Apartenenta la doctrina de jecmaneala a PSD si afacerile banoase cu statul au adus firmelor detinute de familia deputatului PSD Olt, Emil Florin Albota, o sumedenie de contracte publice in ultimii sase ani, reteta succesului fiind marca inregistrata in randul politicienilor social-democrati olteni, care se fac ca slujesc interesele cetatenilor care i-au ales in Parlament, in vreme ce conturile li se ingrasa in fiecare an cu multe zerouri din contracte pe banda rulanta cu statul roman.

 Politica duplicitara a alesilor neamului care ascunde, de facto, doar interese meschine de grup (haita!) aduce milioane de lei pentru familiile celor care profita de statutul pe care il confera haina de parlamentar. Este o practica conventionala a politicii romanesti care aduce in prim planul presei libere tot mai multe cazuri de familii de politicieni care se imbogatesc peste masura pe spatele taxelor si impozitelor platite de romanii onesti cazuti in capcana capitalismului salbatic adus odata cu caderea comunismului, in ’89… Ca aproape toti politicienii deruleaza afaceri grele cu statul in care sunt angajate sume uriase de bani de la bugetul public nu mai este o noutate. Cum nu mai este o stire ca toti cei care intra in politica urmaresc doar sa prospere financiar si nu le pasa neam de nevoile celor multi si napastuiti. Avem peste opt milioane de concetateni plecati in afara granitelor tarii tocmai pentru ca aici, in Romania, exista persoanje precum deputatul PSD Emil Florin Albota care s-au ajuns… la propriu!!! Ei bine, numele Emil Florin Albota nu spune nimic pe esicherul politic al tarii unde nu pare ca s-a remarcat cu vreo initiativa legislativa in Camera Deputatilor, insa mismasurile pe care familia sa le intreprinde cu statul ii preced fara drept de tagada numele… Trist, dar adevarat! Intr-un judet captiv al politicii de clan pe care tartorul pesedist Paul Stanescu o duce de ani buni folosindu-se de masinaria de voturi care se pune in miscare din patru in patru ani, Emil Florin Albota este doar unul dintre profitorii care s-au dedat la doctrina marsava de partid dictata taman din sudul judetului, de la Visina. Iar instrumentele folosite pentru a acumula avere se cheama Transcom Caraiman SRL, respectiv Advance Design Building Company SRL. Aceste doua firme detinute de mama deputatului social-democrat, Violeta Albota, nu au stat deloc degeaba in ultimii ani in care sute de contracte au fost atribuite in mod direct si fara sovaiala pe linie de partid intru propasirea financiara a familiei.

Exemplu de rigola executata de unele din firmele de casa ale lui Paul Stanescu, SC Condor Paduraru SRL & S.C WAGRAMER, cu panta inversa, iar evacuarea din incinta si canalizarea subterana sunt in totalitate compromisa iar Inspectoratul de Stat in Constructii afirma ca lucrarile sunt corespunaztoare si respecta normele in vigoare

Povestea milioanelor de lei din contracte publice incepe in 2017…

Boom-ul financiar pe care l-au inregistrat cele doua firme aflate pe numele mamei sale, Violeta Albota, a inceput in 2017 odata cu numirea lui Emil Florin Albota la conducerea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC). Asftel ca periodic cele doua firme – una de constructii si alta de inginerie – au reusit sa primeasca tot mai multe contracte publice din care familia Albota si-a sporit considerabil sumele din conturi. In subsidiar, tot o perioada prospera din punct de vedere financiar a reprezentat-o si intervalul in care Emil Florin Albota a ocupat functia de secretar de stat in Educatie. Mai intai, Transcom Caraiman SRL in care a fost asociat la un moment dat si Emil Florin Albota a pus mana in perioada octombrie-noiembrie 2017 pe 59 de contracte in urma unor achizitiii directe derulate cu bani publici. Este vorba de diverse servicii de proiectare, avizare, topografie etc. care au fost cumparate in numele comunelor Nicolae Titulescu, Redea, Tia Mare, Schitu, Gircov, Priseaca, Bobicesti, Calui si Corbu. Nota discordanta nu a facut nici Consiliul judetean Olt care a apelat si el la serviciile oferite de cele doua firme ale familiei Albota. Idem, Advance Design Building Company SRL infiintata in 2016 si detinuta tot de mama depuatului Emil Florin Albota a avut parte de 13 cumparari directe de servicii de inginerie din partea primariilor din judet, in cuantum total de aproximativ 730.000 lei fara TVA, potrivit Jurnalul.ro. De altfel, relatia pe care firmele detinute de mama fostului sef de la ISC o pastreaza cu primariile din judet este una care ne intoarce in timp pana in perioada in care deputatul Emil Florin Albota era secretar de stat in Educatie, intre anii 2014-2016. In acest interval Transcom Caraiman SRL a beneficiat de nu mai putin de 24 de contracte in valoare totala de circa 900.000 lei. In urma acestor intelegeri parafate cu primariile din judet Transcom Caraiman SRL a raportat in anul 2016 afaceri de 5,1 milioane de lei si un profit net de 560.000 lei, cu doar 20 de angajati. Si Advance Design Building Company SRL a inceput in forta si in primul sau an de activitate a raportat un profit net de 266.000 lei cu numai doi angajati (?).

Exemplu de rigola executata de unele din firmele de casa ale lui Paul Stanescu, SC Condor Paduraru SRL & S.C WAGRAMER, cu panta inversa, iar evacuarea din incinta si canalizarea subterana sunt in totalitate compromisa iar Inspectoratul de Stat in Constructii afirma ca lucrarile sunt corespunaztoare si respecta normele in vigoare

Fostul consilier local UNPR detine o adevarata avere…

Contractele au continuat sa curga pentru firmele fostului consilier local UNPR, Emil Florin Albota, in 2017 cand ANIF la conducerea careia se gasea la acel moment Florin Barbu, zis Busi Mafiotu’, a desemnat-o castigatoare pe Transcom Caraiman SRL in urma unei licitatii pentru elaborarea documentatiei  tehnice in vederea reabilitarii statiei de pompare de la Damienesti – Bacau pentru 61.000 lei, fara TVA. In acelasi an, Primaria Piatra Olt atribuia si ea aceleiasi firme proiectul modernizarii unei scoli in schimbul a 11.639 lei. Apoi, Transcom Caraiman SRL reusea sa castige in luna septembrie 2017 cererea de oferte pentru programul de alimentare cu apa si canalizare in comuna Cilieni, in valoare de 154.600 lei.  La acestea se adauga doua contracte in 2015 pentru canalizarea din comuna Urzica de patru milioane de lei si lucrari pentru CNI de 70.000 lei, mai scrie sursa citata anterior. Potrivit declaratiei sale de avere din 2017 Emil Florin Albota era/este proprietarul a 12 terenuri intravilane, cu o suprafata totala de peste 100.000 de metri patrati, trei case, doua apartamente, trei masini, opere de arta si bijuterii de 55.000 euro, precum si 48.000 de euro si 20.000 lei in conturi bancare. P.S. Votati PSD!

 T.M.