SC Strade Bauuternehmung SRL – de la butic, la contracte de milioane cu statul

Senatorul social-democrat Paul Stanescu si presedintele Consiliului judetean Olt, Marius Oprescu se numara printre cei mai fericiti si avuti “baroni” pe care “ciuma rosie” (PSD) ii propune in prezent electoratului naiv si foarte naiv. Accentuam!!!

Motivul? Se pare ca guvernarea Vasilicai Dancila din perioada 2018-2019 a reprezentat pentru tandemul de la Olt un prilej de mare bucurie din punct de vedere financiar. Inca din momentul in care a fost reconfirmat in scaunul de lider al organizatiei judetene a celor de la PSD Olt, Marius Oprescu s-a dovedit extrem  de abil in a-si apropia mai multe contracte cu statul prin intermediul firmelor ”de casa” pe care le patroneaza de mai multi ani cu girul tatucului Stanescu. Relatia dintre cei doi functioneaza ca unsa cand vine vorba de ”megatunuri” de ordin financiar. Nicio licitatie fara societatile celor doi, cam asa suna  deviza  sub care actioneaza clanul politic strans in jurul PSD Olt. Iar lucrurile nu se opresc aici. Suflarea antreprenoriala din regiunea Olteniei cunoaste  bine acest fapt. La fel de bine se cunosc si rezultatele stradaniei pe care societatile campioane la contracte cu statul le ofera in schimbul milioanelor de euro: zero! Lucrarile neefectuate sau realizate uneori in regim de mantuiala care caracterizeaza  societatile din sfera de influenta a PSD Olt, aparute ca ciupercile dupa ploaie, au ajuns subiect in toata presa din regiune si chiar in presa centrala. Printre clientii ademeniti in combinatiile lui Stanescu si Oprescu se numara si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De la pravalie, la contracte de milioane de euro

Societatile cu care isi fac o parte din banii multi senatorul-tractorist Paul Stanescu si boss-ul de la CJ Olt, Marius Oprescu, au ajuns de multe ori  sa reprezinte  subiecte  de presa deopotriva pentru numele  care se afla de facto in spatele acestor societati, cat si pentru calitatea indoielnica a lucrarilor pe care le executa aceste entitati care fac parte vrand-nevrand din lumea antreprenoriala olteana. Insa, nu foarte multa lume cunoaste ca unele dintre ele s-au nascut drept pravalii sau service-uri si au ajuns apoi sa creasca precum Fat-Frumos intr-un an cat altii in zece… Este cazul SC Strade Bauuternehmung SRL care la inceput se ocupa cu comercializarea unor bunuri derizorii pentru ca ulterior sa-si schimbe denumirea intr-una cu rezonanta  nemteasca, in ideea de a pacali mediul de afaceri prin crearea unei perceptii generale cu privire la lucrarile de calitate pe care le poate apriori executa dat fiind numele sau de sorginte germana. Nimic mai fals! Practic, aceasta societate care il are in umbra pe seful CJ Olt are actionari romani si actioneaza sub directa protectie a  parlamentarului Paul Stanescu. In tot acest joc in care Stanescu si Oprescu sunt protagonisti de seama mai apare un nume de societate abonata si ea la banul public. Este vorba de SC General Trust Arges SRL – firma impinsa in mod constant de la spate de ”baronul” de la Visina pentru a lua fata altor societati de buna-credinta in cursa pentru castigarea licitatiilor organizate de CNAIR.

Legatura cu Olt Drum SA si licitatiile norocoase

Pentru ca tacamul sa fie unul complet in toata aceasta schema bine gandita isi face aparitia si Olt Drum SA, nimeni alta decat firma din subordinea presedintelui CJ (Marius Oprescu) care a castigat acordul cadru cu Consiliul judetean Olt in ceea ce priveste reabilitarea drumurilor judetene. Si pentru ca tot ce misca trebuie sa umple conturile lui Oprescu aceasta Olt Drum SA desi are propria statie de asfalt cumpara fara retinere la preturi exorbitante de la SC Strade Bauuternehmung SRL – firma lui Marius Oprescu. Mai departe, contractele curg fara incetare: in luna februarie a anului 2019 comuna doljeana Desa avand calitatea de contractant a organizat o licitatie in valoare de nu mai putin de 10.545.480,99 ron pentru lucrari de executie, iar castig de cauza au avut SC Strade Bauuternehmung SRL si Olt Drum SA. Tot in luna februarie a aceluiasi an, localitatea Tuglui din judetul Dolj avand aceeasi calitate de contractant a organizat si ea o licitatie pentru lucrari de proiectare si executie in valoare totala de 5.966.794,11 ron in urma careia au castigat aceleasi doua societati SC Strade Bauuternehmung SRL si Olt Drum SA. Seria norocoasa a licitatiilor castigate in urma cu mai bine de doi  ani in judetul vecin si prieten pare sa se incheie (?) in aceeasi luna februarie, in comuna Gangiova, cu adjudecarea unei licitatii in valoare de 6.914.690,88 ron. Au fost prezente la licitatie patru firme insa numai cele doua, SC Strade Bauuternehmung SRL si Olt Drum SA au avut castig de cauza. Nimic nu este intamplator pe acest pamant, iar Paul Stanescu (coordonatorul) si Marius Oprescu – ”mana sa dreapta”  cunosc acest detaliu.

T.M.