Domnule Presedinte al SUA,
Domnule Secretar General al NATO,
Domnule Secretar General al Consiliului Europei,
Amnesty International

Subscrisa ONG Liga Dreptății Împotriva Coruptiei si Abuzurilor din România- Filiala Piatra Olt: sediul in loc. Piatra Olt, jud Olt, e-mail: ldicarpiatraolt.ong@gmail.com, CUI 15550193, Filiala Piatra Olt prin reprezentant presedinte Bădita Gheorghe si consilier juridic Marin ȚULUȘ,
vă informăm
asupra situatiei critice din România privind nerespectarea drepturilor OMului si semnalăm abuzurile constante ale reprezentantilor statului român,stat creat pe modelul sclavagist de clan, autarhic, antidemocratic prin nerespectarea valorilor si principiilor democratiei si statului de drept si solicităm măsuri din partea tuturor acestor institutii internationale privind situatia inacceptabilă din Romania, țară care este membru NATO si membru al UE, deoarece prin actiunile statului român si ale decidentilor politici este distrus statul de drept ,iar democratia este pură demagogie.
In sustinerile, demonstratiile si concluziile noastre vom expune situatia critica în care ne găsim noi, românii, situație care nu poate fi ignorată sau tratată separat.
Se spune în România de către politicieni si de către unii magistrati, chiar și de cei ai Curtii Constitutionale, că actele de coruptie nu sunt amenintari la siguranța national.
Dar ce poate fi mai edificator pentru unitatea și sigurața unui popor dintr-o țară, decât să trăiască în dreptate si din aceste motive să-si iubească țara si pâmântul natal?!
Bunăstarea unui popor este efectul unei bune guvernări de către un stat ce apără democratia si statul de drept.
In preambulul DECLARAŢIEI UNIVERSALE A DREPTURILOR OMULUI se ia in considerație tocmai aceste drepturi fundamnetale ale OMULUI, fundamentul conviețuirii umane și păcii în lume, si se precizează că:
“recunoaşterea demnităţii inerente tuturor membrilor familiei umane şi a drepturilor lor egale şi inalienabile constituie fundamentul libertăţii, dreptăţii şi păcii în lume. Considerînd că ignorarea şi dispreţuirea drepturilor omului au dus la acte de barbarie care revoltă conştiinţa omenirii şi că făurirea unei lumi în care fiinţele umane se vor bucura de libertatea cuvîntului şi a convingerilor şi vor fi eliberate de teamă şi mizerie a fost proclamată drept cea mai înaltă aspiraţie a oamenilor. Considerînd că este esenţial ca drepturile omului să fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul să nu fie silit să recurgă, ca soluţie extremă, la revoltă împotriva tiraniei şi asupriri”
Iată că scopul pentru care există forma de stat in fiecare tară este să fie respectate drepturile Omului pentru a nu se recurge de către popoarele lumii la revolte impotriva tiraniei si asupririi ce se practică de către unii dintre politicienii locali și care dau astfel un alt rol statului, altul decat cel democratic, un stat asupritor, cum este si statul român.
Pentru că s-a observat în toți acești ani de după Revoluția din decembrie 1989 că noi, românii de rând, am fost tratați diferit, prin discriminare, încălcându-ne demnitatea, de către partidele politice aflate la guvernare în diversele perioade de timp în comparație avantajele pe care le au functionarii statului român prin pensii speciale, salarii discretionare si, mai ales, prin actele de coruptie și furt din averea României.
Si toate aceste sunt acoperite de institutiile cu obligatii în acest sens.
Insa nu este mai putin relevant faptul că averea României a fost tranzactionată prin filiera rusească (ne referim la industria siderurgica si industria din domeniul petrolului!) de către functionarii statului român, adevăratii oligarhi romani, impotriva carora nu se iau masurile ce s-ar impune pentru a fi cercetati si pedepsiti corespunzător.
S-a observat că lupta anticoruptie a fost oprita de Mafia care domină statul român si, in acest sens, sunt veritabile probele din care rezultă că prin Curtea Constitutionala si prin Presedintele Iohannis s-a blocat lupta anticoruptie, pe de o parte, prin distrugerea protocoalelor de colaborare dintre SRI si DNA, iar, pe de altă parte, prin demiterea Procurorului Șef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
Publicatia Oxford Analytica, recent a precizat noi informatii despre Klaus Iohannis si actiunile sale indreptate impotriva statului de drept: “Preşedintele erodează democraţia pluralistă din România / Popularitatea sa, „în cădere liberă”…..
Eforturile sale (…) au subminat politica competitivă şi controlul asupra acţiunilor guvernului”, mai arată analiza.
Potrivit specialiştilor, ”popularitatea preşedintelui Klaus Iohannis este acum în cădere liberă”, având în vedere ”încercarea sa de a reduce influenţa parlamen-tului, permiţând epurarea judecătorilor anticorupţie şi aducând figuri militare în politică”.

