De multe ori auzim: „domnule trebuie să se termine  odată  cu hoția  din România. Vrem să trăim în liniște şi dreptate!

Dreptate nu a fost în România de la  Revoluție şi nu mai  vorbim de anii comunismului pentru că în această concepție parcă nimeni nu ne mai dă nicio șansă. Nici  acum când  am intrat în UE şi suntem  membru NATO. Dar parcă un semn există, o luminiță de la capul tunelului pentru a-l parafraza pe celebrul politician Ciorbea devenit sluga PSD-iştilor ca Avocat al Poporului. Războiul  din Ucraina ne-a demonstrat că rușii au vrut să domine țările foste comuniste şi acest lucru s-a întamplat. Acum parcă s-au trezit şi țările civilizate şi au inițiat multe măsuri benefice pentru instaurarea dreptății… mondiale. S-a demonstrat cum oligarhii ruși sunt în toate țările şi noi spunem că oligarhii ruși sunt în toate  instituțiile statului român, demagogic trâmbiţat de ei ca stat de drept, în realitate este un stat de clan.

Dacă politicienii  sunt  acuzați că fură împreună cu toţi mafioţii din interiorul şi exteriorul țării, tot ce se poate  fura, nu este de mirare că în toate celelalte instituții şi mă refer şi la Poliție şi în puterea judecătorească sunt şi infractori care nesocotesc  orice regulă şi normă legală încălcând drepturile oamenilor. Reforma în justiție mai ales nu se dorește și pe orice cale se luptă toate grupările de infractori să protejeze magistrații infractori, iar exemplul cel  mai concludent şi ca actualitate este că asociațiile de magistrați, în opinia mea, constituite ilegal, se luptă pentru ca forța publică  reprezentată de Parchet prin DNA şi DIICOT,  ca şi  colaborarea acestora cu SRI să nu mai poată avea nicio  competenţă. Ei  vor să constituie acele grupări care să le fie servile cum a fost acea Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în fapt, o secție de protecţie a magistraților care comit fapte ilegale și se observă în acest  sens  activitatea lor.

Ori, concludent în acest sens, este modul în care soluționează procurorii, ca şi instanțele procesele infractorilor ce au relații prin modul în care motivează hotărârile judecătoreşti, respectiv,  fără rațiune juridică, mod perfid şi demonstrat al faptelor de corupţie. Cazurile sunt multe şi va fi timp pentru a expune punctul nostru de vedere. Însă aş dori să mă refer la modul în care persoane juridice cu mare putere  financiară au obținut orice, demonstrându-se că oligarhii care obţin profituri imense nu au nici o problema  cu justiţia, mita este fără îndoială singura care rezolvă cazurile. Așa cum spunea ex Președintele  României, T.  Băsescu, judecătorul dă casa celui care îi dă șpagă.

Grupul CEZ în România nu poate fi exceptat de la un  control riguros, dar cine să o facă?!

Sa revedem cazul SC MARCONF, situație relatată şi anterior de publicația noastră, unde atât  Parchetul, cât şi instanțele de judecată le-au dat câștig de cauză mogulilor de la CEZ, exonerându-i de orice răspundere şi prejudiciind persoanele în cauză, care au avut litigii cu acest profitor al statului de clan, fără respectarea democrației, abuziv, incompetent şi profitor la rândul său.

Astfel Grupul CEZ în 2006 îşi însuşeşte abuziv şi ilegal un racord 20 Kw şi post de transformare – proprietate a SC MARCONF SRL, iar apoi dublează tariful de distribuţie către MARCONF.
Doamna comisar Dogaru – IPJ Olt, emite în 25.10.2017, ordonanţa de urmărire penală împotriva Grupului CEZ pentru fapta de înşelăciune prevăzută de art. 244 Cod Penal şi făptuitor Grupul CEZ pentru prejudiciul de 2.250.000 ron. Comisarul Alina Dogaru în Fişa de Infracţiuni sesizate precizează în fals că data sesizării ar fi 26.09.2017, fapta ar fi prevăzută şi pedepsită de art. 84, punctul 2 din Legea 59/1934 (Legea cecului), iar făptuitor ar fi CEZ Vânzare, deşi în ordonanţă a specificat altă faptă şi alt făptuitor, respectiv articolul 244 Cod penal şi Grupul CEZ.

