Toți suntem marcati de teroarea anilor din comunism, dar și din neocomunism pentru că desi au trecut anii peste noi (poporul) nu am uitat crimele regimului comunist, dar nici cele din perioada democratiei postrevolutionare, insa continuăm să considerăm că trăim vremurile eliberării de sub dictatura comunistă și a unei libertăți caștigată cu sânge. Până în prezent nimeni nu a fost anchetat, judecat și condamnat pentru abuzurile comise în acele perioade de comunişti. Unii dintre torționari au ocupat sau continuă să ocupe funcții influente în aparatul administrativ sau legislativ al statului. Se vede cu ochiul liber că libertatea noastră nu este una a prosperității în România, ci a fost valorificată sub o altă formă. Românii de azi sunt niște imigranți care îsi crează o altă Românie, în alte părți ale lumii, din pricină că în țara lor nu se pot realiza din cauza mafiei, imposturii și hoției. Libertatea a însemnat pentru funcționarii statului român o oază a bunăstării fără merit, moștenind astfel sistemul PCR (pile, cunostiinte, relatii). S-a creat astfel prin impostură o nouă lume, o lume a compromisurilor, fără credință și fără moralitate, în care grupările de infractori sunt cele care dictează viața noastră prin politică, administrație și justiție, pe care ei, cei care sunt mai presus de popor si care au preluat puterea după Revolutie, consideră demagogic că au constituit și promovat principiile si valorile democrației și statului de drept.


Ne reamintim evenimentele in care poporul român s-a revoltat ca si in anii comunismului (recent am sărbătorit 35 ani de la Revolta muncitorilor de la Brasov!), dar fără rezultatele dorite pentru că, ei politicienii de dreapta, speranța poporului sau unit cu politicienii de stânga,dar până nu demult erau dușmani,sau așa credeam noi, adeverindu-se premoniția lui Corneliu Coposu: „Blestemul României ar fi ca, după 20-25 de ani, FSN să se afle și la stânga și la dreapta eșichierului politic”, iar situația poporului, cum era de așteptat, a continuat să fie tot ca-nainte, dezastruosă, tristă, fără speranță.
Aceasta este de fapt starea pe care politicienii români au determinat-o prin anii de guvernare, fără principii si valori, chintesenta crimei organizate impotriva poporului, prin care s-a oprit dezvoltarea normală a unei Românii, visată de eroii care au suferit ani de temnită sau care au fost omorâti de regimul comunist, ca si de cei care au fost omorâți in putreda democrație postrevolutionară. Trăim, ca si-nainte, momente grele pentru că nevoia de dreptate in special nu este satisfăcută de clasa politică. Să urmărim ultimele evenimente care atesttă gradul de insuportabilitate pentru popor generat și impus de clasa politică ce iși manifesată din ce in ce mai mult caracterul de lup, ca și înainte, în comunism, de unde și proverbul „Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!”

Revolta poporului, cea din comunism si cea din societatea postrevolutionară, a fost sustinută de mass media internatională, dar parcă nimic nu se intâmpla atunci, ca si acum, in situatia internationala prin care expansiunea rusească a atins apogeul prin recentul război împotriva Ucrainei, de fapt, împotriva unei Europe care se credea departe de astfel de conflicte și părea fericită de noua sa condiție democratică.
România, deși cunoaste beneficiile aderării la NATO si la UE, totusi nu a făcut pasi importanti pentru a se desprinde de influenta si modelul rusesc, denunțând, pe de o parte, tratatele încheiate anterior cu Rusia, dar, pe de altă parte, anulând acele privatizări in favoarea oligarhilor rusi, imprejurări care au făcut din România un satelit al Moscovei ce a influențat în rău viața societății românești. De pildă, ONG Liga Dreptătii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor din Romania a cerut Procurorului General al României, verificarea si redeschiderea dosarelor de privatizare, în special al Uzinei de Aluminiu de la Slatina, in prezent denumită ALRO, după modelul Bulgariei, insă acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată.
Si cu acest subiect se poate preciza că actuala clasă politică de la Putere nu doreste reforma societății românești, cum spunea premierul Ciucă.
Este evident că Premierul Ciucă se referea la admnistratia publică. Ciucă, despre reforma administrației publice: “În această perioadă nu există problema să discutăm despre o reformă administrativă, atât timp cât Guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză, iar în aceste condiții avem nevoie de stabilitate.”
In acest domeniu se poate obserrva că sub noua putere administratia publică a devenit mai „stabilă” prin perpetuarea sistemului PCR, fiind înțesată cu „musafirii nepoftiți” de popor, dar care sunt, ca si in comunism, angajații sistemului politic, al puterii politice. Noul stat de clan are aceeasi orientare ca–n anii comunismului, dar putem spune că are beneficii mult mai mari si se poate observa prin salariile „negociate” prin noua autonomie locală, dar si prin măririle de salarii cu compensarea acestora din măririle de taxe si impozite, biruri care demonstrează tocmai principiile statului de clan, sclavagismul din societatea românească.
Dar statutul de sclav al poporului român se poate observa si din altă perspectivă, de pildă, cum este tratat poporul de către puterea politică si puterea judecatorească. Modul de a concepe autonomia puterii judecatoresti, la fel ca si puterea administrației publice, potențează efectele negative asupra vieții si bunăstării poporului.
Puterea judecatorească nu este structurată si gândită prin prisma principilor democrației, situatie ce poate fi comparată cu cea din SUA in care poporul are reprezerntantii săi în forul decisiv al instanțelor. Din această cauză, și nu numai, nu putem să spunem că avem un stat de drept. Autonomia, independenta, ca principii, când sunt la îudemâna unor caractere stricate și fără remedii, căi de atac si, mai ales, fără a fi sub controlul poporului, sunt un obstacol in calea respectării principiilor si valorilor unui stat de drept si, prin urmare, si al încălcării drepturilor Omului, după modelul bolșevic in care funcționarul magistrat face ce dorește împotriva omului cinstit și fără apărare. Plângerile adresate organelor in drept, in speță, CSM si chiar Procurorului General, nu au avut nicio consecință asupra îndreptării situației nelegale si cu văditul și criminalul scop, demonstrat de toti justițiabilii in cauză, al încălcării drepturilor Omului, al cetățenilor în cauză: Astfel, la nivelul acestor instituții, s-au constituit grupări infractionale organizate cu scopul favorizării infractorilor si implicit suspiciunea este de șpagă primită de acesti magistrați.
Se poate constata că unii dintre magistrati, considerându-se independenți și implicit că deasupra lor nu sunt sefi care să le impună respectarea legilor si respectarea drepturilor Omului, ei abuzează prin motivări și dispozitii ale ordonantelor si hotărârilor arbitrare, mediocre, lipsite de profesionalism si necenzurate de nimeni (fac ce vreau, sunt independent?!), spune cu sarcasm magistratul).
In astfel de situatii obligațiile impuse magistratilor de legile in vigoare si de Constitutia Romaniei, nu au fost respectate de unii dintre aceștia, pentru că au acționat irational, ca niste indivizi ai străzii agresivi, iresponsabili, iar prin măsurile lor au favorizat infractorii si au adus imense prejudicii Omului drept și cinstit, supus astfel terorii zilnice si lipsindu-l de drepturi, încât la nivelul poporului român s-a constientizat împrejurarea că în instituțiile statului nu sunt oameni cinstiți și că nu ai cui să te plângi, iar pe această situatie faptică se bazează grupările infractionale care acționează criminal și fără frică de lege.
Dosarele zac de multe ori sub fundul lor, cum se exprima ex- Procurorul sef al DNA, Laura Kovesi si astfel intervine prescriptia formă de favorizare a infractorilor si pentru care magistratul nu răspunde in nicun fel, așa cum nu raspunde pentru crima de a încălca drepturile omului prin hotărârile sale nedrepte si nelegale.

