Cu surle și trâmbițe s-au tot difuzat știri pe posturi centrale și locale de radio și tv, cum că s-a ajuns în sfârșit la vânzarea centralei termice Mintia, tocmai în această a patra procedură de licitație, in 26 august a.c. Mare Ispravă ce s-a împlinit!…  „Centrala Mintia a fost vândută cu 91 milioane de euro, exclusiv TVA, companiei Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Groupe Holding, un important grup producător de energie din Orientul Mijlociu. La ora actuală este considerată una din cele mai mari TEPE de insolvență până acum, din ultimii ani, in România.

Având în vedere specificul activului, ministerul energiei cu Virgil Popescu -ministru in frunte, ca acționar majoritar, a impus anumite condiții sic! investitorului, cu scopul, vezi Doamne, de a relansa producția de energie în Mintia. Astfel că până la 31 decembrie 2026, investtorul Mass Global Energy Rom are o obligația să achite pretul (sic, ca nu va achita niciun leu desi va vinde pe bucata tpoata centrala si terenurile), finalizeze investiția realizării unei capacități energetice noi cu o putere de minimum 1290 Mwh, din care minimum 800 Mwh in bandă pe gaz și energie regenerabilă. …Sigur va vrea și investitorul?… Că de acum termocentrala Mintia nu mai este a noastră, ci a unor irakieni, care au sediul social în Iordania, desfășoară activități în Marea Britanie, și …nimic sigur despre ei… Ce ciudată situație cu această companie energetică!

Potrivit spuselor investitorilor sumele prevăzute pentru modernizarea și dezvoltarea centralei Mintia se vor ridica la peste 1 miliard de euro și vor include dezvoltarea capacității de producție și adaptarea la noile cerințe de mediu ale UE, pentru trecerea la producția de energie electrică din surse regenerabile… Iar de beneficiul acestei termocentrale pe deasupra se va bucura investitorul, bineînțeles.  Că nici atât noi, românii …Noi cel mult vom importa energie, pe bani multi!

Aceasta este simpla logoree a guvernanților PNL din fruntea administrativului românesc, dată presei aservite, spre difuzare. In realitate deja se vede încă de pe acum că nu este o privatizare de succes și este fără niciun beneficiu pentru românul de rând. După părerea unor adevărați profesioniști în domeniul economiei românești, cum este exemplu d-nului profesor Mircea Cosa, cu care am avut onoarea sa dialoghez: „…este un act de trădare națională când în plină criză economică și energetică, tu te apuci sa vinzi ceva din zona infrastructurii energetice critice”… Oare aceste cuvinte ale profesorului Cosa ar ajunge și la urechile fudule ale lui Virgil Popescu -actualul ministru al energiei.

Ceva ce mearge prost, pentru că tu guvern ai făcut-o să meargă prost, cu Virgil Popescu și ceilalți miniștri ai energiei, Ion Ariston, Raszvan Nicolescu, Andrei Gerea, Victor Grigorescu, anterior venirii lui Popescu, denotă că de fapt v-ați sabotat cu toții propria țară …Dar in nebunia ta ce sa știi Virgil Popescu?… Pe tine te încântă și o păpădie, încât zici că este boboc de trandafir!….. Dar’ a mite o asemenea privatizare in mandatul tău?… Apropo ce vă iese la afacerea asta vouă celor din PNL, că de laude, parte nu veți avea de la români, că mare ispravă nu ați făcut.

La modul concret, in nord – vestul țării noastre era un grup energetic foarte profitabil economic, ce se compunea din doua termocentrale: Mintia și Paroseni, plus 4 mine, ce furnizau materia prima centralelor, pentru distribuirea apei calde pentru câteva orașe și curent electric pentru aproape tot teritoriul României.

Cei din ministerul energiei au știut tot timpul că al nostru cărbune nu este rentabil pentru energie, deoarece puterea calorică a acestuia este mică, iar gradul de poluare este foarte mare …Atunci toți românii se întreabă: de ce guvernele postdecembriste nu au închis minele de demult, pe urmă să se fi facut o conversie profesională cu cei ce lucrează acolo și să folosim cărbune ieftin din import, cu putere calorică mare și nepoluant?… Ne poate da un răspuns ministru actual Virgil Popescu sau antecesorii lui din energie?

