În cursul anului 2019, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, îl numea în funcția de administrator al Ansamblului Profesionist ,,Doina Oltului” chiar pe unul dintre finii săi, pe Leontin Costinel Diță. Faptul că PSD OLT a devenit o feudă a baronului local Oprescu nu mai reprezintă niciun secret pentru nimeni. Baronul Oprescu este de câțiva ani buni și șeful PSD OLT. În cosecință, cu mici excepții, toate funcțiile publice din județul Olt stau acum în pixul acestui personaj toxic. Dar numirile respective nu se fac însă fără avizul lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD, cândva șef al social-democraților de la Olt și al CJ OLT. Pentru stilul său de politician rudimentar, Stănescu și-a atras titulatura de Tractoristu’, fiind amendat de foștii săi colaboratori și pentru faptul că l-a impus pe Emil Moț, fiul judecătoarei Mariana Moț, în diverse funcții publice. Legat de toate aceste trei personaje sinistre, publicația ,,LIGA DREPTĂȚII” a intrat în posesia unor informații care vor arunca pur și simplu această caracatiță în aer. Deocamdată vă putem spune doar atât: e mai rău ca pe vremea lui Bercea Mondialu’, când politicieni locali, magistrați și șefi de poliție se aflau pe lista de sponsorizări a interlopului! Vă dați seama pe mâna cui a încăput acest județ?

Dar să revenim la finul președintelui CJ OLT! Leontin Costinel Diță, zis Jumară, este din Piatra Olt și este unul dintre cei mai vechi colaboratori ai actualului președinte al CJ OLT, încă de pe vremea când cei doi activau în firma UNIMINERAL. Finul Diță are două mandate de consilier local în Consiliul local Piatra Olt. Acesta a mai fost impus de nașul Oprescu și membru în consiliile de administrație ale firmelor PRESTĂRI SERVICII SRL din Piatra Olt și OLT DRUM SA, o societate la care unic acționar este Consiliul Județean Olt. Legat de numirea finului Diță în funcția de administrator al Ansamblului ,,Doina Oltului”, survenită în cursul anului 2019, se presupune că a fost făcută în mod ilegal din mai multe motive. În 2016, într-un dosar administrat de DNA, cu privire la infracțiuni comise cu prilejul ,,Referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu”, eveniment petrecut în data de 29 iulie 2012, finul Leontin Costinel Diță era condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat. Procurorii DNA îl acuzaseră pe finul președintelui CJ OLT de comiterea infracțiunii de instigare la falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale de pe raza orașului Piatra Olt și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, fapte dovedite și prin Decizia penală nr. 114/22.04.2016, emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție. Așadar, în circumstanțele penale date, cum a fost posibilă angajarea finului Diță în funcția de administrator al unui ansamblu folcloric din țară? Este știut faptul că Ansamblul ,,Doina Oltului” se află în subordinea directă a Consiliului Județean Oltului, adică sub sfera de influență a nașului Oprescu, șeful PSD OLT. În cazul dat, toți cei implicați în angajarea finului Leontin Costinel Diță la ,,Doina Oltului” se fac vinovați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (președinte CJ OLT, secretar județean, directorul ansamblului, șeful de la resurse umane etc). Și nu numai. În cazul nașului Oprescu este vorba și despre comiterea infracțiunii de trafic de influență, faptă care a avut ca rezultat angajarea propriului fin într-o funcție pentru care cazierul judiciar al ocupantului este obligatoriu să fie curat. Acest caz este acum pe masa procurorilor DNA.

Dar lucrurile sunt mult mai grave de atât. Recent, la Ansamblul ,,Doina Oltului” a avut loc un audit efectuat de auditorii Consiliului Județean Olt, control în urma căruia n-a rezultat nicio neregulă. Înțelegem de ce s-a ajuns în această situație, atâta timp cât șeful inspectorilor de la audit este chiar nașul administratorului de la ,,Doina Oltului”. Reamintim aici că nu cu mulți ani în urmă, la ,,Doina Oltului” a existat un dosar penal pentru fapte care acum sunt comise, după același tipic, chiar de finul nașului Oprescu. În fapt, finul Diță taie facturi și încasează bani, prin propriile firme, de pe urma logisticii Ansamblului ,,Doina Oltului”. Mai exact, finul președintelui CJ OLT, prin firmele sale, se lipește de spectacolele organizate de primăriile din județul Olt (zile ale comunelor și orașelor, festivaluri populare etc.), spectacole la care participă de drept și Ansamblul ,,Doina Oltului”, unde taie facturi atât pentru organizarea evenimentelor respective (deși nu sunt organizate de el), cât și pentru scena și echipamentul audio, obiecte de inventar ce aparțin Ansamblului ,,Doina Oltului”. Așadar, fapte grave despre care cei de la auditul intern al CJ OLT nu pomenesc nimic în raportul de control întocmit. Banii obținuți prin această șmecherie sunt încasați de finul  Leontin Costinel Diță de la instituțiile publice prin firmele BAMBBU CONCERT și BAMBUU CONCERT EVENTS SRL. Până în prezent, prin firma BAMBBU CONCERT au fost încheiate peste 15 contracte publice, printre partenerii de afaceri ai respectivei societății numărându-se și primăriile din Piatra Olt, Balș, Scornicești, Voineasa și Valea Mare.

Precizăm aici că imediat după angajare, finul președintelui CJ OLT a produs daună totală la o autoutilitară aflată în custodia celor de la ,,Doina Oltului”, incident pentru care n-a fost sancționat și n-a plătit un leu despăgubire. Mai mult de atât, în urma acestui accident, Consiliul Județean Olt a dotat Ansamblul ,,Doina Oltului” cu un Duster, autoturism care pur și simplu a fost confiscat de finul Diță, mașina respectivă fiind folosită doar de acesta. De asemenea, pe tema achiziționării unor piese de mașini și decontate din banii Ansamblului ,,Doina Oltului”, componente montate la mașinile deținute de finul președintelui Consiliului Județean Olt, există un întreg scandal. Dar cu acest subiect în ediția viitoare!

Va urma

Ziarul liga dreptatii