Bătălie mare la nivelul PSD pentru controlul MADR. Luptele intestine au fost declanșate de recentele modificări la Legea îmbunătățirilor funciare nr.138/2004.  I-a luat capul! Mai ales pe unii dintre ei. Este vorba despre mult bănet! Potrivit noilor modificări aduse la lege (sub condiția asumării de către Guvern, prin hotărâre, a Programului Național de Reabilitare și/sau Înființare a Infrastructurii Principale de Irigații și Infrastructurii de Desecare și Drenaj ), în conturile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale ar urma să intre suma de 1,500 miliarde euro. Suma stipulată în modificarea la lege trebuie alocată de guvern până în anul 2027. Așadar, iată ce îi mână cu adevărat în luptă pe pesediștii de la Olt!  În lupta pentru acapararea portofoliului de la MADR, evident! Nu catastrofele climaterice. Nu SECETA! Aiurea! Social-democrații lui Paul Stănescu n-au fost niciodată interesați de combaterea acestui flagel. Dacă erau, ar fi făcut-o! Pentru ei, variațiuniile pe tema dată reprezintă doar un pretext pentru umplerea propriilor buzunare cu banii din irigații.

Și mai este ceva! Dacă irigațiile ar funcționa la parametri normali în județul Olt (și nu numai!), ar fi un dezastru total pentru marii latifundiari. Pentru că prețurile terenurilor situate în vecinătatea canalelor de irigații ar crește enorm. Ori ,,marii fermieri” și-au dezvoltat afacerile proprii tocmai prin achiziționări repetate de terenuri la sume modice. Un capital acumulat facil, din cauza politicilor dezastruase promovate de cei de la MADR. Să nu mai vorbim de interesul direct al celor implicați în elaborarea și adoptarea acestor proiecte de legi. De pildă, secretarul general al PSD (Paul Stănescu) este implicat până peste cap în business-ul agricol. Acesta controlează peste 3000 de ha prin AGROMEC VIȘINA SA. Firma este patronată în prezent de fiul latifundiarului Stănescu. Reamintim aici că în 2020, secretarul general al PSD a contribuit din plin și la modificările aduse la o altă lege importantă din sectorul agricol. Este vorba despre legea privind vânzarea terenurilor agricole din extravilan (Legea nr. 17/2014). Grație modificările aduse de ,,Clanul Stănescu” la acest act juridic, terenurile agricole situate în extravilan pot fi achiziționate doar de ,,marii jucători” din domeniu. Dar cu acest subiect vom reveni!!!

Cât privește modificările aduse la Legea nr.138/2004, ele au fost cerute tot de ,,Gruparea de la Olt”. Prin vocea deputaților  trimiși în Legislativul României de organizația politică care a dat și secretarul general al partidului. Pe Paul Stănescu, cunoscut și sub apelativul de ,,Tractorisul”. Jolly-Joker-ul pe problemă este deputatul Florin-Ionuț Barbu, zis Busi. Adică nimeni altul decât fostul director al ANIF (în perioada 2016-2020). Care acum păstorește Comisia pentru Agricultură din Parlament. Prin intermediul acestei comisii prezidate de deputatul Barbu au fost inițiate modificările la legea irigațiilor dorite de ,,Gruparea de la Olt”. În ,,succesul” acestui proiect legislativ au fost însă implicate mai multe persoane din județul Olt. Fiecare cu un rol activ în problemă. Printre ei se numără și ex-ministrul Agriculturii, Ionuț-Adrian Chesnoiu. În 14 aprilie 2022, (chiar pe pagina proprie a madr.ro), Chesnoiu recunoștea că a fost implicat total în problemă: ,,Mă bucur că acest proiect pe care l-am inițiat alături de colegii mei parlamentari (adică de cei de la PSD OLT, n.r.) a fost adoptat de Legislativ”. Însă ex-ministrul Chesnoiu nu se va putea bucura foarte tare și de fructele acestui proiect legislativ. Din cauza acuzațiilor de corupție aduse de procurorii DNA. Rămasă fără portofoliul de la MADR, CARACATIȚA STĂNESCU-OPRESCU este acum în stare de șoc. Ar fi culmea ca tocmai acum, în plină guvernare, după ce le-a ieșit jocul cu modificările la legea irigațiilor, pesediștilor de la Olt să le fie luat de sub nas caimacul. Să fie lăsați pe tușă, cu buzele umflate și să nu se-nfrupte din borcanul cu miere. Așa că nu la întâmplare a fost vehiculat numele șefului Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul României în cursa internă a nominalizărilor pentru ocuparea fotoliului de ministru de la MADR. PSD OLT l-a vrut cu orice preț pe deputatul Florin-Ionuț Barbu în această funcție. Ba chiar a insistat în biroul executiv ca portofoliul să rămână la organizația de la Olt. Însă Marcel Ciolacu le-a tăiat elanul pesediștilor de la Olt și l-a preferat pe veteranul Petre Daea. ,,Numirea va fi făcută pe criterii de profesionalism, ci nu pe județe”, a decretat Ciolacu. Zbang! De aici și tensiunile mari dintre șeful PSD și secretarul general al partidului. Iar frecușurile au devenit acum și mai intense. Mai ales după ce s-a vehiculat intens că numele lui ,,nea Petrică” apare în dosarul intentat de DNA deputatului Chesnoiu. Se repetă insistent că unul dintre candidați ar fi ,,pila lui nea Petrică”. Așa că ,,nea Petrică, fă lampa mai mică și pleacă acasă!”, își repetă obsesiv în barbă capii organizației de la Olt.

