin în teorie. Așa ar trebui să și fie în realitate. Faptul că ziua urmează după noapte, și invers, nu înseamnă că între aceste fenomene naturale ar exista și o legătură de cauzalitate. Este o succesiune fără cauzalitate (post hoc ergo propter hoc, după cum bine ziceau latinii!). Însă după șmecherii din sistem subordonati PSD cam așa ar sta lucrururile. Cel puțin în capul lor. Și o să vedeți de ce! Pentru că cei de la AFIR au legat ilegal existența contractelor multianuale de livrare apă petru irigații (încheiate de OUAI-uri cu cei de la ANIF) de modernizarea stațiilor de punere sub presiune cu fonduri europene. Toate aceste fonduri au fost derulate prin AFIR. În consecință, cu puțin timp în urmă, președinții celor cinci OUAI-uri vânate de oamenii șefului PSD OLT s-au trezit pe cap cu inspectorii Direcției Antifraudă din cadrul AFIR. Adică fix de la instituția în care director adjunct este omul trimis acolo de organizația PSD OLT, adica Daniel Barculescu. Aceste OUAI-uri mai fuseseră verificate pe tema fondurilor europene accesate, sub pretextul că sunt încă în faza de monitorizare. Iar faza cu monitorizarea durează cinci ani de zile. Însă de fiecare dată lucrurile au ieșit bine pentru aceste OUAI-uri. Atunci de ce au mai fost puși iar inspectorii AFIR pe drumuri? La sugestuia cui? Și încă ceva! Cum se face că din totalul celor 42 de organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații existente în județul Olt, care au accesat fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii secundare, doar cinci dintre ele au fost reverificate recent de inspectorii de la Antifraudă? Taman OUAI-urile care fac parte din ,,Amenajarea hidroameliorativă Bucșani-Cioroiu”. Cu excepția unui singur OUAI (Găneasa!). Prietenii știu de ce! Să fie o simplă întâmplare? Să fie doar exces de zel? Profesionalism? Aiurea! De unde? Prosteală pe față! După verificări, cei de la AFIR le-au băgat pe gât celor din conducerea OUAI-urilor un proces-verbal constatator de toată jena. Fără probe, președinții celor cinci OUAI-uri sunt acuzați de AFIR că au fraudat investiția. Cum? Nu se știe! Li s-a transmis doar că nu și-au îndeplinit obligațiile asumate prin contractele de finanțare. Care obligații?! Bine-bine!!! Dar în ce constă, totuși, această fraudă? Potrivit ,,specialiștilor” de la AFIR, OUAI-urile respective s-ar afla în culpă doar pentru că nu au distribuit apă de irigat fermierilor prin SPP-urile modernizate (stațiile de punere sub presiune). Măi să fie! Să înțelegem că e o crimă faptul că OUAI-urile respective n-au pompat apă atâta timp cât pe canaşele de irigaţii nu circula nicio picătură de apă din vina exclusiv a ANIF care are obligaţia să umple canalele cu apă de irigaţii la un nivel optim tot timpul sezonului agricol Băi, voi sunteți cu capu’?! E clar că aici nu poate fi vorba de o punere greșită a problemei, ci doar de rea-intenție. Sau de alte interese obscure.
Mai ales în condițiile în care MADR a publicat un raport, în care scrie negru pe alb, că în 2021, în județul Olt, nu s-a udat în ,,regim pompat”. Adică niciun OUAI n-a irigat prin propriile stații de punere sub presiune(SPP-uri). E clar? Atunci de ce nu sunt desființate toate organizațiile? Nu e voie?! Așadar, prin acest ,,control tematic” inspectorii AFIR nu numai că au sărit calul. Dar au înghițit și cămila. Ce limite? Ce competențe? Normal ar fi fost ca inspectorii de la Antifraudă să se limiteze să consemneze doar aspecte legate de existența fizică a investiției în teren și de funcționarea utilajelor din competenta OUAI ci nu să caute să emită judecăți de valoare asupra unor factori de natură ce exced atributiilor acestora (lipsa apei in canalele de irigatii). Subiectivismul este excelent în artă, dar nu și-ntrun raport de control! Așa că cei de la AFIR ar trebui să lase politicile agricole în seama altora instituții abilitate. Iar OUAI-urile modernizate cu fonduri europene nu pot constrânge pe ANIF să asigure nivelul optim al apei în canalele de irigaţii. Este știut faptul că ANIF pune la dispoziția OUAI-urilor apă gratuită doar pe canalele principale. De aici apa este repompată, prin stațiile de punere sub presiune, spre culturile fermierilor. Dar este o condiţie esenţială şi anume ca ANIF să asigure nivelul optim de apă în canalele de irigaţii. Ludovic Orban la început de mandat de prim ministru, a declarat: “ANIF a cheltuit 500 de milioane de euro iar pe canalele de irigaţii nu curge nici o picătură de apă”
