Fostul premier al Romaniei, Viorica Dancila, a acreditat de curand ideea la un post de televiziune ca actualul senator social-democrat si secretar general al partidului, Paul Stanescu nu a fost inca interogat pe marginea Dosarului “10 august 2018” ale carui violente au dus la moartea unui protestatar cu probleme de sanatate care a lesinat dupa ce a inhalat gaze lacrimogene la mitingul din Piata Victoriei. Iesirea Vioricai Dancila vine la scurt timp dupa plecarea din PSD in care a activat 26 de ani.

In timpul in care a vorbit despre evenimentele sangeroase din 10 august 2018 in care un om si-a pierdut viata si alte  sute de persoane  au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma interventiei brutale a Jandarmeriei, Viorica Dancila a indicat clar ca intreaga responsabilitate pentru gestionarea evenimentelor din urma cu aproximativ patru ani ar trebui cautata fara echivoc la senatorul pesedist Paul Stanescu. Motivul? Ea a amintit ca in acea perioada era plecata in concediu dar nu inainte sa lase toate atributiile de prim-ministru lui Paul Stanescu, accentuand ca “nimeni nu l-a intrebat pe acesta” despre evenimentele care s-au petrecut in acea zi fatidica de august.  Desi este tardiva aceasta confesiune a Vioricai Dancila si are directa legatura cu plecarea din PSD ea vine totusi sa confirme ceea ce noi toti cunoastem despre politicieni si modul pervers in care acestia aleg sa faca politica in Romania. Cat despre soarta dosarului “10 august 2018” care a fost clasat definitiv anul trecut de catre Tribunalul Bucuresti nu avem de adaugat aici decat ca acest lucru ne arata inca o data ca justitia de la noi este doar o unealta in mana decidentilor politici si nu numai. Si totusi, explicatiile  pe care le-a oferit ulterior instanta in legatura cu inchiderea dosarului nu ne opresc acum pe noi sa ne intrebam ce s-ar fi intamplat cu “baronul” Paul Stanescu  daca Parchetul General si apoi cei de la DIICOT ar fi mers pe firul logic al evenimentelor si ar fi cautat sa bage in spatele gratiilor  pe acei vinovati care au coordonat si au dat ordin ca manifestantii pasnici din fata Palatului Victoria care cereau la unison anticoruptie sa fie gazati si udati pana la piele de  tunurile cu apa ale Jandarmeriei.

 10 august 2018 in opinia societatii civile: Paul Stanescu, vinovat moral!

100.000 de romani din toata tara si din Diaspora se gaseau la acea data in Piata Victoriei din Capitala sa protesteze in mod pasnic si sa ceara dreptate pentru statul de drept supus atunci unor adevarate tiruri politice marsave de deturnare a principiilor Justitiei si a valorilor democratice de organizare a unui stat european.  S-a cantat imnul national si s-au fluturat steaguri. Dincolo, in cladirea Palatului Victoria un prim-ministru interimar, in persoana unui tractorist de la Visina – Olt ii astepta cu putere de decizie si sute de jandarmi inarmati ca la razboi. Ce a urmat este deja o pagina trista pe care istoria o va digera cu greu. Expozeul Vioricai Dancila este destul de limpede si nu lasa loc de interpretari: “Inainte de a pleca in concediu am lasat toate atruibutiile lui Paul Stanescu, deci in perioada 10 august premierul a fost Paul Stanescu, dar nu am vazut pe nimeni care sa il intrebe ce s-a intamplat atunci, ca era premier in functie, premier interimar, nu am vazut pe nimeni sa spuna cum a intervenit, ce informatii a avut, ce s-a intamplat, pentru ca trebuia sa coordoneze toata activitatea”. Asadar, Paul Stanescu era la butoane si nimeni nu poate sa nege acest lucru. Deznodamantul tragic al protestelor din Piata Victoriei putea sa fie altul daca Paul Stanescu in calitate de premier alegea sa fie de partea poporului si nu de partea hotilor care au incercat in 2018 sa ingenuncheze statul de drept. In ochii victimelor  protestelor din 10 august Paul Stanescu este VINOVAT MORAL!!!

Caracatita politica, garant pentru Paul Stanescu…

Juristul Vlad Gheorghe este unul dintre cei mai cunoscuti protestatari batuti de jandarmi in vara lui 2018. La aflarea vestii ca dosarul “10 august” a fost inchis definitiv de Tribunalul Bucuresti nu a ezistat sa spuna cabineinteles ca suspectez o influenta a politicului”. Iar noi nu putem sa nu fim de acord cu ceea ce spune victima represiunii din 10 august 2018 in care Paul Stanescu era prim-ministru si avea toate parghiile necesare pentru a evita escaladarea evenimentelor. De ce nu a facut-o?  Putea sa evite decesul unui om nevinovat si ranirea grava a altor cateva sute de protestatari. Se simte vinovat pentru cele intamplate? Are remuscari? Sa ne raspunda!!! Cat despre banuiala curata a lui Vlad Gheorghe ca politicul a influentat in mod decisiv inchiderea dosarului “10 august” noi subscriem avand in fata evolutia lucrurilor de dupa 10 august. Protectorii lui Paul Stanescu l-au tinut departe de intrebarile presei ori incercarile procurorilor de a afla ce s-a intamplat atunci, lucru care se vede cu ochiul liber in prezent cand senatorul Stanescu este numarul doi in PSD si controleaza politic, juridic si economic judetul Olt. La randul sau, protejeaza pe altii care fura un intreg judet si il tin in teroare si saracie. Faptele se spala intre ele si cei corupti isi vad mai departe de smecherii si treburile lor murdare. Asa incat in loc de epilog: (…) Vorbiti de clasa noastra politica, ei bine, ea confirma ca am ajuns o tara plina de secaturi. O tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari! Hotii improvizati astazi in moralisti. Ministri ce s-au vandut o viata-ntreaga. Parlamentari contrabandisti. Boala o avem in suflet, exista o epidemie infricosatoare de meningita morala, iara tara trebuia sa ajunga aici tarata pe marginea prapastiei de unii conducatori care sunt hoti la drumul mare”, fragment din filmul Triunghiul Mortii.

 T.M.