DE DATA ACEASTA, ȘEFA SECȚIEI DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV DE LA TRIBUNALUL OLT ESTE CEA CARE PUNE SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII PROBITATEA ACESTEI INSTANȚE!!! CĂT DE CREDIBILĂ MAI ESTE ACTIVITATEA JUDECĂTOAREI FLORENTINA STANA? CÂT DE DREPTE MAI SUNT SENTINȚELE DATE DE EA ȘI DE SUBALTERNII DOMNIEI SALE? MAI PUTEM AVEA ÎNCREDERE ÎNTR-O ASTFEL DE INSTANȚĂ, ATÂTA TIMP CÂT ASUPRA CELOR CARE ÎMPART DREPTATEA ȘI CARE AU PUTEREA DE A INFLUENȚA DESTINELE UNOR OAMENI ȘI FIRME PLANEAZĂ GRAVE SUSPICIUNI DE CORUPȚIE? SĂ NU UITĂM CĂ LA MIJLOC ESTE VORBA DESPRE O INSTANȚĂ UNDE SUNT DISPUTATE ȘI CONTESTATE TOATE ABUZURIILE COMISE DE INSTITUȚIILE PUBLICE DIN JUDEȚ, PRIN HOTĂRĂRI ȘI DISPOZIȚII ILEGALE, ACTE JURIDICE PRIN CARE AU FOST ÎNCĂLCATE DREPTURI INDIVIDUALE. TOT AICI ,,RECHINII INSOLVENȚELOR” AU FĂCUT AVERI COLOSALE PE SPATELE UNOR FIRME FALIMENTATE ILEGAL!!! PRINTRE ACEȘTI ,,RECHINI” SE NUMĂRĂ ȘI LICHIDATORUL EMIL GROS, ,,EXPERTUL” CARE A FOST IMPLICAT DE CURĂND ÎN TRANZACȚIONAREA ILEGALĂ A TERMOCENTRALEI MINTIA. AȘADAR, VĂ SUPUNEM ATENȚIEI ,,CAZUL MAGISTRATEI FLORENTINA STANA”!!! În cursul acestui an, judecătoarea Florentina Stana, șefa Secției de Contencios Administrativ și Fiscal de la Tribunalul Olt, avea să anunțe oficial faptul (prin intermediul unei declarații de avere) că ar fi primit 10.000 de euro de la un cumpărător din municipiul Slatina, în urma înstrăinării un autoturism marca Toyota Corolla (achiziționat în 2015). De aici și suspiciunile de corupție și de fals în declarații!!! Deoarece soția cumpărătorului (Ilie Laurențiu Evghenie) este salariată ANAF și reprezintă această instituție publică în Instanța de Contencios Administrativ și Fiscal, adică fix la secția judecătorească unde șefă este chiar persoana care figurează că a înstrăinat acest bun (judecătoarea Florentina Stana). O tranzacție extrem de dubioasă. Dar să nu anticipăm! Este cunoscut faptul că Florentina Stana a devenit magistrat în 2008, la Judecatoria Corabia, după ce, pentru o vreme fusese grefieră la această instanță. După, judecătoarea Stana a început să ,,ardă” etapele. Așa că, la numai doi ani de zile de la accederea în profesie, judecătoarea Florentina Stana avea să fie transferată, suspect de repede, la Judecătoria Slatina. Se spune că în spatele acestui mare transfer ar fi stat mama acesteia (și ea grefieră de profesie).

În 2012, pe judecătoarea Stana o găsim la Tribunalul Olt. Iar din 28 octombrie 2021, magistrata conduce Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Olt. Dacă în plan profesional magistrata Florentina Stana s-a descurcat de minune, nu tot la fel de ușor i-a fost împlinirea și în plan material. Aici lucrurile au evoluat un pic mai greu. Cu o situație materială modestă, până în 2012, magistrata Stana a locuit câțiva ani buni într-o garsonieră fără balcon (de 39 mp) din Slatina (situată în zona Zahana). Din 2012, după vinderea garsonierei de pe strada Aleea Mărului, judecătoarea Stana locuiește cu familia într-o vilă ridicată la doar câțiva pași de municipiul Slatina, în localitatea Curtișoara. Însă la o simplă privire aruncată pe declarațiile de avere, veniturile realizate de familia judecătoarei Stana nu acoperă cheltuielile și investițiile făcute la fața locului. Și atunci, de unde toate aceste fonduri? O ipoteză de lucru ar fi aceea că magistrata Florentina Stana s-ar fi lăsat ,,cumpărată”, viciind astfel actul de justiție. Iar lucrurile par să se lege în acest sens. Mai ales în contextul în care evoluția materială a familiei judecătoarei Stana pare să fi prins contur abia după transferul acesteia la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal de la Tribunalul Olt. Dar acum să revenim la povestea cu tranzacționarea autoturismului marca Toyota Corolla făcută de judecătoarea Stana! Potrivit celor declarate de către judecătoarea Stana, automobilul Toyota pare să fi ajuns ,,întâmplător” în posesia unui contabil de la ALRO SA, cu soția angajată la Fiscul din Olt (Constanța Evghenie). Să fie pură întâmplare?! Mai ales în contextul în care tranzacția cu pricina s-ar fi făcut doar pe hârtie, ci nu și în fapt. Și asta pentru că respectivul autoturism nu ar exista. Nu o spunem noi! Ca să fie tranzacționat, autoturismul marca Toyota Corolla ar fi trebuit să existe mai întâi în evidențele fiscale ale Primăriei Curtișoara. Însă aici nu există. Dar să mergem mai departe cu raționamentul! O regulă generală.

Un autoturism poate fi înscris doar acolo unde solicitantul își are adresa de domiciliu. Judecătoarea Stana și soțul acesteia (Aurelian Stana) își au domiciliul în comuna Curtișoara. Așadar (în concluzie), autoturismul Toyota Corolla trebuia să figureze înregistrat la primăria de domiciliu a soților Stana. Însă aici nu apare. Iar răspunsul pus la dispoziție de Primăria Curtișoara lămurește fără dubiu. Toyota Corolla tranzacționată de familia judecătoarei Stana nu există în scriptele Primăriei Curtișoara. Atunci ce au tranzacționat toți cei implicați în această poveste urât mirositoare? Problema este că judecătoarea Stana, în cazul acestui autovehicul Toyota Corolla, a mințit de două ori, ca să fie o minciuna adevarată. Prima declarație mincinoasă a fost dată de judecătoarea Stana atunci când a susținut că a achiziționat acest autoturism în 2015 (cu 20.000 de euro). În ,,recidivă”, comisă cu puțin timp în urmă, magistrata a precizat că a vândut Toyota Corolla pentru suma de 10.000 de euro. Faptele puse în discuție aici sunt deosebit de grave, deoarece ele au fost comise deliberat de o persoană cu atribuții majore în aplicarea legii, desemnată să impună și să garanteze supremația legilor în societate. Evident că aceste tranzacții fictive au fost realizate cu scopul clar de a masca sumele de bani primite drept mită și de a justifica ulterior investițiile financiare făcute. De asemenea, faptul că persoana complice (Constanța Evghenie) vine dintr-o zonă în care justiția are un cuvânt greu de spus pe dosarele de insolvență, spețe în care Fiscul este parte, complică și mai mult lucrurile. În acest context, demiterea șefei Secției de Contencios Administrativ și Fiscal devine o extremă urgență. De asemenea, toate persoanele implicate în aceste tranzacții fictive ar trebui deferite justiției. Ne referim la JUSTIȚIA aia pe bune!!!

Sursa: Amtimafia de Olt