Gestionarea crizei activității clasei politice din România, așa cum a afirmat premierul Ciucă, a adus in discutie tocmai necesitatea ca UE si NATO să-si definească poziția față de România si să stabilească dacă statul român este dirijat de forțele ostile demonstrației si, de ce nu, dacă acestea fac jocurile de culise ale Marelui Împărat de la Răsărit (PUTIN) creând o falsă democrație si un fals stat de drept in România.

Pentru că toate aceste acțiuni ale Rusiei  din ultima perioadă si culminând cu războiul din Ucraina nu au făcut decât să demonstreze că până acum nu s-a întreprins nicio măsură aptă să conducă la oprirea ascensiunii imperiului rus asupra țărilor foste comuniste si că s-a acționat in detrimentul acestor popoare nu numai prin furtul averilor sale  prin acei oligarhi rusi care au pătruns în aceste țări (si România este exemplul cel mai relevant in cauză!) si le-au furat averea prin acele privatizări frauduloase in care nu numai statele foste comuniste au fost prejudiciate, ci si popoarele lor, separate prin interesele contrare. Dar, mai presus de toate, s-a creat acel sistem de oligarhi care s-au îmbogățit fraudulos comparativ cu marea majoritate a popoarelor din aceste țări.

Exemplul României este cel mai relevant prin modul in care funcționarii statului român sunt favorizați cu salarii umflate artificial prin prevederi ale unor legi abuzive si fără respectarea unor principii de echitate si dreptate ce a discriminat marea masă a populației, devenită un sclav al statului de clan.

Mare mi-a fost mirarea  cand am văzut  știrea despre beneficiile judecatorilor  CCR care potrivit Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, în speță, prev.  art. 71  alin. 5, aceștia beneficiază la încetarea mandatului de  o indemnizație egală cu indemnizația netă de 6 luni de activitate.

Cu alte cuvinte, aceștia au fost răsplătiți pentru activitatea lor si beneficiile aduse societății, chipurile, cu un bonus de… îmbogățire fără just temei de care nu poate beneficia nicio categorie profesională si din acestea excludem magistrații care isi au alte beneficii similare de fapt cu a acestor judecatori ai CCR.

Aceasta este numai un exemplu al ipocriziei statului de… clan.

Pentru că așa cum precizam mai sus, democrația si statul de drept este doar pe hârtie, in realitate statul român a fost confiscat de toate acele instituții populate pe criterii dintre cele mai diverse care dau in principiu un vot de blam democrației si este un continuator al societății bolșevice sub noua demagogie.

Mass media si-a intensificat astfel atacurile asupra unor persoane aflate in funcții înalte ale statului român si nu am avut astfel nicio surpriză să constatăm că in vizorul presei este chiar Președintele   Românie, K Iohannis, criticat dur si pe bună dreptate pentru că legile securității naționale au anumite prevederi care implică o anumită critică si un anumit raționament care demonstrează lipsa statului de drept, lipsa respectului pentru poporul român.

Președintele nu a avut critici asupra acestor legi, ci, printr o logică deplasată a fost surprins de modul in care a obținut presa anumite informații despre legile sigurantei nationale.

Însă după cele relatate de mass media nu surprinde cu nimic modul in care si acesti functionari ai serviciilor secrete doresc să aibă o serie de avantaje, mai ales materiale, așa cum au si celelalte categorii profesionale ale autorităților, de la mic la mare.

Se desprinde de asemenea modul in care doresc să se protejeze de consecințele legilor atunci când nu sunt respectate si ei devin infractori, la fel cum, de fapt, prin aceeași strategie, ca si a magistraților, se prevede tocmai că ei nu pot să fie cercetați de orice magistrat român, ci numai de anumiți magistrați (procurori) selectați după anumite principii. Corect, nu?!

Dacă magistrații au anumite legi si anumite proceduri bazate pe aceleași criterii, atunci de ce alții să nu beneficieze si ei mai ales că si ei au rang de oameni superiori plebei (poporului).

Microbul bunăstării, similar cu îmbogățirea fără justă cauză prin legi artificiale create la comandă, au pătruns in toate sferele de activitate si nu mai este niciun secret că toți acționează la comandă, iar noi, cetățenii, suntem supuși astfel unor stupide si represive acțiuni menite să ne confiste anumite drepturi, in special si dreptul la liberă exprimare.

Dacă in trecut a fost lăudat de mass media modul in care SRI si DNA au colaborat pentru distrugerea corupției din România, astăzi lupta se pare că a fost pierdută de poporul român care este tot mai neputincios in fața acestor oligarhi.

Însă, astăzi, odată cu invadarea Ucrainei de către cotropitorul PUTIN au încetat să mai aibă importanță toate acele rațiuni ale lumii civilizate, făcându-se remarcată chiar neputință unor organizații internaționale, cum ar fi ONU.

Însă cel mai surprinzător personaj, este Primul Ministru Nicolae Ciucă, fost general, azi “soldat” al PNL, care nu poate rezolva la acest moment problemele critice ale administrației publice, așa cum declara fără reținere “soldatul” coalitiei de guvernare.

Ce să mai vorbim de reforma Justiției care iată nu poate rezolva gravele stângăcii ale acestei puteri fără responsabilitate pentru erorile, ororiile și ilegalitățile comise de unii dintre magistrați.

Toate acestea sunt explicabile atunci cand te aliezi cu cei care erau ieri huiduiti pe bună dreptate de protestatarii din Piața Victoriei   si se impune că la acest moment să-l dăm exemplu pe Paul Stanescu, azi secretar general al PSD, fost Prim Ministru interimar in 10 august 2018, când au fost reprimati protestatarii si până azi nimeni nu a plătit pentru faptele sale pentru că justiția lucrează cu… incetinitoru! In favoarea inculpatilor si până la punctul final când vine… prescriptia.
Jandarmii au devenit azi slugile unor politicieni care si-au permis să încalce drepturile Omului, într-un stat tot mai criticat pentru orientarea lui spre Rusia, decât spre țările democratice si civilizate, dacă ne referim la gradul de coruptie.

Jandarmeria era pe timpul Regilor României acea instituție fundamentală a statului român până la venirea comunistilor si avea prestanța unui adevărat protector al drepturilor si libertăților cetățenilor,iar în   timpul celui de al  doilea  război a fost    participant  pe   front.

Ultimele bătălii au fost in noaptea de 23/24 august 1944, când elevii anului doi  de la  Scoala  de jandarmi  Drăgășani au participat  în pădurea Băneasa împotriva nemților, plutonul fiind format din 50 elevi (si au rămas nevătămati doar 6!) iar acesta era comandat de elevul ȚULUȘ  Constantin, unul dintre cei care au devenit ulterior un disident politic împotriva regimului communist și pentru care a suferit adevărate represiuni, așa cum au devenit toți cei care au fost in timpul Regelui Mihai oameni  de caracter  sau cu funcții  in statul democrat  din acea vreme, dar  si cei care au luptat  si pe  front.

Profilul unui adevărat jandarm din timpul Regelui Mihai cu însemnele la gulerul vestonului ,,J”  si profilul fizic  si moral, este de exemplificat si arătat societății pentru a se face o comparație  cu cei care  au reprimat  in stradă protestatarii  din 10 august  2018!

Vom continua să relatăm tot ceea ce se întâmplă in administrația publică, în special la Primăriile Ghimpețeni, N. Titulescu, Crâmpoia si Valea Mare, adevărate cazuri de corupție endemică.

Petre Tutea: „Elitele morale sunt mai presus decât cele intelectuale. Mie îmi plac oamenii care fac judecăți.”

Marin ȚULUȘ