Cu speranțele renăscute, aceștia visează din nou cu ochii larg deschiși la postul de ministrul al MADR. Un ministru obedient, care să le numească și directorul general de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Pentru că ANIF este în subordinea MADR și joacă un rol important în întreaga ecuație a fondurilor pentru irigații. Iar deputatul Barbu, poreclit și „MAFIOTUL de la ANIF” știe cum stă treaba în agenție, atunci când vine vorba despre fondurile alocate lucrărilor din irigații. În calitate de director al ANIF, ,,Mafiotul” a semnat contracte în valoare de zeci de milioane de euro pentru firmele de casă ale baronilor Stănescu și Oprescu. Astfel, firma WAGRAMER TERMO 2000 SRL, o firmă din județul Olt, a ,,câștigat”, în mandatul de director general al lui Barbu de la ANIF, licitații  în valoare de 20 de milioane de euro.

O altă firmă, SC CARMIN POPSTAR PROD SRL, a pus mâna pe contracte în valoare de 4 milioane de euro. Iar o alta firma asociata mai tot timpul cu WAGRAMER TERMO 2000 SRL, tot din județul Olt, a primit o halcă importantă din fondurilor publice  gestionate de ANIF, în sumă de 22 de milioane de euro. Așadar bani mulți, încasați pentru nimic, în schimbul unor lucrări nefuncționale, făcute de mântuială. Investiții pe care apoi nu le verifică nimeni. Pentru că e un viciu de procedură la mijloc. Pentru că șmecherii din sistem au lăsat ca ANIF să verifice ANIF. cele 784,3 milioane euro cheltuite fara ca vreuna dintre lucrari sa si functioneze, au fost ordonate de aceeasi ELENA FILIP – director Directia de Imbunatatiri Funciare din cadrul MADR – vesnica pe post indiferent ce ministrii se perinda pe la Ministerul Agriculturii.  Niciodată corpul de control al vreunui prim-ministru din România n-a întreprins vreo verificare în baza sesizărilor venite pe tema lucrărilor prost efectuate la sistemele de irigații. De asemenea, Direcția Națională Anticorupție n-a călcat niciodată pe la ANIF. În condițiile în care aici au fost date ,,tunuri” în valoare de sute de milioane de euro.

Lucru confirmat la un moment dat și de fostul premier al României, Ludovic Orban: ,,Pe canalele ANIF au fost investite 500 de milioane de euro și nu curge o picătură de apă”. Iar baronii Stănescu-Oprescu cunosc foarte bine cum stau lucrurile aici cu brațul scurt al legii și cu borcanul cu miere de la ANIF. O povestea a devalizării banilor publici. Un purcoi de bani. De aceea se ascut intens săbiile  și floretele în PSD. Mai ales acum când zilele ministrului Petre Daea la conducerea MADR par a fi extrem de scurte. Iar dacă Ciolacu nu mută repede, s-ar putea să rămână și fără partid. Nu de alta, dar Stănescu e campion în astfel de lovituri!!!

Ziarul liga dreptatii