De foarte multe ori se tot aude in urbea noastră , că primarul Emil Moț cu ai lui consilier PSD , trimit spre studiu către ceilalți consilieri din PNL și Pro România , proiectele pe care conducerea actuala a primăriei le are , doar cu maximum 1 zi înainte , ci nu cum este legal cu cel puțin 7 zile înainte .Apoi cu adâncă insistență Emil Moț , viceprimarii Alexandru Berechet și Gigi Ernes Valceleanu  cer să se aprobe cu insistență și mai repede …..Ce ?…..Dacă nu se cunoaște conținutul proiectului și de consilierii opoziției ?.. Si nimeni nu a studiat nimic …….Motivul e simplu de înțeles mascarea aranjamentelor de casa ale camarilei pesediste, după cum și cetățenii obișnuiți au spus, pentru comisioanele babane ce primește primarul Emil Moț cât și prefectul Olt Florin Homoreanu , de la firmele de construcții sau alte firme ce oferă servicii municipiului nostru , bineînțeles infruptandu-se și acestea din banul public , nefiind în pierdere niciunul din parteneri . Că exemplu avem schimbul de favoruri financiare între primarul Emil Moț și firmele de construcții  …Atenție mai multă pe cine votam de acum încolo !

Un alt aspect este că de foarte multe ori în acești ultimi ani sunt foarte multe proiecte ilegale și fără rost ce nu sunt întoarse de prefectură Această instituție având rol de a veghea la oportunitatea unor proiecte ale oricărei primarii din județ….Vrem să știm ce tăinuiește echipa prefectului cu cei care conduc primăria Slatinei in prezent? … Deși Florin Homoreanu  este numit de guvernare PNL în teritoriu ,ca prefect …..Cumva este o înțelegere taciturnă PSD -PNL , pentru unii membrii dintr-un partid și din celălalt , cum se întâmpla pe vremea PSD -ului lui Ion Toma și PNL -ul lui Ioan Ciugulea ?

Dacă luăm ca exemplu sensurile giratorii din Slatina făcute de firmele de casa ale PSD ,  SC ,,Diamant groupe SRL”  ,, SC old and new construct SRL ” si altele, au venit pe un proiect neoportun pentru Slatina , mâncând sume uriașe de până la 8 miliarde de lei / per sens giratoriu!…..Cum să coste atât un simplu sens giratoriu cu piatră și bordură și mâzgălit cu o vopsea roșie ?…..Dar mai ales de ce să fie oportun asemenea proiect în condițile existenței a multor străzi sparte sau cel mult plombate?

Ce are mai deosebit un astfel de sens giratoriu amenajat ca cel prezentat mai sus fata de unul realizat din material plastic ?….Știind să echilibram balanța costurilor , din banul public, am putea să realizăm cu sume rezonabile ce este stringent nevoie acum până să înceapă ploile și vremea rea : canalizarea și străzile centrale și limitrofe

 

Ca orice cetățean ne întrebăm și noi, cei de la publicația Liga Dreptății ,de ce nu  este nimeni capabil din primăria Slatina sa echilibreze costurile pentru mai tot ce au de realizat în orașul nostru și reprezintă o necesitate ?….Cum vine asta ?…..Tot incercam sa batem la ușile  celor ce ar putea să ne dea un punct de vedere din primăria Slatina , sper într-un final să îl și primim , la cele menționate de noi mai sus .

 

Strada Vintilă Vodă ,care se află în centrul orașului și la care se lucrează de luni de zile și tot necorespunzătoare traficului este și azi !…De ce ?…. Pentru că nu se respectă normele legale de realizare a covorului asfaltic …Lucrare de mântuială ,in schimb pe banii mulți . Tocmai de aceea arată și acum așa ,ca după un bombardament , ….ca la piață ,se fură la cântar  și se plătește triplu de către contribuabilii la taxe și impozite ,prin intermediarul primar Emil Moț .

O oportunitate și o  prioritate pentru primăria Slatina și de ce nu si  pentru cetățeanul care locuiește aici ……și pentru prefectura Olt, ar fi terminarea odată pentru totdeauna a rețelei de canalizare pentru Satu Nou, parte a municipiului, reședință de județ. In ce secol se va finaliza lucrarea domnule primar Moț?….Iar de drum ce sa mai vorbim?…O catastrofă in care îți distrugi masina și nici căruțele cu boi ,de altădată nu mai pot merge pe acolo . Că boii de acum sunt în primăria Slatina!

Ce sa mai vorbim de vechea stradă Oituz , care acum a ajuns sa fie doar plombată și se circulă  un pic mai bine , după lungi promisiuni din partea primarului Slatinei, Moț , ,,că după ce va fi dată în folosință centura ocolitoare a Slatinei , prin Priseaca , strada Oituz va fi ca nouă ” ,…..eeee iat-o ca după secole de războaie !

Această stradă când va fi o prioritate pentru edilii municipiului nostru?….Centura Slatinei au dat-o în folosință de 2 -3 luni și în prezent strada Oituz este o ruină cârpită.

O altă oportunitate și prioritate ar fi și canalizarea din dreptul bazarului unde a ființat fabrica de textile, pentru că deja începe luna lui septembrie și ploile îngrămădesc sa vina…..In ce secol se va finaliza această lucrare ?

Este o mare problema la nivelul lucrărilor de construcții în Slatina, finanțate din bani primăriei municipiului ,a celor care contribuie la taxele și impozitele babane stabilite de primăria pesedista ,  pentru că doar 2 -3 firme se ocupă de aceste lucrări , pe lângă altele care mai ființează in Slatina  ,vreo 14 la număr ,și au lucrări extinse în mai multe locuri ale orașului și neterminate până în ziua de azi , de luni de zile , cu termene de finalizare  depășite…..Ca să nu mai spunem că sunt făcute de mântuială….. SC Diamant groupe SRL, SC old and new construct SRL, cum își arată profesionalismul in domeniul construcției , că reclame au cu duiuma ?

Treziti-va cei din primăria Slatina și încercați să nu mai aruncați banul public pe fereastră  și să îl mai puneți la dispoziția lui Cristian Păduraru , Bogdan Dinu și Mihai Ciobanu!….Pe cei care sunt mici sau mari întreprinzatori  in acest municipiu i-ați strâns de gât cu biruri colosale , încât nu vor să se mai dezvolte aici în Slatina și fug către orașele din țară unde primarii au grad de omenie și înțelegere și le oferă sprijin în dezvoltarea activității lor .Iar Slatina ,atunci , o să ajungă curând  un alt Motru ,Valea Jiului !

Florin Badescu