Au fost ținute de guvernele postdecembriste doua centrale energetice, una păguboasă și una devenită ulterior păguboasă, pur și simplu tocând la banii poporului nostru…. Pentru ce acest lucru, amar de ani?

Paroșeni a fost modernizată, iar Mintia a fost lăsată să producă energie pe cărbune, apoi a început să apară pe listele societatilor poluante in contextul cerințelor europene de mediu… Bineînțeles luând amenzi foarte mari în decursul timpului, culmea de la statul român… Mai mare râsul!

Întrebarea pertinentă ce și-o pune orice om normal cu capul, este: de ce tu stat român te amendezi singur? Cât de prost poți să fii?… Este ca și cum tu ca părinte ai avea pretenția de la copilul tau să îți ia numai note de 10 la școală, îți vine acasă într-o zi cu un 4 și-i rupi ghiozdanul și cărțile …Pai nu tot tu trebuie să i le cumperi și ghiozdanul și cărțile ca sa se duca a doua zi la școală?… Asa s-a petrecut cu termocentrala Mintia de care guvernele cu politruci nu au avut grijă de ea! Doar au știut să o amendeze de au capiat-o financiar până au lăsat-o fără bani. Ne mai.avand bani de cărbune termocentrala, minerii au somat. Și de aici s-a născut mitul că acest colos energetic nu mai este bun de nimic în prezent …Ce zici d-nule Virgil Popescu cu toți ai tai penelisti de la guvern,de o așa logică simplă.

Când președintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, PSD, a venit cu ideea de a -o prelua el termocentrala, in 2019,  de a asigura el cărbune din import, mult mai ieftin ca preț, din Indonezia, decât cel extras din România, și care îndeplinește normele de poluare europene, cei din tabăra politică adversă, adică PNL, aflați la guvernare i-au respins din capul locului propunerea …De ce?…Simplu de dedus!…Cum altfel?…Nu puteau face loc unui supranumit  „prădător intraspecie” ca Emil Gros, și alții că el, care prin activitatile lui de insolvență a distrus tot ce era mai bun și util economic pentru romanul de rand, in materie de firme și companii, cât și acest colos energetic.

Calificativul de „prădător intraspecie” nu ne aparține nouă jurnaliștilor, ci vine din manualele de psihiatrie DSM 4 și DSM 5 (traducerea – Manual de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mintale) Așa sunt denumiți psihopatii ca Emil Gros.

In materie de insolvență, pe tot ce a pus mâna Emil Gros, ca și companii și firme s-a ales praful. In Hunedoara și în toată țara este recunoscut ca expert in țepe, combinații in afara legii sustinut de ANAF, Ministerul Justitiei, BRD, Banca Romaneasca, Bancpost, in faliment și distrugere de bunuri ale oricărei firme pe care a apucat-o in insolvență cu japca (peste 5000 de firme romanesti) din tribunalele toate …Și profilul de psihopat îl recomandă pentru asemenea acte abominabile făcute de-a lungul timpului, pe care presa le-a tot relatat, de-a lungul timpului.

Cum se face că nici până acum Emil Gros nu a fost extras din sistemul insolventelor din România, ba chiar uniunea practicienilor in insolvență il pune ca membru în Consiliul de Conducere al UNPIR …Cum poate să își facă acest individ loc în continuare în această uniune, pentru că el niciodată nu a ținut cont de ceea ce specifica art 7 din Codul de etică a practicienilor in insolvență. Și de fapt de niciun articol, al niciunei legi. Pur și simplu a ignorat cu bună știință acest articol… Și aici exemplele curg gârlă in care Emil Gros a încălcat orice cod de etică și orice morală.