Astfel, se probează că jurnalistii , în special din exteriorul României, vin cu probe si declaratii edificatoare pentru a preciza starea de sclavagism in care trăieste poporul român si avantajele , opulența nemeritată a politicienilor si functionarilor statului român prin politica nesăbuită pe care o promovează in folosul lor si in detrimentul poporului român.
Recent sunt măsuri ce vizează cresterea taxelor si impozitelor, dar nicidecum nu au fost finalizate si decise masurile de a se înlătura avantajele financiare ale politicienilor, magistratilor si celorlalti functionari, in special, din armată si servicii.
Insa un alt subiect controversat si prin care se dovedeste colaborarea dintre puterea judecătorească prin anumiti mafistrati si politicieni de prim rang, care este subiectul zilei plagiatul Prim Minstrului CIUCA si evident noua Lege a Educatiei care incearcă să distrugă una dintre institutiile cheie în analizarea plagiatelor si din examinarea acestui proiect de lege institutia este desființată, în plin scandal de plagiat la adresa premierului.
Nicolae Ciucă “a validat“ proiectul de lege și va scăpa de analiza CNATDCU dacă legea intră în vigoare.
Iată o nouă abordare a politicului în disputa cu poporul român, in sensul că statul roman prin politicienii de vârf încalcă principiile Constitutiei României definite prin art. 1 alin 3.
Cu alte cuvinte, statul de drept si democratia sunt golite de sens prin discursuri si abordări demagogice ale celor de la putere de la diversele partide politice.

