Prim ministru  Nicolae  Ciucă a anunțat formarea  unui comitet  interministerial pentru   combaterea  secetei care să găsească soluţii pentru  efectele generate de schimbările climatice în domeniul agriculturii.

 

Comitetul va fi compus din Ministerul Mediului, Agriculturii, Proiectelor Europene, Finanţelor, Economiei şi Antreprenoriatului.

 

Numai  că, de foarte  mult  timp, Federatia Organizațiilor  Utilizatorilor de  Apă pentru irigații Piatra Olt- Brâncoveni,impreuna cu membrii sai:OUAI Piatra Olt,OUAI 16 Brancoveni si  OUAI 17 Brancoveni  au propus măsuri  si-au anunțat modalitățile prin care Mafia din instituțiile României  au blocat activitatea  acestora în loc  să soluționeze legal cererile  de apa  si plângerile acestora.

 

In principiu , aceste cereri  si plângeri au vizat  modul in care  ANIF, cu rea credință și illegal, nu a furnizat apa  către  OUAI- uri,  singura modalitate de a asigura  apa  pentru irigatii  si  implicit  funcționarea  sistemului de  irigatii,

 

În aceeași rezoluție infracțională,  AFIR a solicitat nelegal ANAF  să procedeze la executarea  OUAI-urilor   sus menționate  pentru,chipurile,  lipsa de activitate  si neîndeplinirea obiectivelor prevăzute  in proiectele  pentru care a primit fondurile pentru executarea lucrărilor de irigații  cu scopul returnării  fondurilor primite, o acțiune  nelegală care  confirmă planul Mafiei de a distruge activitatea  unora dintre agenții  privați , în speță a OUAI/urilor  sus- menționate care nu au legături  cu  sistemul mafiot.

 

Mai mult,Poliția  și Parchetul local nu au soluționat  cu celeritate plângerile  penale  pentru distrugerile obiectivelor  sistemului de irigații dirijate de grupările  Mafiei,  spun reprezentanții  OUAI-urilor,distrugeri care  au blocat activitatea acestora, respectiv, de irigații.

 

Dar  recent, Prefectul județului Olt, reprezentantul Guvernului în teritoriu,făcând notă discordantă  în raport  cu intenția  Guvernului de  a lua măsurile legale  pentru combaterea secetei a menționat  în adresa  transmisă Federatiei Organizațiilor  Utilizatorilor de  Apă pentru irigații Piatra Olt- Brâncoveni, OUAI Brancoveni  si OUAI Piatra Olt  că nu poate soluționa cererile acestora pentru lipsa  specialiștilor,fără ca acest înalt demnitar  să uzeze de toate prerogativele  sale pentru  soluționarea  cererilor  în cauză.

 

Este  evident  că  Prefectul Județului  Olt provine  si dânsul   din grupările de interese  locale  care  au  confiscat  partidele și  instituțiile  statului  din teritoriu,așa  cum foarte mulți funcționari de rang înalt, deținând   funcții  de  conducere ,sunt persoane  controversate  si cu activitate infracțională,  unii dintre ei  fiind  cărătorii bagajelor  cu șpagă provenită din atribuirea contractelor  de lucrări  si investiții,așa  cum i-a identificat  DNA în trecutul  nu prea îndepărtat.

 

Și, nu în ultimul rând,pentru a se confirma activitatea infracțională a funcționarilor  statului  român menționată mai sus, merită să evidențiem că recent ministrul Agriculturii,Adrian Chesnoiu,politician provenit  din PSD Olt și unul dintre cei  responsabili  să soluționeze unele  dintre cererile  OUAI-urilor   din Piatra Olt  si Brâncoveni,  este cercetat  pentru  fapte de  corupție.

Si atunci se pune  întrebarea: cine  să le soluționeze cererile acestor agenți  economici? Funcționarii corupți  ai statului  român?!

 

Pentru toate  aceste  situații  statul român trebuie  să găsească soluții atât  în privința efectelor secetei, dar, și nu în ultimul rând,  si  în privința consecințelor  actelor de corupție săvârșite de funcționarii  statului  român asupra oamenilor  nevinovați cu scopul înlăturării  din funcție al corupților,  prevenirii  sau recuperării prejudiciilor,dar și pentru revigorarea climatului  economic  și  social.

 

Ziarul Liga Dreptății