Imi amintesc cum a luptat poporul împotriva PSD la primele alegeri pentru Președinte din anul 2014 și este adevărat că ne-am dorit cu toții să alegem un Președinte de altă “culoare” politică decât cea… roșie. Și așa a fost.
Mare bucurie a fost că Iohannis a fost ales Președintele României. Dar încet, încet frenezia alegerilor a trecut și încrederea în Iohannis s-a diminuat până la cota de avarie. Să ne reamintim istoricul situației. În primul său mandat cea mai mare parte a poporului a crezut în el și s-a angajat în luptă prin demostrații de protest pentru a întări autoritatea acestuia, pentru a avea Președintele Guvernul său. Un Guvern de aceeași culoare ca si el. La data de 10 august 2018 marea demonstrație de protest a evidențiat cum un Guvern rezistă presiunilor si manifestațiilor străzii și cum poate să fie reprimat poporul dezlănțuit în stradă de jandarmii care ar fi trebuit să apere democrația și statul de drept și nicidecum să apere un Guvern incompetent și corupt.
La “butoanele” Guvernului era tocmai conjudețeanul nostru Paul Stănescu, o căciulă prea mare pentru el.
De curând a răbufnit Viorica Dăncilă care a spus ceea ce de mult timp spunea poporul, că nimeni nu l-a întrebat pe Paul Stănescu de ce s-au reprimat manifestanții in Piața Victoriei la acel moment și evident de ce nu a răspuns pentru acele fapte pentru că el a indeplinit functia de Prim Ministru interimar.
Gura păcătosului adevăr grăiește!
Dar un alt personaj, ce a fost un pilon al puterii politice intr-o altă perioadă, respectiv, Elena Udrea, spunea că nu s-a respectat Constituția, cu referire desigur la soarta sa.
Insă si de data aceasta gura păcătosului adevăr grăiește! De ce Paul Stănescu nu a răspuns pentru faptele din trecut când era cercetat de DNA si de ce nu a răspuns mai cu seamă pentru faptele când a fost “regale” Guvernului PSD atunci când jandarmii au făcut prăpăd impotriva manifestaților din Piața Victoriei?!

Paul Stanescu aplica inca o LOVITURA!! in “ajutorul”, daca mai era nevoie, amaratului care a avut curajul sa-si strige disperarea in data de 10 august 2018 in fata Guvernului

Si, continuându-se raționamentul, putem spune că nu s-au respectat prevederile Constituției, „nimeni nu este mai presus de lege”, nici atunci când marii barosani ai PSD Olt în frunte cu Marius Oprescu nu au fost trași la răspundere pentru faptele lor.
Totul pare sortit eșecului atunci când nu ai Justiția care să respecte Constituția, legile si mai ales poporul român!
Daca nu ai Justiția care să-și îndeplinească toate aceste obligații față de popor și de țară, pentru că tu, ca și clasă politică, nu poți să accepți statul de drept, ai o altă concepție decât a poporului.
Nu mai este nicio îndoială acum că Președintele Iohannis nu și-a dorit, după opinia mea, o justiție puternică și in afara intereselor oligarhilor.
Pentru că toți vor să fie bogați, iar oligarhii din structurile instituțiilor statului sunt atât de influenți și de puternici încât pot să determine și să domine pe orice persoană de la putere, inclusiv pe Președintele României.
Și se vede astăzi, mai clar ca oricând, că Președintele Iohannis a pus la cale combinația PNL cu PSD, abandonând discursurile cu aplomb și de luptă cu un PSD controlat de oameni suspecți de acte de corupție, cum a fost în trecut, dar și in prezent, pentru că PSD nu a schimbat camarila.
Este de asemenea un dispreț pentru oamenii care au crezut în Președintele Iohannis și au crezut că este momentul pentru a schimba România, indurând nu numai nedreptatile pe parcursul guvernarilor de stanga, dar și represiunea in stradă, mai ales in acele evenimente din 10 august 2018!
Statul, cu instituțiile sale, a fost confiscat de mafia organizată de sus până jos ca o piramidă care menține corupția.
Desființarea SIIJ nu a fost tot atât de spectaculoasă, pentru că nu s-a pus în loc nimic și, în consecință, nu s-a reformat sistemul corupt din justiție.
In acest sens, recomandările Comisiei de la Veneția prin care s-a stabilit că DNA și DIICOT sunt instituțiile abilitate pentru a lupta împotriva corupției si, implicit, ei au dreptul să ancheteze și pe magistrați, nu au fost respectate. Și pentru această situație de criză nu văd nicio opozitie din partea Președintelui României, cu atât mai puțin nu se intrezărește nicio soluție a parlamentarilor PSD si PNL.
Se constată că dosarele de mare corupție din magistratură sau simple cazuri ale cetățenilor României care i-au reclamat pe magistrați aflate pe rolul SIIJ se trimit în general Parchetelor Curților de Apel sau, și mai rău, se arhivează, fără nicio prevedere legală, iar măsurile legislative întârzie și nu se pun în practică recomandările Comisiei de la Veneția, de parcă suntem în Rusia condusă de Putin.
Mafia vrea o altă instituție care să le garanteze magistraților independența… infracțională, după cum se vede.
Cu alte cuvinte, statul român are o concepție perfidă, in totală contradicție cu democrația si statul de drept si eu nu văd decât lumina obscură a… dreptății prin ferestrele mici și zidurile groase ale unei vieți trăită sub teroarea mafiei din statul român.
Așa cum se văd, la o altă proporție și împrejurare, crimele de război din Ucraina.