De asemenea Comisar Alina Dogaru precizează că dosarul care instrumentează cauza ar purta număr unic 144/P/2018 şi apoi 142/P/ probabil 2018, dar doamna comisar omite din motivarea sa, respectiv, Ordonanţa din 2015 că plângerea SC MARCONF SRL nu a primit număr unic.

Acest număr unic este atribuit abia în 12.01.2018 deşi plângerea este formulată în 2015 iar IGPR în 2016 transmite plângerea pentru soluţionare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Tot în acest moment schimbă încadrarea juridică din înşelăciune în infracţiune comisă cu file CEC, faptă fără nici o legătură cu fapta comisă de Grupul CEZ, astfel urmărindu-se clasarea cauzei.

De altfel şi alte plângeri anterioare ale reprezentanţilor MARCONF (adrese inclusiv Ministrului de Interne) nu au primit număr de înregistrare din partea IPJ Olt, încă o dovadă al colaborării infracţionale dintre Grupul CEZ şi lucrători din cadrul IPJ Olt.

Nicu Dan – SEF SICE – IPJ Olt – cel care a fost inculpat in dosarul 228/P/2018 cu firma ruseasca ALRO pentru infractiunea de favorizare a infractorului ALRO cu prejudicii imense pentru statul roman. Federatia Rusa pentru serviciile aduse l-a promovat, dintr-un amarat de tablagiu, in functia de SEF SICE  – IPJ Olt

Cazul numitului Dinu Ilie din comuna Priseaca județul Olt, este un alt caz evident de corupţie, unde nu se face dreptate oricât te-ai  strădui pentru că oligarhii de la  CEZ sunt mai presus de lege,

De mult timp acest om  se luptă cu CEZ pentru mutarea unui transformator care este pe terenul său şi în apropierea casei  existând un pericol de incendiu sau electrocutare şi acest lucru este recunoscut  chiar  de CEZ.

Însă nicio instituție a statului român sesizată de acest om nu și-a făcut datoria pentru a-l ajuta în demersurile sale legale de a muta  transformatorul, așa cum de fapt în alte  zone, CEZ a mutat nu nu mai aceste instalații electrice, dar şi rețelele ce afectau gospodăriile oamenilor şi erau pe terenurile acestora, invocarea unor situații că terenul  de  sub aceste instalații aparține CEZ, deşi s-au eliberat titluri de proprietate oamenilor în cauză, este  o încălcare a normelor  europene  privind  drepturile ce sunt  garantate poporului român.

Toate procesele  aflate pe rolul  judecătoriei  Slatina şi Tribunalului Olt, ca şi cel strămutat la Tribunalul Mehedinti,  de până  acum, au fost pierdute de acest om şi, cum se  spune, mori  cu dreptatea în mână.

Tribunalul Olt prin judecătoarele Oltean Simona şi Mitrache Roxana, recuzate de Dinu Ilie, l-au amendat nelegal -represiune nedreaptă- cu suma de 800 lei pentru părăsirea sălii de judecată!

După ce i-a recuzat ar fi trebuit, să stea omul la taclale cu dușmanii săi! Este o îngrădire  a libertății de mișcare/circulaţie!

Ei, ca magistrații au doar drepturi, iar noi poporul devenim sclavii lor!

CEZ a inventat  un defect care ulterior s-a dovedit a fi o farsă, CEZ ,urmărind să facă alte investiții la această instalație electrică pe terenul proprietatea acestui om, fără a avea o convenţie cu acest om pentru servitute de trecere, fapt nelegal. Dar cine să-i dea dreptate Omului simplu?!

Însă litigiile acestuia cu un alt obiect, fond funciar, au scos în evidenţă maniera de lucru mafiot a multor magistrați angrenați şi asociați în grupări infracționale. Probele au demonstrat că unii dintre magistrați au avut legături  cu partea adversă şi au acționat  împotriva acestui om.

Cazul  Judecătorului  Pitu Marian, astăzi  vicepreședinte al Tribunalului Olt,  este  de notorietate,  după ce acesta a fost surprins pe terenul în litigiu şi astfel s-a creat un indiciu rezonabil al implicării sale  în aceste  conflicte.

Justitia nu poate fi proprietatea unor clanuri,  iar poporul nu poate fi un simplu executant fără a avea dreptul la decizie pentru  normalitatea  societăţii şi implicit a supune aceste clanuri unor norme de convieţuire fără hotie!

Marin TULUS