Unde mai pui că cei de la MADR și ANIF se bat acum cu cărămida în piept că vor să mai investească încă 1,5 miliarde de euro în refacerea infrastructurii principale. Dar aceste investiții sunt inutile, atâta timp cât toate alocările pentru irigaţii sunt furate se Paul Stănescu și Mafiotul Busi, ajuns ministrul agriculturii. Mulți fermieri susțin că situația dezastruoasă din irigații este indusă, că lucrurile sunt intenționat lăsate așa de guvernanți, tocmai pentru ca prețurile la terenurile agricole să nu explodeze. Astfel, șmecherii cu proptele politice vor putea achiziționa mult mai ușor aceste terenuri. La începutul lunii iulie 2022 prtimul ministru Nicolae Ciucă a decis constituirea Comisiei de Criză pentru Combaterea Secetei formată din: MADR cu direcţiile agricole judeţene, ANIF, AFIR, FOUAI-uri, OUAI-uri, instituţii de forţă, GNM, APM, Apele Române, etc. Impulsionaţi de constituirea respective trei organizaţii de udători din terasa Piatra Olt (circa 10.000 ha), Brâncoveni (circa 2.200 ha) şi Osica (circa 2.800 ha) au emis convocator pentru recepţia nivelului optim de apă în canalele de irigaţii Oltişor Sud, CA4 şi CA4.1 din Amenajarea Hidroameliorativă Bucşani Cioroiu. Au fost convocaţi toţi factorii stabiliţi să formeze Comisi de Criza pentru Combaterea Secetei. Instituţia prefectului – reprezentantul guvernului în teritoriu a comunicat că nu are specialişti şi nu poate participa, AFIR care ar fi avut posibilitatea de a-şi prezenta în faţa instituţiilor abilitate ale statului motivele “reale” pentru care a solicitat blocarea conturilor şi sechestru pe bunurile OUAI-lor, nu s-a prezentat. La fel celelalte instituţii, mai putin Direcţia Agricolă Judeţeană Olt. Instituţiile de forţă ale statului (DNA, DIICOT, Parghet, IPJ Olt) convocate la recepţie ar fi avut posibilitatea să culegă probe concludente cu privire la infarcţunile săvârşite de ANIF conform afirmaţiei că ANIF a cheltuit 500 de milioane de euro iar pe canalele de irigaţii nu circulă nicio picătură de apă şi a concluziei AFIR că OUAI-le respective ar fi fraudat fondurile europene. De asemenea UAT-le invitate Găneasa, Bârza, Pârşcoveni, Piatra Olt, Brâncoveni, Osica au refuzat să răspundă convocatorului desi ar fi avut posibilitatea să constate cauzele reale pentru care culturile agricole din raza dumnealor de activitate suferă de lipsa apei.
Pentru a simula împlinirea actului de justiţie DNA, Parchetul Olt au transmis după 20 de zile de la emiterea convocatorului că au repartizat “plângerea”, adică au asimilat convocarea pentru receptionarea nivelului optim in canalele de irigaţii ca şi plâgere şi au repartizat-o pentru o “competenta” soluţionare la Parchetul de pe lanaga Judecătoria Bals desi prejudicial suferit de catre contribuabilul roman, in cauza de fata este mai mare de 500 de milioane de euro. O fi competent Parhetul de pe langa Judecatoria Bals sa investigheze un prejudiciu atat de mare? Sectia de Gospodarire a Apei Olt a comunicat ca din cauza secetei nu se mai asigura apa pentru irigatii in timp ce INM a alertat populatia de cod galben de inundatii iar hidrocentralele de pe Olt au facut evacuari fortate a apei din lacuri pentru a preantampina viitura ce avea sa se formeze pe raul Olt cauzata de inundatiile care se desfasurau. In instanta raman valabile comunicarile chiar mincinoase, tendentioase si nepedepsite de institutiile statului abilitate. AFIR obedient decidentilor din Olt a urgentat cererea catre ANAF de blocare a conturilor si impunerea sechestrului asiguratoriu pe instalatiile apartinand celor cinci OUAI-uri iar AJFP Olt (Cornel Vlădescu, Bâtleanu) a executat imediat cererea ilegala formulate de AFIR. Cu asa comportament al institutiilor statului roman, chemate atat prin atributiile de service cat si de primul ministru Nicolae Ciuca pentru constituirea Comisiei de Criza pentru Combaterea Secetei sa sprijine efectiv actiunile impotriva secetei, cele cinci organizatii de udatori si contribuabilul roman nici nu mai au nevoie de alti dusmani. Pus in fata acestor realitati contribuabilul roman, impovarat peste masura de taxe si biruri tot mai mari, va trebui sa stranga si mai mult cureaua si sa achite cele 500 de milioane de euro cheltuite de ANIF iar pe canalele de irigatii nu circula nicio picatura de apa, sa achite inca 283,4 milioane de euro şmenuite de la irigatii de ANAF, Stanesu si Chesnoiu, sa achite inca 1,5 miliarde euro pentru a fi furate in continuare de gasca lui Stanescu si sa mai achite contravaloarea culturilor compromise de seceta infiintate pe raza UAT-lor precizate mai inainte dar ai caror primari PSD au refuzat sa se responsabilizeze si sa dea curs convocatorului pentru receptia nivel optim de apa in canalele de irigatii. Dar să revenim la fondul problemei! În consecință, ca orice act juridic, nici contractele de distribuirea apei nu pot fi încheiate prin constrângere sau aiurea, ci doar în baza unor negocieri intre parti. Iar acestea solicitări pot veni sau nu. Important (obligatoriu chiar!) este ca toate aceste SPP-uri modernizate cu fonduri europene să fie pregătite. În stare de funcționare. Gata la orice oră să onoreze comenzile de apă pentru irigații. Dacă există apa. Iar cei de la AFIR cunosc foarte bine aceste detalii.