O voce, stridentă si inconfundabilă, ce susține democrația si statul de drept este cea a politologului Alina Mungiu-Pippidi, care spunea recent despre cazul de plagiat al premierului Ciucă: ‘Există un val de procese agresive, de hărțuire. Cazul de plagiat al lui Ciucă n-ar fi trebuit niciodată să ajungă în instanță’
Si aceasta a continuat referitor la celelalte probleme si la cum se desfașoară activitatea justiției: „În România, lucrurile nu se îmbunătățesc. Există un val de procese agresive, de hărțuire. Sunt judecători care dau sentințe aiurea. Sunt judecători care acționează la ordin. Sistemul de repartizare aleatorie a cauzelor a dispărut demult……………
Acolo unde este o mare miză politică se intervine pe față în Justiție ca pe vremea Rodicăi Stănoiu.”
Distrugerea institutiei CNATDCU propusă prin noul proiect al Legii Edu-catiei amintește de mișcarea făcută în 2012 de ministrul interimar al Ed-ucației de la acea vreme, Liviu Pop, care a desființat prin reorganizare CNATDCU exact în ziua în care instituția condusă atunci de Marius An-druh (astăzi vicepreședinte CNATDCU) a anunțat oficial verdictul de pla-giat din teza premierului de atunci, Victor Ponta.
,,Lupul își schimbă părul ,dar năravul, nu”, spune un proverb, dar si că ,,la vremuri noi avem oameni noi,dar cu aceleași năravuri”,respectiv, care favorizează corupția din societate, sursa funcționarilor din statul român.
Si, in acest context, nu putem să- l uităm pe ex- Presedintele Roma-niei, Traian Basescu, care preciza despre Justitie:
“Nu exista niciun sistem de justitie din interiorul UE care sa fi facut atâta rău cât a facut romanilor sistemul de justitie din România”, a afirmat ex- presedintele Traian Basescu.Seful statului a spus ca “avem o justitie in-dependenta, care considera ca ei i se cuvine tot, iar de români nu-i pasă”. “Chiar inima sistemului de justitie, CSM, este in situatia cea mai dificilă”, a precizat Traian Basescu.Acesta a mai spus ca exista multi judecatori dedicati meseriei lor, adăugând ca “in vârful lor se afla insă o structura care face rău românilor si României”.
In acest sens, noi am semnalat o altă situatie periculoasă, a implicatiilor magistratilor în distrugerea statului de drept,activitatea unor asociatii de magistrati ce au instigat autoritățile române să nu tină seama de recomandările Comisiei de la Venetia sau, mai rău, s-au implicat in sustinerea Procurorului General al Republicii Moldova care a fost demis pe acuzatii reale si acestuia i s-au imputat fapte de coruptie, dovedindu-se astfel caracterul acestora,cum spune proverbul: “Spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa-ti spun cine esti “
Magistratilor romani faptuitorii, în cauză, nu li s-a întâmplat nimic , nu au fost sanctionati pentru atitudinile lor neconforme cu deontologia profesională, semn că statul de drept nu functționează în Romania.De fapt, așa cum spunea Ex- presedintele Traian Basescu:,,Chiar inima sis-temului de justitie, CSM, este in situatia cea mai dificilă”, adăugând re-feritor la CSM, că “in vârful lor se afla insă o structură care face rău românilor si României”.
Mai mult,s-a observat că anumiti magistrati care au făcut dezvăluri despre coruptia din institutiile justitiei au fost sanctionati, cum este cazul numitei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor sau al numitei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti.
Si totul pornește de la educatie, respective, de la modul în care acesti magistrate sunt scoliti. Sistemul de invatamant este in locuit cu acel Institut National al Magistraturii unde magistratii sunt si profesori,dar mai ales criteriile de admitere sunt anacronice si favorizează coruptie, iar celelalte profesii juridice, de avocat sau notar,sunt acordate fără re-spectarea Constitutiei de anumite SRL-uri, denumite Uniunea Na-tionala a Barourilor din Romania sau Uniunea Națională a Notarilor Publici din România.Curtea Constitutionala poate fi demascată de colaborare cu aces-te SRL- uri si cu Mafia din Parlament pentru deciziile neconstitutionale de a mentine structuri care nu sunt prevazute de Constitutia Romaniei, nu numai ca persoane juridice, ci si ca modalitate de înlocuire a sistemului de învătământ pentru a acorda profesiile juridice. Pentru că nu trebuie să fii savant să nu obser-rvi că toate profesiile sunt acordate de sistemul de invatamant nu mai aceste profesii juridice sunt confiscate de mafia postreviolutionară in scopul execitarii puterii discretionare a MAFIEI si a înrobirii poporului român, ceea ce defineste si justifică denumirea statului român ca stat sclavagist.
Si consecintele pentru cei care au exercitat profesia de avocat in altă structură de-cat a lor, a clanurilor Mafiei postrevolutionare, remarcându-se modul criminal in care s-a procedat cu avocatii ce au fost inscrisi in UNBR constituit prin hotarare judecatorească condus de Pompiliu Bota.
Acestia au fost in mare parte condamnati ca pe niste dusmani ai poporului, ca in timpul nazismului și bolsevismului, pentru exercitarea profesiei fără drept, nu au mai fost primiti in instante ca avocati, pentru că studiile ca si apartenta la acel Barou nu au contat si in mod cu totul nelegal s-au admis plangerile UNBR- ului cu traseu din perioada comunistă, fără ca această asociatie ocultă să aibă acte de inființare si identificare după legislatia postrevolutionară , pentru că orice persoană juridică, ca si orice persoană fizică, are un act de identitate, re-spective, date de identificare.
Nici CEDO si nici UE nu au reactionat si nu au vazut crimele justitiei si clasei politice din Romania in contextul in care se considerp că noi , ca tară si popor , apart-inem lumii civilizate, respectiv, UE si NATO.
Insa, cum să ai justitie cand de fapt nu ai avut clasă politică care să respecte princi-piile democratiei si statului de drept!
Dar Justitia din Romania trebuie repusă în acord cu principiile democratiei,asa cum functioneaza in SUA, cu acele complete de jurati, chintesenta exercitării puterii de către popor, nicidecum cum se procedează în Romania a cărei justitie este un sistem autarhic, nedemocratic, bugetofag, care este mai presus de popor si deseori mai presus de Constitutie si legile Romaniei, ca si de normele interna-tional,atunci cand pronunta hotarari fără ratiune si cu scopul de a favoriza fap-tuitorii si a mentine coruptia din Romania.
La toate acestea se pot adăuga noi situatii critice, restrângerea libertatii de exprimare cu ajutorul justitiei, situatii care vin ca un bulgare rosto-golit si impotriva noastra, a ONG -urilor care se ocupă de încălcările drepturilor Omului, dar si împotriva jurnalistilor ce nu sunt afiliati si corupti de catre puterea politică din Romania.
Recent, un abuz al justitiei este decizia Tribunalul Olt care a dispus nele-gal si neconstitutional să ștergem de pe rețelele de socializare anumite articole ce fac referire la afacerile unor oligarhi din zona Oltului si Doljului, dovedindu se colaborarea magistraților cu acestia.
Ori, in aceste conditii toate institutiile străine trebuie să dispună măsuri urgente pentru normalizarea vietii interne din România, pentru că astfel statul român prin functionarii săi de prim rang distruge democratia si statul de drept!