Daca ne gândim că în anul 2013 Gros era implicat într-un mega scandal de corupție în justiție pe marginea activității sale în insolvență, de unde judecătorul Mircea Moldovan s-a potcovit cu 22 de ani de detenție, privind dosarul de insolvență al Carrefour România. …Prin ce mânării a preluat, prin intermediul altui “practician” in insolvență, Simona Ilcas (care niciodata nu a obtinut calitatea de practician in insolventa), dosarul de insolvență al societății Marconf, tot în 2013. Se știu toate astea din relatările anterioare ale celor de la publicația „Liga Dreptății”. Cum acestui psihopat in insolvență i s-a pregătit calea de către o așa numita Andreea Colhon, pentru a pune mâna pe activele unei firme prospere ca Marconf; cum a putut prin inginerii  ilegale să ajungă să își înființeze in 02.02.2016 firma „Expert Insolvență Filiala București”; cum a impins-o pe Alina Lenuța Costinaș, in mod ilegal sa întreprindă acțiuni juridice de insolvență, din partea firmei anterior amintită, filiala București, ea nefiind angajata acolo, având rol  de fapt de  paravan in continuarea falsurilor realizate din pix de către Gros. A se vedea adeverinta 798/2013 si 756/2013, IPJ Olt fiind COMPLICE al lui Emil Gros in distrugerea Centralei Mintia, Marconf, etc.

Pe înțelesul tuturor, in mintea psihopată a lui Gros, obiectivul final era falimentul acestei firme, Marconf care obtine profit considerabil inclusive in anul 2018 cand I s-a declarant falimentul. Intrarea „Expert Insolvență” ca administrator judiciar in procedura de insolventa a societatii Marconf si Complexul Energetic Oltenia a fost pregătită minuțios și regizată. Lucru cunoscut din relatările anterioare in „Liga Dreptății”. Noi doar spicuim. Rolul lui Emil Gros a fost acela de călău, prin opunerea oricărui plan de reorganizare judiciară, dar și prin aducerea la masa credala a unor creditori cu cerințe măsluite, denaturand intregul exercitiu judiciar al societatii respective.

Vedeți de ce acest individ își merită, statutul de psihopat, ci nu de cel de practician onest in insolvență?

Foarte multi romani din zona Ardealului, și nu numai, s-au întrebat  cum au putut să apeleze cei din guvernul penelist, in frunte chiar  cu d-nul Nicolae Ciucă, pentru o așa societate vitală a statului nostru,  la serviciile abominabile  și ilegale în  insolvență ale lui Gros, fiind cunoscut în Hunedoara  ca cel mai mare tepar practician in insolvență, prin mânăriile și ingineriile ce duc la îndeplinirea singurului său scop în viață, acela de a distruge?…..De ce nu era bună ideea lui Bobora, ca această termocentrală, colos, sa funcționeze în continuare pentru noi românii cu cărbune din Indonezia, nepoluant? …Prin mințile turmentate ale guvernanților noștri penelisto-pesedisti s-a ajuns în ultimi ani sa se îngroape cate 100 -200 de euro pentru fiecare tona de cărbune scos pe zi! …. Ispravă mare! …Iar Mintia funcționa aiurea, până a ajuns azi sa fie aparenta neprofitabilă termocentrală! Bună pentru insolvența penală a lui Gros, vândută ca pe 1/3 din simplu fier vechi …De aia poate să își facă loc în prezent și călăul in insolvență Emil Gros, care merge cu ilegalitățile până la distrugerea acestei companii, printr-o vânzare pe un preț de nimic …O companie cu valoare de inventar de 600 de milioane de euro, plus TVA și o valoare de piață de 91 milioane de euro, plus TVA, calculată.

După comunicatele CJ Hunedoara, date publicității,  au fost 11 firme de prestigiu în domeniul energiei, din lume, ce au dorit să cumpere această firmă, pe care Emil Gros a considerat-o in repetate rânduri în ședințele de instanță: …”o firmă parazitară și de nimic” …Poate in deșteptăciunea ta abominabilă de practician in insolvență, Emil Gros, ne răspunzi și la întrebarea:  de ce ar fi venit aceste 11 firme faimoase sa o cumpere daca este așa parazitară, cum te exprimi mata și în prezența presei?… Că jurnaliștii, in repetate conferințe de presă la guvern, l-au întrebat pe d-nul ministru Virgil Popescu acest lucru, iar răspunsul său a fost scurt: „trebuie vândută și relansată producția acestei termocentrale”.

