In fieful social-democratului oltean Paul Stanescu se fac sute de milioane de euro. ”Firmele de casa” care isi desfasoara activitatea sub umbrela PSD Olt ajung sa puna mana pe milioane de euro din bani publici si finantari europene, iar zeci de contracte publice sunt adjudecate de indivizi cu un background dubios, care reusesc in felul acesta sa ajunga milionari de weekend, bineinteles intr-o evidenta relatie de coniventa cu decidentii politici zonali care asigura climatul propice pentru ca firmele apropiate politic sa nu rateze nicio licitatie publica pentru modernizarea (la prima vedere!?) a infrastructurii rutiere din regiune.

 Pentru cei care nu cunosc prea bine zona Olteniei si modul aberant in care se face politica si se construiesc imperii financiare trebuie punctat ca judetele care compun aceasta regiune istorica sunt fara doar si poate adevarate mosii castigate la jocul de  poker al curvei numite politica romaneasca. Este cazul Oltului unde politicieni de mucava si ipochimeni ordinari ajung sa devina milionari peste noapte gratie unei simbioze murdare intre  politicul promiscuu la conducerea caruia sa gaseste un personaj ubicuu pe numele sau Paul Stanescu – senator PSD si secretarul-general al partidului la nivel national, respectiv mai multe personaje rurale care se erijeaza in  antreprenori onesti si profita la maximum de pe urma milioanelor de euro. Din pacate, este o relatie care persista pe fondul unei majoritati castigate politic din patru in patru ani… Asa se face ca anumite firme care apar de nicaieri ajung sa opereze pe intregul cuprins al Olteniei si bifeaza cu brio an de an la capitolul cifra de afacerri si profit, desi lucrarile pe care le executa in teritoriu sunt de proasta calitate si creeaza mai degraba disconfort si dezamagire in randul comunitatilor beneficiare.

Panadria SRL si ”mitul” celor 110 milioane de euro in patru ani…

10 august 2018 – Prim ministrul interimar Paul Stanescu, – Secretar General PSD, – reprima cu excesiva brutalitate sarmanii manifastanti care isi striga disperarea

Atat a castigat firma patronata de tatal lui Adi Florinel Barbu, actualul sef al Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt din contractele cu finantare europeana atribuite de administratiile locale din sudul tarii, unde PSD este partidul unic si nimic nu se misca fara binecuvantarea ”baronului rosu” Paul Stanescu. Pe cale de consecinta, Panadria SRL a reusit sa inghita in ultimii patru ani mai multe contracte decat  toate celelalte firme din afara sferei de influenta a PSD Olt, care cu greu izbutesc sa faca fata tavalugului de contracte atribuite firmelor din anturajul lui Stanescu. Exempli gratia: Directia Administrarea Strazilor si Iluminatului Public a Primariei Slatina a atribuit firmei lui Adi Barbu cinci contracte in valoare totala de 476.000 de euro si a primit de la Primarie un contract de 891.000 de lei pentru amenajarea parcarilor din cartierul slatinean “Eugen Ionescu”. Se intampla la 20 iunie 2018. In anii urmatori au urmat mai multe contracte si mai indestulatoare: de la  6,7 milioane de  euro pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a mai multor artere principale din Slatina, la un contract gras de 7,2 milioane de euro pentru modernizarea strazilor Pitesti si Sfantul Constantin Brancoveanu din resedinta de judet  pana la 93,8 milioane de lei pentru modernizarea Drumului Judetean 546 din fonduri europene alocate prin Programul Operational Regional 2014-2020 si chiar 94,7 milioane de euro pusi la bataie de tovarasul Marius Oprescu de la CJ Olt pentru ”extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si apa uzata, inclusiv surse apa existente, in aglomerarea Slatina” firma lui Adi Barbu a reusit de fiecare data sa ia caimacul cand a venit vorba de licitatii organizate sub ”inaltul patronaj” al conducerii PSD Olt. Mai mult, Adi Barbu si Panadria SRL au reusit sa castige multe contracte si in judetele invecinate Valcea si Dolj. Consiliul judetean Valcea condus de pesedistul Constantin Radulescu a atribuit in noiembrie 2018 un contract de peste 44,5 milioane lei firmei Panadria SRL pentru modernizarea Drumului Judetean  643. Un alt contract atribuit a fost in valoare de aproximativ 90 milioane de lei pentru modernizarea DJ 678. Valoarea totala a celor doua contracte are o valoare totala de 134,5 milioane de lei. Nu mai putin  de 110 milioane de euro au fost atribuite in ultimii patru ani firmei Panadria SRL.  Este  vorba  de sume de la bugetul public si fonduri europene pe care tatucul Paul Stanescu a reusit sa le acorde cu multa grija lui Adi Barbu…

Panadria SRL – cosmarul unor comunitati locale din Valcea…

In urma contractelor pe care reuseste sa le castige cu destul de multa usurinta datorita apropierii de conducerea PSD Olt, Panadria SRL nu doar ca nu reuseste sa modernizeze cum ar trebui infrastructura rutiera unde este desemnata sa execute lucrari de refacere a drumurilor judetene, dar lasa in urma podete distruse si portiuni mari de asfalt care s-au crapat la scurt timp dupa ce a fost realizata receptia lucrarilor de catre autoritatile judetene. Practic, proiectele de zeci de milioane de euro cu finantare europeana sunt compromise aproape in totalitate spre disperarea locuitorilor. Spre exemplu, moderizarea DJ 643 Roesti – Diculesti din judetul Valcea este un proiect esuat realizat prin PNDL 2 si care a costat statul roman zece milioane de euro.

De proiectarea si executia lucrarilor s-a ocupat Panadria SRL care pe toata distanta de 36 de kilometri a lasat in urma podete distruse, inclusiv in zona Babeni-Oltetu. Potrivit presei locale, locuitorii din zonele afectate se plang ca li s-a promis initial ca podetele vor fi refacute de drumarii de la Panadria SRL, insa nici pana astazi nu s-a intamplat acest lucru si nu pare ca este cineva dispus sa ofere explicatii plauzibile in legatura cu aceasta situatie neplacuta. De asemenea, complicitatea conducerii CJ Valcea cu Panadria SRL a dus la o alta lucrare de mantuiala in acelasi judet: modernizarea DJ 678 Budeti – Campu Mare (38 km) s-a dovedit  doar o alta ”teapa” data de drumarii de la Panadria SRL. In acest caz dupa turnarea primului strat, asfaltul s-a crapat bucata cu bucata, aspect care a facut ca stratul de uzura sa fie asternut peste o investitie de mantuiala care a inghitit milioane de euro de la Uniunea Europeana, scrie presa valceana. P.S. Votati PSD!!!

 T.M.