Ziarul Liga dreptatii

Analiză Oxford Analytica: Președintele Iohannis erodează democrația în România

 

Președintele Klaus Iohannis erodează democrația din România, se bazează tot mai mult pe serviciile secrete pentru a-și menține puterea, în timp ce influența lui în regiune este scăzută și popularitatea în cădere liberă.

Sunt concluziile unei analize realizată de influentul think-thank britanic Oxford Analytica, intitulată „Președintele erodează democrația pluralistă din România”, informează G4Media.

Temele majore pe care le analizează Oxford Analytica sunt influența majoră a serviciilor secrete și a armatei asupra lui Iohannis și guvernului, renunțarea la orice reforme, distrugerea luptei anti-corupție, intimidarea magistraților anti-corupție și cumpărarea presei.

Președintele Iohannis este descris astfel: vorbește puțin, aparițiile sale publice s-au diminuat constant, renunță la rolul de mediator între organele de stat și între stat și societate, consilierii săi se țin departe de ochii lumii, popularitatea lui este în cădere liberă.

„Eforturile sale din 2021 de a încheia o coaliție între două partide în mod normal rivale, care dețin majoritatea locurilor din parlament, au subminat politica competitivă și controlul asupra acțiunilor guvernului”, se mai arată în analiză.

În ce privește guvernul Ciucă, Oxford Analytica arată că depinde de sprijinul unei mass-media semi-captive și al serviciilor de informații.

În acestă configurație, arată analiza, „temerile sunt tot mai mari că un sistem dezordonat, uneori haotic, dar identitar pluralist, este înlocuit cu o versiune monolitică în care corupția și ineficiența continuă să prospere”. De asemenea, din cauza deficiențelor din justiție, România ar putea pierde fonduri substanțiale de la Uniunea Europeană și ”este puțin probabil” să intre în Schengen.

Analiza Oxford Analytica amintește și despre proiectele de lege ale serviciilor secrete, care ar crește sensibil puterile SRI și despre atitudinea președintelui Iohannis față de scandalul produs de apariția acestora în spațiul public.

Un alt subiect menționat este ruperea coaliției PNL-USR și constituirea coaliției PNL-PSD, puse la cale de Klaus Iohannis. Din această mișcare, ”cea mai importantă victimă a fost lupta împotriva corupției la nivel înalt”, se arată în analiză.

În ce privește media, raportul Oxford Analytica arată că mare parte din aceasta este anesteziată de sumele mari de bani primite de la partide și efectele se văd: presa ”a acordat o acoperire minimă” scandalului de plagiat al lui Nicolae Ciucă și modului în care acesta a încercat să blocheze investigarea acuzațiilor. La fel s-a întâmplat și cu raportul din această primăvară al Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România, care vorbea despre „practici de corupție generalizate”.