Presedintele Consiliului judetean Olt Marius Oprescu scoate sume de milioane de pe urma contractelor publice pe care acesta le incredinteaza firmei unui fost sofer de taxi, Wagramer Termo 2000, intr-o combinatie in care seful CJ Olt este atat actionar din umbra, potrivit unor surse locale, cat si ordonator de credite avand astfel posibilitatea sa faca ce “vrea” muschii lui cand vrea si cum vrea! Desigur, in fata este aruncat un anume Vali Titiriga care joaca rolul unicului actionar aflat la carma unei societati care a intrat de ceva vreme in atentia procurorilor Directiei Generale Anticoruptie (DNA).

 Blestemul care a cazut peste judetul Olt se numeste PSD! Acest afront adus unui judet candva fruntas la nivel national are in prim-plan indivizi care au fost propulsati la conducerea unor institutii publice de prim rang nu pentru a organiza viata cetatenilor si pentru a aduce prosperitatea mult visata de alegatori, dar pentru a favoriza constituirea unor adevarate retele mafiote prin intermediul carora se fac milioane de lei/euro din contracte publice in urma carora statul iese in pierdere fara drept de apel. Asa se face ca decidentii politici si cei care actioneaza pe plan local in numele unor institutii publice vor exclusivitate in ceea ce priveste afacerile oneroase cu statul pe care ajung sa-l stoarca de bani in numele intereselor de grup. Se impart milioane din pixul celor pusi sa administreze un judet catre firme pe care tot acestia le dirijeaza din umbra pentru a se inavuti. Discretionar!!! In acest sens, Oltul este un izvor nesecat de secaturi politice care ani de-a randul nu au facut altceva decat sa se concentreze pe propriile metodologii de a fura din avutia poporului. Iar tainul pe care presedintele CJ Olt Marius Oprescu si-l atribuie de unul singur este peste asteptarile oamenilor de rand, care nici nu ar putea macar sa pronunte cifrele colosale care intra in conturile sefului CJ Olt – cel care conduce si organizatia judeteana a celor de la PSD.  Asadar, avem in fata un sistem parsiv si bine gandit in care nimic nu este ceea ce pare, adica tot ceea ce ni se releva nu este altceva decat desertaciune… Spunem asta pentru ca dupa cum reiese din evolutia firmei Wagramer Termo 2000 si contractele pe care reuseste sa le castige in judetul Olt, societatea in actele careia apare numele lui Vali Titiriga este mult mai bine infipta in banul public decat suntem indreptatiti sa credem. In primul rand, firma a izbutit sa ajunga in doar doi ani de la contracte de 600 mii lei in 2017 la nu mai putin de 92 de milioane lei in 2019. Acest salt este unul colosal si poate parea unul care sa constituie un adevarat studiu de caz pentru tinerii antreprenori care ar dori reteta succesului de la Vali Titiriga. Nu doar ca nu ar reusi, dar pesemne ca s-ar declara invinsi dupa primele incercari. Motivul? Nu se pot bucura de anturajul unui Marius Oprescu la conducerea consiliului judetean. Deja este luat! Ei bine, principalul atu care sta la baza afacerilor derulate de aceasta Wagramer Termo 2000 este chiar Marius Oprescu – CJ Olt. El este motorul din spatele licitatiilor de milioane de euro care ajung in conturile firmei lui Tititriga, dupa care o buna parte din bani ajung cumva si in conturile lui Marius Oprescu, cel care nu are deocamdata destul curaj sa apara oficial in acte, potrivit presei locale.

