Vremurile pe care le trăim au nevoie de conducători înțelepți și de decizii inteligente  Pandemia nu s-a sfârșit .La est de Romania conflictul militar între vecinii ucraineni și imperiul rus nu s-a încheiat .In întreaga Europa este o criza energetică care a dus la scumpiri neașteptat de mari .

Decidenții politici și și ai guvernelor perindate până acum au stabilit o liberalizare a prețului la energia electrică și termică , in România, care i-a nemulțumit profund pe consumatorii de rând . Facturi cu sute de Ron băgate pe gâtul romanului de rând ,fac din ce in ce mai multe victime , mai ales în pătură de jos a populației dar și în stratul mediu social ….Pe deasupra cu multe bâlbe, declarații contradictorii și incalcari de termene în lucrări de retehnologizare și modernizare din domeniul energetic aruncă siguranța economică a statului nostru.

Acum au probleme și marii consumatori industriali la capitolul energie electrică și gaze ,care riscă să își închidă porțile. Fix ce își dorește fiecare guvernare a oricărui partid ce ajunge in Palatul Victoria.

Ne mirăm și noi românii cum toate companiile din domeniul energetic romanesc nu a putut să dea în funcțiune un grup energetic nou ! In prezent ne bazăm pe investiții private și tehnologii vechi de peste 40 de ani .Din exportatori , noi românii am ajuns importatori de energie electrică și ulterior de energie termică. Și asta din cauza unor politicieni și guvernanți corupți până în măduva oaselor de niste mafioți prădători că și personajul de care vom discuta și astăzi.

Și în articolul anterior, ca o primă parte   : ,,Jaful politicienilor și al afaceriștilor exscroci din domeniul energetic romanesc……” am incercat sa creionăm cauzele și mai ales cine se face vinovat de punerea pe butuci a sistemului energetic al statului nostru.

In continuare ne vom îndrepta atenția în această a doua parte asupra unui  creier bolnav de avariism și smintit care a distrus siguranța sistemului energetic românesc: Nicolae Bogdan Badea  cu ai lui băieți deștepți.

Mai întâi haideți să vedem profilul psihologic și al  activității lui Buzaianu pe tărâmul energiei românești ….Cum a condus o strategie de păgubire a statului român în domeniul energiei, ajutat fiind de băieți deștepți din jurul lui , sub comanda căruia erau .

Personajul cheie al retehnologizării hidrocentralelor Porțile de Fier 1 și 2 , Buzaianu împreună cu Radu Boroianu, ambasador la acea vreme, adică în ‘ 97 , in Elveția, au fost intermediari ai afaceri de retehnologizares catastrofală a Porților de Fier 1 , cu firma elvețiană VATech.

Așa cum am menționat anterior, in prima parte , Radu Boroianu este nas lui Calin Popescu Tăriceanu, la cea de-a patra căsătorie .Nu avea cum să fie un străin din depărtare fata de cei doi : Buzaianu și Tăriceanu….Că altfel nu era primit în cercul lor .

După ce a fost ambasador, Radu Boroianu îl găsim director in firma Fribourg ce audita firmele de casă ale lui Buzaianu , care spălau din plin banii din energia românească.

Când Radu Boroianu a fost luat la întrebări de jurnaliști de ingineriile la limita cu legea , ce le-a întreprins el cu Buzaianu in retehnologizarea cu cântec al Porților de Fier 1 și 2, el s-ar retras, susținând că persoana lui nu mai prezintă interes pentru opinia publică, odată ce nu mai face parte din viața politică și guvernamentală .Ca de obicei ne face să înțelegem ce mizerii încearcă acest individ să ascundă în relatarea faptelor lui cu Buzaianu!…Lesne de înțeles! Pentru că nu vor să și le asume !

Povestea aceasta a retehnologizării neconforme și păguboase a  Porțiilor de Fier 1 și 2, făcute de Buzaianu și acoliți lui din jur ,este fara de sfârșit.

Din păcate s- au platit mulți bani , înzecit mai mult , lui Buzaianu și Boroianu,implicit , iar lucrările sunt nefinalizate și neconforme cu normele europene impuse  și nevoile noastre.

Iată ce declara Remus Borza, administrator juridic în 2019 , cu privire la lucrările de retehnologizare realizate de firma elvețiană, adusă prin ingineria lui Buzaianu : …..la Porțile de Fier 1 s-au subdimensionat butucii palelor. .Evident că butucii subdimensionați gripează….La Porțile de Fier pierdem 150 000 de euro pe zi pentru indisponibilizarea unui grup de lucru . In prezent avem un randament redus ,cu mult, al echipamentelor retehnologizate  cu firma elvețiană adusă de Buzaianu ,dacă ne uitam in oglindă la sârbi , care au echipamente in hidrocentrala lor  date de ruși in 1972.” ….Cele afirmate de Borza sunt susținute pe deplin și de Ovidiu Agliceru, actualmente director de producție în Hidroelectrica și de Cristian Popescu-lider de sindicat Porțile de Fier.