Valoarea de piață actuală declarată pentru vânzare a acestei societăți colos, stabilită bineînțeles de mintea expertă în rău, a lui Emil Gros, de 91 de milioane de euro, este o rușine pentru noi ca nație! …Dacă Emil Gros s-ar fi gândit cu bună credință că valoarea ei reală este de fapt cea de înlocuire a echipamentelor actuale din dotarea acestei societăți, dacă s-ar defecta fiecare dintre ele, atunci după un calcul făcut, chiar și de profesorul Mircea Cosa, valoarea reală a acestui colos ar fi ajuns la cel puțin peste 500 de milioane de euro. Matale ai putea gândi așa ceva, d-nule Gros, in insolvența dumitale ce o practici?

Dar aranjamentul este făcut de către psihopatul de serviciu in insolvență, Emil Gros, cu cei de la Mass Global Energy Holding, o firmă fantomă, după părerea multora, in urma informațiilor venite despre ea.  O cumpără  (dar de fapt nu achita niciun ban) cu până într-o sută de milioane de euro, mai bagă 50, 100 de milioane de euro și fac o termocentrală de peste 600 de milioane de euro, cu profit pentru investitori … că doar nu mai aparține statului nostru, ținând pe bietul român cu dinții la gard și facturi cu preturi astronomice, având energie din import … Suntem foarte curioși la o așa afacere cât a câștigat Emil Gros?

Când securitatea energetică este amenintată de securitatea geo-politica, in prezent, toate statele naționalizează bunurile, oprește toate tranzacțiile, răscumpără, numai noi vindem prin deșteptăciunea lui Virgil Popescu și a restului de guvern penelist in frunte cu Nicolae Ciucă, o societate vitală pentru siguranța energiei românești… Și asta facem la un interval de o lună, de  când am răscumpărat cu milioane de euro un zăcământ, ce l-am dat gratis la americani …Ei nemaifiind siguri de accesul la resursele de gaze din Marea Neagră, fiind bun comun cu turcii, in extracție …Mai mare râsul de un asemenea guvern, Ciucă.

In timp ce Austria redeschide in a.c., an de maximă criză,  o termocentrală pe cărbune, conservată ani de-a rândul, noi dam pe mana unor cămătari in insolvență, ca Emil Gros, să vândă echipamentul Mintia cu preț de 1/3 fier vechi de pe o suprafață de 3.300 ha?…Același Emil Gros, la începuturile lui ca practicalian in insolvență ispravă mare  a făcut, vânzand la un preț de apartament, de doar 150 000de euro, un patrimoniu de peste 1,4 milioane de dolari al uzinei ARO, in 2014, dar sub perdea, cum că nu l-ar prinde nimeni …Credeai că nimeni nu va mai afla cum ai tras sforile și pe acolo d-nule Gros. Deocamdată nimeni nu te trage la răspundere, dar noi presa vom insista sa te duci acolo unde îți este locul, in temniță. Dar vina tot guvernanții o poartă, bine cei de atunci, că a lăsat poartă deschisă unor asemenea prădători intraspecie, ca și Gros.

Asta este politica dusă de politrucii noștri din guvern și administrație de a asigura in fiecare zi rețeta cea mai de succes a distrugeri și a falimentului unor bunuri strategice naționale, pentru că apoi sa o duca spre procedura de insolvență plina de ilegalități a lui Gros și a altora ca el! …Jos labele Virgil Popescu și ceilalți din guvernul Ciucă de pe ce este al poporului român! Iar locul unui veritabil psihopat, ca Emil Gros, este doar in pușcărie pentru faptele sale ilegale, ci nu în activitatea juridică de insolvență, care presupune conduită morală și bună credință în organizarea juridică a unei societăți, ce i se da pe mâna, nu distrugerea ei!

Florin Badescu