Domnule Presedinte al Romaniei
Domnule Presedinte al CSM,
Domnule Ministru al Justitiei,
Domnule Procuror General al României,
Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor,
Domnule Presedinte al Senatului,
Subscrisa ONG Liga Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor din Romania- Filiala Piatra Olt: sediul in loc. Piatra Olt, jud Olt, e-mail: ldicarpiatraolt.ong@gmail.com, CUI 15550193, Ffiliala Piatra Olt, prin reprezentant Presdinte Bădiță Gheorghe si consilier juridic Marin Tulus,
În temeiul art. 290 cpp,
formulez
DENUNȚ
Împotriva numitilor,
• Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), condusa de judecatoarea Andreea Ciuca (foto a doua din dreapta),
• Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), condusa de judecatoarea Dana Girbovan (foto stanga),
• Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO) condusa de judecatoarea Florica Roman (foto a doua din stanga),
• Asociatia Procurorilor din Romania (APR) condusa de procuroarea Elena Iordache (foto dreapta)
Pentru instigare la nerespectarea deciziei Comisiei de la Veneția, in speță, a normelor UE de către instituțiile publice ale României cu scopul menținerii corupției, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de instigare publică prev. si ped. De art. 368 cp savarsita in grup infracțional organizat prev. și ped. de art. 367 cp.
I. Descrierea faptei.
In fapt, din surse mass-media, in speță, Lumeajustitiei am reținut că Asociația Magistraților din Romania (AMR), condusa de judecatoarea Andreea Ciuca Uniunea Națională a Judecatorilor din Romania (UNJR), condusă de judecatoarea Dana Girbovan , Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) condusă de judecătoarea Florica Roman), au îndemnat autoritățile române sa nu țină seama de recomandările Comisiei de la Veneția, respective, să nu se dea competente DNA si DIICOT pentru anchetarea magistraților pe motiv că aceștia au comis in trecut abuzuri.
Faptele acestor magistrați, care in trecutul nu prea îndepărtat (și atunci au avut calitatea de magistrați ), au avut mari probleme cu legea, fiind anchetați si trimiși in judecată pentru fapte de coruptie (vom expune istoricul cazierului fiecăruia) sunt astăzi, prin faptele lor denunțate de noi, o confirmare a caracterului ce nu respectă exigențele verticalității unui magistrat și nu mai vorbim de caracterul unui simplu cetățean.
In trecut am depus un denunț si cu privire la faptele acelorași magistrați care si-au permis să critice Președintele republicii Moldova pentru măsurile care au fost dispuse legal de către acesta pentru normalizarea vieții sociale din țara sa si pentru înlăturarea magistraților corupți, unul dintre ei fiind chiar Procurorul General al Republicii Moldova.
La denunțul nostru nicio autoritate a statului român nu a luat măsurile legale împotriva acestor magistrati, recidivisti astăzi, prin noua atitudine incompatibilă cu, in speță, calitatea de magistrat.
Dar toate aceste evenimente demonstrează că statul roman nu este un stat de drept care să respecte tocmai legea si actele normative ale UE.
Se cunoaște faptul că prin toate mijloacele s-au luptat magistrații dar si alte structuri de tip mafiot să înlăture DNA și SRI pentru ca aceste structuri/instituții organizate după principiile statului de drept să nu poată ancheta mai ales marii corupți, printre care si magistrați, iar, in cazul de față, observăm că tocmai magistrații îndeamnă la nesupunerea civică și la nerespectarea acelor principii și norme în limitele cărora trebuie să funcționeze statul român, pentru normalizarea vieții sociale si impunerii/respectării valorilor si principiilor statului de drept.