Nici acum, anul acesta, conducerea Hidroelectrica nu a permis jurnaliștilor să difuze publicului imagini cu lucrările de retehnologizare la Porțile de Fier 1 și 2.

Bineînțeles pentru a ascunde mișelește adevărul despre lucrărle  făcute de mântuială, pe bani foarte multi, intrați în buzunarul lui Buzaianu și al celorlalți băieți deștepți , care efectiv pun viața muncitorilor de acolo în pericol, Boroianu neagă orice acuzație.

In cateva rânduri angajați  ai Porților de Fier 1 și 2 ,au difuzat imagini pe internet cu lucrările de retehnologizare și modernizare postate din cele 2 importate  hidrocentrale, dovedind pericolul la care se expun prin electrocutare într-un mediu umed din cauza improvizațiilor realizate  de ochii lumii ,privind protectia de curent electric într-un mediu cu umiditate ridicată, doar pentru ca acest nemernic de Buzaianu cu acoliții lui sa bage milioane de Euro in buzunarul lor și să plece peste hotare.

Dar retehnologizările prost făcute  în cele cele 2 mari hidrocentrale Porțile de Fier, punând viața angajaților în pericol și aducându -i bani mulți lui Buzaianu, nu au fost singurele.

Iată ce a mai putut face așa numitul ,,cel mai deștept băiat ” -Buzaianu. Hidroelectrica a fost ținta unor afaceri greu de cuantificat. Același Buzaianu a fost în spatele unor afaceri bilaterale păguboase pentru societatea aceasta. Numai în perioada 2006 -2012 Hidroelectrica a pierdut peste 1 miliard de euro , din cauza acestui nemernic psihopat ca Buzaianu, acesta cumpărând energie electrică cu un preț derizoriu și vânzând-o cu un preț foarte mare , de până la 5 ori mai mult  , prin firmele de casă ale lui  ….Avem calculul acestor pierderi făcute de societatea statului din 2006:încoace , pentru că din acest an a existat o piață funcțională a energiei.

Beneficiarii de energie ieftină din Hidroelectrica, stabiliți tot de  Buzaianu și ai lui băieți deștepți ,de la  care primeau comisioane grase ,sunt : Alro , Electrocarbon , Elsid și alte câteva firme de casa ale lui Buzaianu: Energy Holding, Alpiq Romindustries, Atel Energy, Alpiq Romenergy, Ehol, Energy Financing Team EFT.

După ce a distrus o societate vitală pentru țara noastră în domeniul energiei electrice, Buzaianu și-a schimbat cetățenia română cu cea elvețiană, luandu-si tălpășița din țară,iar miliardele de lei din Hidroelectrica au luat calea vehiculelor externe,…… o cale bine stabilită de Buzaianu și ai lui băieți deștepți….Iar romanul de rand trebuie sa răscumpere paguba produsă de acest nemernic prin costuri foarte mari la facturile de curent electric .

Cum se face că Buzaianu apare în toate dosarele de pe masa justiției doar ca martor denunțător , ci niciodată că inculpat …. Inclusiv și în cel care o vizează pe Elena Udrea,fost ministru al dezvoltării regionale,  aceasta pretinzând o mită de 5 milioane de euro pentru continuarea unor contracte de achiziționare a energiei electrice ieftine din Hidroelectrica.

Cine l-ar protejat și cine îl mai  protejează pe acest individ, scapăndu-l  de calitatea de veritabil inculpat  ?….Că până acum nici d-nul Adrian Năstase și nici d-nul Dan Ioan Popescu nu au binevoit să ne lămurească cu privire la acest personaj malefic care a distrus siguranța energiei românești și care a tot dat târcoale prin politica neaoșă de la noi din țară, susținând campanii electorale pentru consilieri . …Ne aducem aminte de campania electorală pentru Cornel Visoianu, un traseist politic pesedisto-penelist, in 2000

Buzaianu ca multi alți au fost aduși de politicienii și guvernanții români ,tocmai ca să distrugă bunurile economice și strategice ale  României , și prin ei Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu, Calin Popescu Tăriceanu , Elena Udrea și alții din guvern și politică că ei , să asigure rețeta fidelă a falimentului și al insolventelor  cu companiile noastre, conform intereselor de peste hotare , care au dorit să vadă în România o simplă colonie ….Iar noi de asta plătim in continuare facturi cu foarte multi bani ,încât nu mai avem cu ce trăi de pe o zi pe alta, pentru că am rămas și acum după 30 și ceva de ani aserviți intereselor meschine ce vor să ne distrugă ca nație , dictate de grupuri de interese de peste hotarele României….Nici in Elveția, de unde a fost adusă această firmă fantomă WATech ,de către Nicolae Buzaianu și ai lui băieți deștepții . In nicio țară nu există tăvălugul aceasta de ilegalități și decizii iraționale…. Numai la noi se poate pentru că nu luăm atitudine , cum au făcut vecinii noștri de la sud de hotare , bulgarii , chiar cu lupte de stradă și vărsare de sânge, pe când au văzut preturi enorme pe facturile de curent electric și gaz ,și pe deasupra recalculări greșite  in sistemul de stat.

Florin Badescu