NU ESTE VORBA DESPRE DOSARELE ALRO ÎNGROPATE LA ORDIN DE ACESTA. NICI DESPRE CAUZA MARCONF. FIRMĂ FALIMENTATĂ CU SPRIJINUL COMISARULUI NICU DAN. ȘI NICI DESPRE ALTE SPEȚE ÎN CARE ȘEFUL SICE OLT AR FI FĂCUT DOAR JOC DE GLEZNE.

Totul pornește de la declarațiile de avere scrise în fals de polițistul Nicu Dan. Și de soția acestuia. Subiectul mistificării este chiar terenul pe care a fost construit viloiul familiei Dan. Un imobil situat la doar câțiva kilometri de municipiul Slatina, în satul Salcia, comuna Slătioara. Modul prin care terenul în cauză a ajuns în posesia fostei judecătoare Ileana Dan este unul destul de dubios. Opac. În ultima declarație de avere (cea din 2021), judecătoarea Ileana Dan făcea trimitere la contractul de donație nr. 32/2007, ca mijloc de dobândire a terenului din Salcia. Soțul magistratei, comisarul Nicu Dan, luat de val, împinge lucrurile mult mai departe și declară în cursul aceluiași an că bucata de teren de aproape 2000 de m.p. din comuna Slătioara fusese primită de soția acestuia, de judecătoarea Ileana Dan, cu titlu gratuit, de la părinți. Cado! Numai că în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Părinții judecătoarei Ileana Dan ( Mișu și Maria Dan) nu au fost niciodată proprietarii acestui teren. Și totuși cine a fost misteriosul donator? Pentru că nimeni nu donează 2000 de mp de teren la întâmplare, fără să aibă și un interes. Mai ales către o persoană cu care n-are nicio legătură de sânge, de rudenie. Iar persoana în cauză nicio conexiune cu comuna Slătioara. În 2007, soția comisarului șef Nicu Dan (anul donației) era ,,întâmplător” judecătoare la Judecătoria Slatina. Din această postură, magistrata Ileana Dan i-ar fi dat numitului Ilie Criveanu din Salcia o soluție favorabilă într-un dosar. Așa devenea Ilie Criveanu, din stăpân absolut al parcelei, donator al terenului respectiv pentru judecătoarea Ileana Dan. Un adevăr ascuns ani de zile de soții Dan.

 

Adică de judecătoarea Ileana Dan și de comisarul Nicu Dan. Atenție, vorbim despre două persoane care de-a lungul carierei au instrumentat foarte multe dosare penale. Judecătoare Ileana Dan a fost chiar șefa Secției de Penal de la Tribunalul Olt (2018-mai 2022) postură din care a emis și verdicte pe dosare și spețe instrumentate de soțul acesteia, de comisarul șef Nicu Dan, actualul șef al Serviciului de Investigații a Criminalității Economice (SICE), din cadrul IPJ OLT. Total ilegal. De altfel, întreaga carieră a comisarului Nicu Dan se spune că ar fi fost susținută din spate de soția acestuia. În 2002, prin Decretul nr. 32 semnat de președintele Ion Iliescu, Ileana Dan devenea judecător la Judecătoria Slatina. În 2006, ,,bastonarul” Nicu Dan era transferat de la Ordine Publică la SICE OLT. Ce-l recomanda pe agentul de poliție Nicu Dan în ocuparea unui post legat de instrumentarea unor spețe de evaziune fiscală? Vocea și talentul? Că polițistul Nicu Dan este un ,,parvenit” nu reprezintă un caz de noutate în IPJ OLT. Sunt mulți ca el în sistem. Problema e veche. Nenorocirea mare este că astfel de indivizi nu sunt trași la răspundere, atunci când trebuie, pentru matrapazlâcurile pe care le comit la adăpostul legii. La adăpostul funcțiilor pe care le călăresc în interes propriu. De aici lanțul slăbiciunilor!!!

Ziarul liga dreptatii