Pentru că ele au fost inserate în ghidurile de accesare a fondurilor europene. Potrivit condițiilor de eligibilitate, ANIF se angajează să asigure nivel optim de apa in canalele de irigatii pe toata perioda anului agricol. Iar stațiile de punere sub presiune deținute de OUAI-urile verificate recent de inspectorii AFIR funcționează la parametrii proiectați. In fata comisie de receptie s-a incercat in datele de 06.07.2022, 08.07.2022, 11.07.2022 si in 20.07.2022 asigurarea nivelului optim de apa in canalele de irigatii Oltisor Sud, CA4 si CA4.1 dar de fiecare data a fost un esec iar comisia de receptie a fost obligata sa constate ca ANIF nu poate sa asigure un nivelu optim al apei in canalele de irigatii si ca Amenajarea Hidroameliorativa Bucsani Cioroiu este energofaga si nefunctionala desi s-au cheltuit de catre ANIF peste sase milioane euro pentru reabilitarea acesteia. Atunci unde este frauda ,,constatată” de inspectorii Antifraudă? Mai mult de atât! Cine din cadrul AFIR (Daniel Barbulescu) și-a asumat trimiterea acestor procese-verbale de constatare la ANAF? Pentru că aceste procese-verbale de control au fost transformate de ANAF în titluri executorii. Să se recupereze ce? Așadar, în schema falimentării celor cinci OUAI-uri au fost introduși și cei de la ANAF OLT, Cornel Vlădescu, Bâlteanu – ca doar a fost scos din puscarie sa sprijine ca cetateanul sa fie furat eficient, ca doar este cel mai bun specialist in furat. Era de așteptat! Pentru ca astfel dispariția acestor OUAI-uri să fie cât mai rapidă. Pentru că așa au decis oamenii baronului Oprescu de la ANIF, AFIR și ANAF. Pe o culpă inventată!!! Celor cinci OUAI-uri le va fi acum extrem de greu să se lupte cu această caracatiță. Gândiți-vă că numai în cazul OUAI STREJEȘTI, suma imputată de AFIR acestei organizații se ridică la aproape 2 milioane de euro! Și asta în condițiile în care investiția există integral pe teren. Dar mai contează?! Așadar, cu complicitatea toxică a unor funcționari din toate cele trei instituții publice, cele cinci OUAI-uri vor fi dizolvate extrem de rapid pentru a fi apoi ,,înghițite” de OUAI-uri controlate de Adi Barbu, Claudiu Postolache si Adrian Iordache. Astfel, OUAI-urile controlate de acești acoliți vor înghiți OUAI Strejești, OUAI BRÂNCOVENI 16, OUAI BRÂNCOVENI 17, OUAI PIATRA-OLT și OUAI DOBRINA. Calculele sunt deja făcute. Potrivit legii, dacă un OUAI se află în lichidarea, infrastructura secundară deținută de acesta intră automat în patrimoniul OUAI-ului cu care acesta se învecinează. Și cum șeful de la SGA OLT (Adi Barbu) controlează OUAI GĂNEASA, printr-un subaltern de la SGA OLT, înseamnă că infrastructura secundară a celor de la OUAI DOBRINA va fi înghițită de OUAI GĂNEASA. La fel și cea de la OUAI STREJEȘTI. De asemenea, infrastructurile secundare de la OUAI-urile BRÂNCOVENI 16, 17 și OUAI PIATRA-OLT vor încăpea pe mâna celor care controlează OUAI FERMA OLT, infiintata ilegal. Acest OUAI a fost înființat în 2019 de un ,,pion” care apare în mai toate afacerile ,,păpușarului” Claudiu Postolache din Piatra-Olt, zis Ghențer. Fostul asociat al președintelui CJ OLT (din firmele mari evazioniste FERMA VECHE și UNIMINERAL SRL). Pe ,,pion” îl cheamă Adrian Iordache și este consilier județean PSD. Cât privește OUAI FERMA OLT, această organizație a fost înființată cu încălcarea legilor în materie de irigații. Ilegalitatea era comisă chiar în timpul când ministru la MADR era Petre Daea. Iar director la ANIF, deputatul Busi, poreclit și ,,Mafiotul de la Irigații”. Busi este cel care i-a băgat sub nas hârtiile mincinoase ministrului Daea.