Dacă ne referim la atitudinea nedemnă a acestor magistrați, ce denunță chipurile abuzurile din trecut ale DNA, se poate observa de către orice om de bună credință că atunci cand se înlătură probele ce au fost administrate de către DNA cu sprijinul SRI, desigur că orice achitare a oricărui infractor seamănă cu un abuz din partea DNA, represiune nedreaptă împotriva celor care desi au comis faptele ilegale, așa cum rezultă din probele administrate, totuși se înlătură aceste probe de către instanțele de judecată pentru că CCR a dispus, in opinia noastră, fără respectarea Constituției, si nu mai vorbim de normele europene, pentru că, pe de o parte, protocoalele dintre DNA si SRI, au respectat prevederile Constituției, iar, pe de altă parte, că SRI putea să fie organ de urmărire penală.
Ori, in cauză orice instituție a statului, cu atât mai mult SRI ca si orice cetățean, are dreptul să sesizeze pe baza unor probe concludente, pertinente și utile organelor de urmarire penală si instantelor pentru stabilirea si sancționarea unor fapte ce intrunesc elementele constitutive ale unor infracțiuni.
Pericolul public vine astfel din partea acestor magistrati, ca si acei judecatori de la CCR care au dispus nesocotirea prevederilor Constituției și care in opinia noastră sunt mai presus de lege.
S-a creat astfel o situație de neimaginat pentru poporul roman, ca persoanele acuzate de coruptie să fie achitate fără a se verifica probele, în spiritul adevărului si dreptății ca si a idealurilor Revoluției din decembrie 1989, prevederi ale Constituției României.
Pentru ce au luptat în Revoluție mai ales tinerii nostrii?! Unii dintre noi, astăzi ajunși la vârsta senectuții, am fost luptătorii din Evolutie la anii tineretii.
Și astăzi ne luptăm cu rămășițele bolsevismului, dar si cu grupările Mafiei (interdependența lor este demonstrată de realitate!).
Și acești făptuitori sunt un exemplu că ei nu reprezintă statul de drept si aduc prejudiciu poporului roman.
Anterior noi am adresat autoritatilor romane un denunt bazat pe probe, așa cum precizam mai sus si ca faptuitori sunt aceleași persoane din actualul denunț
În fapt, magistrații din aceste asociații au considerat că Președintele R. Moldova a subordonat Justitia atunci când a cerut demiterea Procurorului General si înlăturarea din funcția de conducere a unor magistrați compromiși, situația relatată de Presă.
Însă, în statul român nicio lege si nicio responsabilitate (atributie) de serviciu nu le permitea magistratilor,așa cum este si acest din urmă eveniment (faptă) chiar si in actualele asociatii -constituite in afara Constitutiei României, situatie pe care o vom trata separat- să desfășoare activitati pentru imixtiunea în treburile interne ale altui stat, în speță, a activitatii politice si de stat în R Moldova,
Plângerea adresată de noi instituțiilor din Romania, cum am precizat mai sus, nu a dus la măsuri de condamnare si excludere din magistratură a acestor magistrati, încă o dovadă că nu există stat de drept în România.
Insă scopul prevers al acestor magistrati este să distrugă ordinea de drept din România ca si din republica Moldova, prin încălcarea supremației legii si statului de drept, dar și, indirect, activitatea lor ilegală are ca scop menținerea unei situații de compromis/favorizare a gruparilor mafiote, pentru ca pandemia de coruptie să fie menținută și drepturile cetățeanului să fie încălcate.
II. Probe Relatarea mass-media , Lumea Justitiei.
Ce fel de magistrat poate să fie acesta?!
Și se observă că toți acei magistrați, conducerea acestor neconstituționale asociații de magistrați, sunt oameni compromisi care demult nu trebuiau să mai fie mentinuti ca magistrații, așa cum relatează mass media expunând cazierul acestora.
Probe
•Presa:
,,Cine sunt cele 4 asociații. Asociația Magistraților din România (AMR) este condusă de judecătoarea Andreea Ciucă de la Curtea de Apel Târgu Mureș, una dintre ”victimele” PNA.
În 2003, fosta preşedintă a Tribunalului Mureş, Andreea Ciucă, a fost acuzată de luare de mită de procurorii PNA-lui înfiinţat de Adrian Năstase. Judecătoarea a fost prinsă în flagrant cu banii primiţi de la un politician local, dar a susţinut că a fost vorba de un împrumut.