Coronavirusul coruptiei existent în instituțiile publice ale Romaniei nu are deocamdată nici un tratament juridic adecvat, remediu institutional. Legile justitiei criticate de o parte si de cealaltă a grupărilor dfer interese, nu pot răspunde cerintelor unui stat de drept, asa cum de fapt ridicarea MCV nu este un act ce era impus de actuala situatie si nici nu este in interesul poporului român.
Insăsi Comisia Europeana a DREPTURILOR Omului nu poate si nici nu doreste să rezolve problemele, cazurile fiind soluționate după mulți ani ,cele mai multe in detrimentul Omului simplu.Se cunoaste acum si imprejuarea că institutiile europene sunt infiltrate de spionii care servesc țările cu un real potențial criminal sau grupările infracționale pe care mulți dintre noi le cunoșteam din hotărârile de la CEDO, unde numai dreptate nu se făcea. Vorbim de intrarea in Schengen dar nu vorbim de coruptia menținută chiar de politicienii si instituțiile din România. Distrugerea protocoalelor dintre DNA si SRI ca si înlăturarea competențelor DNA si DIICOT pentru cercetarea magistraților, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția,este o victorie a clanurilor infracționale din sistemul de justitie si politică.Situatia profesiilor juridice si acordarea licentelor si autorizaâțiilor de funcționare este un alt fapt ce demonstrează statul de clan din România.Profesia de magistrat nu poate fi acordată de o instituție care nu face parte din sistemul de învățământ, la fel ca și profesia de notar sau avocat. Cu privire la profesia de avocat, scandalul a fost si inca este in prim planul luptei pentru principiile si valorile statului de drept.In prezent profesia de avocat este acordată de SRL-uri si nu de sistemul de invățământ,contrar Constituției și in acest sens se constată implicarea Curtii Constituionale, judecătorii fiind suspecții în cauză pentru menținerea sistemului bolșevic.
Nu demult au fost reactii corespunzătoare din partea oficialilor țărilor UE, considerați dusmani ai poporului român, dar nu de poporul român, ci de politicienii români care se comportă precum calfele lui Ceausescu.Redau din presă.
RAZBOIUL DIN AVOCATURA NE BLOCHEAZA INTRAREA IN SCHENGEN – Presa olandeza: „Romania corupta n-are ce cauta in Schengen!” Greva foamei declansata de avocati din UNBR – Bota a captat atentia autoritatilor olandeze. Ambasadorul Matthijs van Bonzel a fost informat despre discriminarea la care sunt supusi avocatii din UNBR – Bota de anumiti judecatori si politisti. Se cunoaște faptul că odată ce s-a constituit un Barou paralel (presedinte Bota Pompiliu) cu cel exitent si reconfirmat după Revolutie, ca o moștenire a trecutului comunist, a dus la represiunea nedreaptă a avocaților din noul Barou, (președinte Bota Pompiliu), instanțele la ordin au condamnat, în stilul si după metodele bolșevismului, pe mulți dintre acești avocați. Proba edificatoare a crimei organizate a statului de clan!

Dumnezeu însă n-a murit si ne spune tot mereu:
“Desteaptă-te, române!”

Marin TULUS