Presedintele Klaus Iohannis nu se lasa deloc impresionat de sustele legislative ale pesedeilor Paul si Alexandru Stanescu de la Visina, pe care le respinge, rand pe rand, spre disperarea initiatorilor intarcati cu lapte praf care legifereaza non stop intru interesul meschin de clan al “La Famigliei” de la Olt si nu numai…

 Nu merge jucaria sau din cauza ca legile initiate de Paul si Alexandru Stanescu prezinta mereu hibe sau pur si simplu sunt neclare si in total dezacord cu principiile statului de drept, Iohannis nu are de ales si strica ploile clanului prafuit de la Visina, lucru care se vede cu ochiul liber in mai toate incercarile celor doi social-democrati de a strecura legi proaste pe sub pragul usii de la Cotroceni. Este evident ca fratii Stanescu (unul tractorist, celalalt agronom) nu inteleg nici acum ca jocul politic presupune mai mult decat smecherie ieftina de Buftea: el se face cu cap si trebuie sa aiba substanta. Pentru ca o lege sa fie promulgata de Iohannis trebuie sa intruneasca toate elementele de constitutionalitate si sa fie in acord deplin cu domeniul in care legea se aplica/produce efecte. Or, legile cu dedicatie pe care Stanestii le tot arunca de fiecare data pe masa lui Iohannis nu au nimic comun cu ceea ce scrie mai sus. Ele sunt redactate pe genunchi si par sa fie incomplete din punctul de vedere al continului legislativ. Suplimentar, initiativele celor doi frati de la Visina tradeaza conflicte de interese pe care acestia incearca sa le mascheze sub forma unor demersuri legislative din start sortite esecului… Altfel spus, nu tot ce zboara se mananca si seful statului a respins de curand o lege care infiinta o noua institutie bugetara – un institut de promovare a vinului. Legea refuzata de presedintele Iohannis fusese initiata de Alexandru Stanescu.

 A dat-o pe vin dupa ce a sarit din schema ANRE…

Legea privind infiintarea Institutului de Promovare a Vinului Romanesc pe care Alexandru Stanescu a incercat sa o ofere ca momeala lui Iohannis vine dupa ce Stanescu cel mic a dat chix cu sinecura de la ANRE pe care o primiese cadou de la fratele P(a)ulica. El si-a dat demisia din forul de conducere in urma sesizarii pe care parlamentarii USR au formulat-o la Curtea Constitutionala. Si pentru ca agronomul nostru are timp liber la dispozitie intrucat nu a mai prins un fotoliu de parlamantar in actuala legislatura se tot incolaceste in afara zidurilor Palatului Parlamentului ca un sarpe lung si sasaie sperand ca va gasi el ceva care sa-i aduca o functie bine retribuita de la bugetul de stat. Cum s-o fi gandit tocmai la vin un agronom si care sa fi fost motivele care l-au impins inspre zona viticola? Un specialist al productiei agricole de pe vremea lui Nea’ Nicu sa ajunga somelier?  Cum suna asta?! Si uite asa, Iohannis este de parere ca legea nu e buna si trebuie reexaminata in Parlament din doua considerente: un prim argument al presedintelui este ca legea nu prevede din ce fonduri va fi finantata activitatea institutiei si ca in ea e trecut doar numarul minim de bugetari ce vor lucra in viitoarea institutie, adica sapte. Practic, prevederea lasa loc pentru angajarea unui numar mult mai mare de functionari. Bineinteles ca aici nu suntem chiar de acord cu Iohannis. Ce vina are Alexandru Stanescu daca neamul sau de la Visina e mare si cuprinde neveste, fii, nepoti, nurori etc. Trebuie sa manance si gura lor o paine… Ei bine, cu doar o zi inainte acelasi presedinte Iohannis a atacat la Curtea Constitutionala o alta lege initiata de PSD care prevedea mutarea din domeniul public al statului in domeniul privat al comunei Balotesti (Ilfov) a peste 2.000 de hectare de teren. In fapt, mutarea era doar un prim pas spre un megatun imobiliar. O spunem pentru ca terenurile din zona Balotesti sunt printre cele mai scumpe din jurul Bucurestiului si sunt ravnite de marii rechini imobiliari. Initiatorul legii fusese Paul Stanescu – secretarul general al PSD. Carevasazica dupa ce a facut praf judetul Olt tractoristul cu aliura de iobag ratacit si interesele de grup ale PSD ataca puternic zona imobiliara din jurul Capitalei. Este cat se poate de clar ca cei care l-au impins pe Paul Stanescu sa vina cu legea mutarii terenului in proprietatea comunei Balotesti nu sunt altceva decat niste samsari imobiliari direct interesati de ideea dezvoltarii unui imperiu imobiliar la nord de Bucuresti. Nu-i asa, domnule senator Paul Stanescu? P.S. Votati PSD!!!

T.M.