Ciucă a fost chiar arestată de procurori (la vremea respectivă, aceştia puteau să emită mandate de arestare), însă a fost eliberată de Instanţa supremă. Judecătoarea Andreea Ciucă a fost achitată definitiv în 2010 de un complet de 9 judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) este condusă de judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea.
În 2014, judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea a fost trimisă în judecată de DNA Oradea, alături de alţi 3 judecători, pentru că ar fi încercat să ajute un inculpat condamnat pentru tentativă de viol.
Judecătoarea Roman a fost acuzată de trafic de influenţă şi favorizarea infractorului. Potrivit DNA, judecătoarea ar fi primit bani, păstrăvi și whisky și ar fi pretins un ceas vechi cu cuc ca să intervină pe lângă colegii ei, astfel încât inculpatul să nu execute pedeapsa de 2 ani şi 8 luni de închisoare.
În 2015 însă, dosarul judecătoarelor a fost restitut la DNA, iar ancheta a fost preluată de procuroarea Florentina Mirică de la Bucureşti, care a clasat acuzaţiile în 2017.
Ulterior, judecătoarea Roman a formulat plângere la Secţia Specială împotriva procurorilor DNA Oradea care ar fi „terorizat-o”. E vorba de mai mulți procurori de la DNA Oradea, printre care Ciprian Man și Cristian Ardelean.
Aceștia au calitate de suspecți pentru presupuse abuzuri, după ce în presa favorabilă inculpaților au apărut înregistrări în care procurorii vorbeau să le facă dosare penale unor judecători ca să intre frica în ei.
Judecătorii dispuseseră mai multe soluții care nu erau pe placul procurorilor, cum ar fi achitări controversate.
Asociația Procurorilor din România (APR) este condusă de procuroarea Elena Iordache, zisă Lenţi. Ea a instrumentat inițial dosarul procurorilor DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis Portocală, înainte să fie înfiinţată Secţia Specială.
Procuroarea Elena Iordache este şi cea care, în 2016, a început urmărirea penală pentru spălare de bani împotriva fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. Procuroarea a dat clasare 6 luni mai târziu, după ce l-a chemat pe fostul preşedinte de câteva ori la audieri în calitate de suspect. Ea a fost colegă de facultate, la Iaşi, cu fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.”
Explicația există pentru toate aceste situații- și poate să fie considerată cea mai concludentă probă a lipsei unui stat de drept care duce în final la îngrădirea și încălcarea drepturilor persoanelor, fizice sau juridice, cum este cazul multor cetateni romani, și favorizarea infractorilor,crearea unui climat de infracționalitate în zonă.
Se poate constata astfel faptul că nu există nicio autoritate competentă și de bună credință să sancționeze faptele penale ale unor infractori care distrug Omul, iar „legarea de glie” a cetățeanului prin estomparea oricăror căi și mijloare de interventie a organelor superioare ale statului român(vezi Legea accelerării proceselor- una dintre legi- o absurditate, dar si principalul mijloc de apărare a infractorilor!), sunt alte cauze ale favorizării climatului de infracționalitate si, implciit, a infractorilor cu participarea magistraților, membrii prin aderarea, sub această formă, la aceste grupări infractionale, cum de altfel a fost demonstrația DNA și SRI în trecutul nu prea îndepărtat, estompată de mafia existentă la nivel central care a permis înlăturarea din dosarele penale, fără verificare, a tuturor acelor probe incriminatorii , concepute și susținute de aceste instituții de prim rang și evident achitarea infractorilor dovediti.
Iată ce modalitate s-a găsit pentru a mentine infracționalitatea!
Este un razboi intern al societății românești!
• Lumea, o parte din populația României, s-a revoltat si a făcut mai multe proteste care nu au avut niciun efect, după cum se vede!
• Incidente la protestul Magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti: Magistrații au fost apostrofaţi: aţi dat mâna cu infractorii!
ONG LIGA Dreptatii Impotriva Coruptiei si Abuzurilor din Romania