Din comisia de concurs a făcut parte și șeful interimar al acestui serviciu, comisarul șef Nicu Dan, un fost agent de la SERVICIUL PAZĂ ȘI ORDINE. În 2013, pe strada Toamnei nr 11 din Slatina, lângă Direcția Economică a primăriei, răsărea printre blocurile din cartier o bisericuță, construită nu tocmai legal, adică fără autorizație de construire. În această tărășenie era implicată și conducerea Consiliului Județean Olt, care cedase moca bucata respectivă de teren Episcopiei Slatinei și Romanaților. Actele de donație purtau semnătura lui Paul Stănescu de la Vișina, președintele CJ OLT de la acea vreme. Se zice că lăcașul în cauză fusese construit special pentru preotul TEODOR TARE, o față bisericească din anturajul episcopului Sebastian Pașcanu, zis Seby. De ce a fost nevoie să fie încălcate toate legile posibile, chiar și cele bisericești, pentru crearea artificială a unei noi parohii, în condițiile în care, în apropiere, pe strada Textilistului, exista deja o altă biserică, care deservea întreaga zonă? În 2018 era pusă la punct, de către aceeași Episcopie a Slatinei și Romanaților, o mega afacere cu locuri de veci, vândute la un cimitir realizat cu fonduri europene. În acest sens era înființată firma CASA LAZĂR CLOCOCIOV SRL. Administrator la societatea respectivă era numit chiar preotul TEODOR TARE. Între timp, pe lângă afacerea deschisă de Episcopie pe str. Poenii din Cartierul Clocociov al municipiului Slatina, răsare în zonă și o vilă pe numele preotului Teodor Tare.

Tractoristul P. Stănescu (foto stânga) cu Episcopul SEBY, la întâlnirea de la Caracal, când au vrut să înfiinţeze judeţul Romanaţi, după modelul Ţinutului Secuiesc

Despre firma CASA LAZĂR se presupune că ar fi fost implicată în numeroase operațiuni frauduloase, adică în înregistrarea de lucrări și tranzacții fictive, decontări care ar fi ajuns în buzunarele oamenilor în sutană. Cu timpul, pe lângă această societate a mai luat naștere un alt pui al Episcopiei Slatinei, firma BULDOCONS CLOCOCIOV SRL. În toată această perioadă, contabil șef la Episcopie nu era o oarecare, ci chiar Nicoleta TARE, adică soția preotului din Cluj-Napoca, TEODOR TARE. Ciudat! Se zice că toate aceste nereguli ar fi fost trecute prea ușor prin pixul acestei contabile. În 2021, pe final de an, de la anafură și tămâie, Nicoleta TARE era hirotonisită la IPJ OLT. Mai exact, în luna decembrie, fosta contabilă de la Episcopia Slatinei este admisă cu brio la SICE OLT, un serviciu specializat în investigarea fraudelor economice. Cum a trecut preoteasa TARE testul de integritate? Greu de spus! Dar probele sportive? Dar….ACELAȘI CONCURS, UN ALT REZULTAT CONTROVERSAT! De data aceasta, admisă a fost declarată soția unui polițist de la Serviciul Rutier Olt, Daniel Preoteasa. Experiență? Zero! A verificat cineva activitatea fostei patroane de la ULPREDO MEAT SRL, Tamara Oana Preoteasa, fostă ULIANOV?