Potrivit legii, această organizație nu putea lua ființă legal niciodată, deoarece nu poseda terenuri deservite de sistemele de irigații ANIF. Însă totul devine posibil, atunci când oamenii tăi sunt înfipți cât mai sus, la guvernare. Aceștia sunt în stare de orice! Un detaliu. După ce ani de zile au șicanat, au reclamat și au verificat activitatea OUAI DOBRINA, prin cei de la ANIF și AFIR, și când au aflat că mai sunt doar câteva luni până la ieșirea din monitorizare, i-au dat decisiva. Aproape de final, chiar cu o lună înainte de ieșirea din monitorizare, de la OUAI DOBRINA au fost subtilizate motoarele și celulele achiziționate pe fonduri europene. Atenție! Furtul a fost unul bine organizat, întrucât aceste componente nu puteau fi subtilizate fără suportul unei macarale. Ancheta din dosarul penal deschis pe ,,Cazul Dobrina” bate pasul pe loc. Prietenii știu de ce! Așadar, misiune îndeplinită! OUAI DOBRINA a fost și el trecut, de inspectorii AFIR, pe lista de lichidare. În cel mai scurt timp, infrastructura secundară de la OUAI DOBRINA va ajunge acolo unde (le) trebuie. Cu dedicație!!! Un alt detaliu! Activitatea OUAI-urilor Brâncoveni 16, 17 și OUAI Piatra-Olt a fost tot timpul sabotată de angajații ANIF Caracal. Reprezentanții Agenției din Caracal au semnat un proces-verbal recepție de reabilitare la un canal principal, aferent Amenajării ,,Bucșani-Cioroiu”, care în fapt fusese distrus de balastierele ilegale ale baronului PSD OLT, Marius Oprescu. Este vorba despre Canalul ,,Oltișor-Sud”, ,,reabilitat” în 2019 de firma de casa a lui Stanescu si Oprescu. Din cauza acestor distrugeri masive la rețeaua principală a celor de la ANIF, OUAI-urile Brâncoveni 16, 17 și Piatra-Olt niciodată nu vor putea să irige intensiv în zonă. Numai dacă se reface infrastructura Canalului ,,Oltișor-Sud”. Cu lecția învățată dinainte, cei de la AFIR, în loc să cuprindă toate aceste aspecte în actul de control, au pasat culpa către OUAI-uri. Atenție! Din comisia de control a celor de la AFIR a făcut parte și un funcționar public acuzat de DNA (dosar 2010/54/2017) de acte de corupție (fals, uz de fals si abuz in serviciu). Este vorba despre Adrian Doru Popescu, funcționar în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – Oficiul Județean Mehedinți. Așadar, un funcționar corupt a decis lichidarea celor cinci OUAI-uri. Funcționarul trimis în judecată de DNA nu avea voie să facă parte din comisia de control. Mai mult de atât! Până la lămurirea tuturor aspectelor de natură penală în instanța de judecată, Adrian Doru Popescu trebuia suspendat din activitate. Lucru care nu s-a întâmplat. Să fie doar o simplă scăpare? Nu credem. Adrian Doru Popescu de la AFIR este fix coada de topor de care ,,băieții deștepți” de la PSD OLT aveau nevoie să distrugă cele cinci OUAI-uri care le stăteau în cale. Și ministrul Daea, mai nou Busu Mafiotul zice că vrea să combată seceta. Să redreseze irigațiile. Să reformeze sistemul. Cu cine, bre, cu cine?! Cu instituțiile ălea mafiote coordinate de fapt de Paul Stanescu secretar general PSD, Elena Filip – director DIFFF din cadrul MADR si ministrul agriculturii Florin Barbu fost director general ANIF zis si “MAFIOTUL DE LA ANIF”
ZIARUL LIGA DREPTATII