Observam din informațiile mass media o ințiativă stupidă a ministrului de justitie, care nu a fost considerată pentru mine o surpriză. Ministrul de Justitie, Cătălin Predoiu a inițiat mai multe proiecte pentru a îndestula clasa magistratilor cu o serie de beneficii materiale (nu pentru a apăra interesele poporului român!) și pentru a oferi, in concepția mea, o subordonare, proiect de viitor, apărarea lor pentru fapte nelegale atunci când ei ar ajunge să dea socoteală.
Nu puteam să mă aștept la o surpriză plăcută din partea acestuia, cunoscută fiind atitudinea sa din trecut și, in acest sens, aș aduce in discuție tocmai reprimarea grupării de avocați condusă de Pompiliu Bota (el avea tot funcția de ministru al justiției) și menținerea abominabilei si neconstituționalei legi de exercitare a profesiei de avocat, lege care prevede că profesia de avocat nu este acordată de sistemul de invățământ, ci de sistemul clientelar, de clan, al unor asociații private.
Așa cum justiția nu are participarea poporului prin jurați după sistemul american.
De fapt, România are un stat unde nu poți să obții drepturile cuvenite dacă nu ai o susținere/relație și nu dai șpagă!
Dar poporul pare că s-a trezit din amorțeala ultimilor ani de după Revoluție -un inceput al revendicărilor!- și a hotărât să nu mai voteze (în marea sa majoritate) parlamentarii și, de asemenea, se constată că în paralel cu organele statului s-au constituit ONG-uri care urmăresc să se respecte drepturilor Omului, să fie pedepsiți corupții din instituțiile publice, ca și cei asociați cu aceștia, care, de fapt, reprezintă o reacție la lipsa autorității statului român.
Ca o consecință a tuturor acestor situații, s-a declanșat lupta dintre oligarhii infractori cu acești militanți pentru ca toți acesti militanți, fie ei si jurnaliști, să fie obstructionați și reprimați cu ajutorul functionarilor, in special magistrati, ai statului român.
Recent, ONG Liga Dreptății Impotriva Corupției si Abuzurilor din România se află sub teroarea judiciară a unor oligarhi de la ALRO și de la PSD Olt.
Instituțiile internaționale au fost sesizate pentru a demonstra că acesti oligarhi nu răspund pentru faptele lor nelegale și, mai mult, s-au asociat cu magistrații pentru a se dispune măsurile de represiune impotriva militanților acestui ONG.
Se impune constatarea că statul român plătește nejustificat cu sume imense magistrații si alți functionari ai statului român care nu ar fi trebuit să ocupe aceste demnități pentru că dovedesc că nu au interesul să aplice principiile și valorile democrației și statului de drept.
Mai mult, ei sunt impotriva poporului român care contribuie prin taxe si impozite la salariile barosane pe care le primesc călăii lor!
Insă, comparativ cu toti acești călăi, toți acești luptători ai ONG-urilor își duc existența nefericită și sărăcăcioasă fără fi plătiți de statul român și nici măcar nu au protecția autorităților, apărare împotriva acțiunilor criminale ale unor oligarhi care ii amenință sau exercită chiar agresiuni fizice asupra lor.
In multe cazuri se dovedește, de asemenea, că magistrații obligă nelegal pe acești militanți pentru ordine socială să le plătească oligarhilor daune morale de zeci de mii sau sute de mii de euro, o metodă de represiune asupra lor pentru a le închide gura!
Este astfel demonstrat că statul român, prin acești functionari, săvârșește crime împotriva poporului român!
Petre Ţuţea: „Să te autodispreţuieşti zilnic, pentru ca, în golul lăsat în tine, să poată încăpea Dumnezeu“

Marin ȚULUȘ