Motto: Nu cautam sa fim admirati, ci crezuti!

“Seceta a ucis orice boare de vânt./ Soarele s-a topit şi a curs pe pământ./

A rămas cerul fierbinte şi gol./ Ciuturile scot din fântână nămol.” Moartea căprioarei de Nicolae Labiș – anul 1954.

ANUL 2022 – “Porumbul a murit!“ –  Ministrul Agriculturii Petrea Daea, nu mai exista nici macar roua, e numai praf !

Aceasta este afirmatia Ministrului Petre Daea, facuta in fata fermierilor si a jurnalistilor in timpul vizitelor pe teren, acum o zi, in judetele cele mai afectate de seceta (Botosani, Iasi, Vaslui, Buzau, Galati, Braila, Vrancea, Buzau). Felicitari, Domnule Ministru Daea, felicitari ca v-ati facut timp sa ajungeti personal in aceste judete si in aceste locuri in care seceta a ucis si roua campului.

Felicitarile si multumirile noastre, in calitate de simpli cetateni, vin din mai multe motive. In primul rand ca, se observa ca va pasa, ca sunteti nu numai un specialist ci si un mare sufletist. Va pasa de blidul romanului, asa cum este normal. In al doilea rand, pentru ca am ajuns sa fim surprinsi de acest normal, intrucat pe fostul ministru al Agriculturii, d-nul Chesnoiu Adrian (cu mentiunea ca nu ne bucuram NICIODATA, de raul si necazul nimanui), l-am aflat doar in biroul Presedintelui CJ Olt si la orice eveniment, festivitate, renovari de biserici, intruniri, convorbiri, etc, ale acestuia. Interesele agriculturii? – da, era foarte atent la interesele agricole (si banesti) ale celor din jurul si din anturajul d-lui Presedinte CJ Olt. Domnule Chesnoiu, nu v-a spus nimeni niciodata ca decat o sluga mare, mai bine un stapan mic?…

Domnule ministru Daea Petre, in vizitele dvs de zilele trecute, mai spuneati ceva: ca situatia ar fi fost alta daca am fi avut un sistem de irigatii functional. Intrebarea este: de ce nu il avem? Alo, judetul Olt! – de catre cine si din ce judet au fost desemnati ultimii directori generali ai ANIF-ului? Am citit in presa ca a fost unul legendar: “Mafiotul de la ANIF”. Este adevarat?

In ziarul “Gazeta Oltului “ – 30 iunie 2022 – a aparut  articolul: “Oprescu: Vom demara discuțiile pentru postul de ministru al Agriculturii“ in care ne spunea urmatoarele:” “Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a precizat că organizația județeană nu a desemnat încă un înlocuitor pentru ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.”

Se stie, judetul Olt doreste, de fiecare data, sa numeasca Ministrul Agriculturii, directorul de la ANIF, seful Comisiei pentru agricultura din Parlament si secretari de stat. Motivul? – Granzii acestui judet vor sa aiba controlul absolut al banilor din agricultura si irigatii. Vor sa foloseasca hrana ca pe o arma, exact ca si orice alt dictator. Doar nu credeti ca, in Judetul Olt a disparut vreodata dictatura?

Mihai Eminescu, ziarul „Timpul” din 13 februarie 1882: “Greselile politicianului sunt crime, caci in urma lor sufera milioane de oameni nevinovati, se impiedica dezvoltarea unei tari intregi si se impiedica, pentru zeci de ani inainte, viitorul ei.”

Sa intelegem ca “Mafiotul de la ANIF”, impreuna cu toti silovikii din zona Olteniei, prin furtul banilor alocati sistemelor de irigatii au savarsit, nu greseli, ci crime? Crime impotriva umanitatii? Crime in urma carora sufera milioane de oameni nevinovati? Crime impotriva viitorului acestei tari?

Silovik- in Politic rus lexicon este un politician care a intrat în politică din Securitate, tradus literal ca „oameni de forță” sau „oameni puternici”, „instituții de forță”.

Domnule “Mafiot de la ANIF “, “cinstiti” siloviki – v-ati ascuns in parlament, dupa o bruma de imunitate, va bazati pe relatiile si protectia justitiei mafiotizate?  Dar, auziti vuetul foametei? Acest vuet vine dupa voi. Este un semnal ca, deja, pacatul isi cauta vinovatul si când e să te ia Dracu’, te ia din uşa bisericii! Campu-i cu ochi iar padurea-i cu urechi. Si pe urma nici n-ai sti din ce parte te-o trasni. Ati parjolit tara, la propriu! Romanul este tacut dar si de temut, Hristosi sa fiti, nu veti scapa nici in mormant!

S-au suparat unele “personaje” (siloviki) care s-au regasit in articolele noastre, pe motiv ca le-am fi adus atingere superbei si imaculatei lor imagini publice. Stimati tovarasi si prieteni: când te doare pân’ la os, uiţi să mai vorbeşti frumos.

Luati-va voi faptele (de jaf! si abuz!) inapoi si ne luam si noi vorbele indarat.

Daca nu, atunci să nu vă ferească Dumnezeu să cădeți de la înălțimea la care vă credeți.

Incheiem prin a a-l ruga pe domnul Ministru al agriculturii Petre Daea sa continue sa fie alaturi de toti agricultorii acestei tari, pentru ca de truda lor depinde hrana romanului de rand. Multumim, Domnule Ministru! Si va mai rugam ceva: fiti cu ochii pe ANIF. Toata lumea stie de ce.

Ziarul liga dreptatii