 Wagramer Termo 2000 sau pariul lui Oprescu cel peltic…

Aparitia lui Vali Titiriga in peisajul antreprenorial al Oltului nu este deloc intamplatoare. Nicidecum! Mai mult, putem afirma ca prezenta lui Titiriga, supranumit “Norocosul licitatiilor”, in mediul de afaceri din fieful lui Marius Oprescu este mai cu seama una caricaturala si ca principalul beneficiar al afacerilor cu statul este insusi Oprescu de la CJ Olt. Si nu gresim cu nimic daca punem problema in felul acesta: devenirea lui Marius Oprescu ca parcalab ales politic peste judetul Olt este direct proportionala cu evolutia financiara a Wagramer Termo 2000 care a atins in ultimii ani o rata de succes desprinsa parca din basmele cu Greuceanu. In numai trei ani (in intervalul 2017-2020), firma lui Titiriga a acumulat contracte in valoare de 677 milioane lei, in mare parte de la Agentia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare (ANIF), unde director nu era nimeni altul decat actualul deputat PSD Olt, Florin Barbu, numit politic la acea vreme de catre starostele-penal Marius Oprescu. In traducere libera, doar ANIF a virat in conturile Wagramer Termo 2000 suma de 512.386.468 lei pentru lucrari de modernizare a sistemelor de irigatii din judetul Olt. Insa, partea proasta este ca aceste lucrari atribuite cu dedicatie firmei lui Vali Titiriga nu au adus niciun fel de beneficiu pentru agricultorii olteni care nu au vazut niciun strop de apa pe terenurile lor agricole.

A primit bani de la ANIF si prin plati efectuate trucat astfel: In ordinul de plata la rubrica “beneficiar” s-a consemnat cel real iar la rubrica “cod de identificare fiscala” s-a consemnat codul firmei Wagramer Termo 2000 si anume RO26846942. Trezoreria operativa Bucuresti Sector 4 opereaza codul de identificare si achita in contul Wagramer Termo 2000 suma de 8.435.489 lei, consemnata in OP. Beneficiarul real care ar fi trebuit sa incaseze suma respectiva este purtat in instante iar “judecatorul” Popescu Constantin de la Curtea de Apel Craiova in dosarul 2284/104/2017* dispune: prescrierea dreptului de a incasa suma. Barvo justitiei!!! In felul acesta cu asa justitie si asa ANAF, Wagramer va fi un tot mai mare Greuceanu.

Ca si cum nu era de ajuns, Wagramer Termo 2000 s-a aliniat astral prima la rand si in ceea ce priveste contractele cu CJ Olt. In felul acesta, Compania de Apa Olt (CAO) aflata in subordinea consiliului judetan a devenit urmatoarea victima a intereselor de grup promovate de firma lui Titiriga. Au urmat licitatii in care Wagramer Termo 2000 si-a adjudecat milioane de lei gratie contractelor atribuite in mod direct de institutia condusa de Marius Oprescu. De exemplu, “Extinderea facilitatilor de captare, inmagazinare si tratare apa potabila in aglomerarea Balteni-Perieti-Schitu”, in valoare de opt milioane de lei, respectiv “Extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si apa uzata in aglomerarea Corabia”, lucrare care a costat 53 milioane lei au fost organziate de CAO si au reprezentat doar cateva dintre cartile castigatoare pentru Vali Titiriga si Marius Oprescu via Wagramer Termo 2000. Potrivit unor surse locale, directorul general CAO Catalin Usurelu (una dintre slugile lui Marius Oprescu) este cel care se ocupa personal de anuntarea firmei castigatoare la Serviciul Achizitii de la CAO, unde se proclama si procentul de zece la suta devenit comision. Concluzie:  surse din CJ Olt afirma neindoios ca Wagramer Termo 2000 este la cheremul lui Marius Oprescu care are un procent prestabilit de 30 la suta din profitul incasat, in vreme ce omul “de casa” Vali Titiriga – fostul sofer al lui Sorin Paduraru de la Condor Paduraru (alta firma “de apartament” care suge la greu bani publici pentru lucrari de proasta calitate) si al fostului viceprimar al Slatinei, Ana Anghel, Vali Titiriga se bucura de ditamai procentul de  70 la suta din incasarile totale. In ultima vreme, site-uri independente de presa din Olt au scris despre faptul ca procurorii DNA vizeaza deja aceste licitatii si chiar firma lui Vali Titiriga pentru modul in care au fost dirijate sume mari de bani, precum si interesele care au stat la baza intelegerilor financiare parafate cu largul concurs al lui Marius Oprescu – presedintele CJ Olt. P.S. Votati PSD!

T.M.