Politica, banii si distractia merg mana-n mana! Este un fapt demonstrat de “baietii destepti” care graviteaza in jurul sefului PSD Olt, Marius Oprescu, dupa ce si-au “blindat” conturile cu milioane de euro in urma licitatiilor paguboase pentru statul roman, intermediate cu multa dibacie de Florin Barbu, zis “Busi”, in perioada in care deputatul social-democrat se afla la sefia Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF).

Pentru zona social-democrata olteana si legaturile pe care asa-zisii politicieni le stabilesc cu mediul infractional a devenit normalitate ca afacerile reusite de milioane de euro sa fie “stropite” cu intalniri la ceas de seara si chiar vacante in resorturi exclusiviste pe banii statului. Spunem pe banii statului pentru ca reusita in afaceri de care se bucura de multa vreme Marius Oprescu&co. are legatura directa cu contractele de milioane de euro pe care apropiatii presedintelui Consiliului judetean Olt le-au castigat in perioada 2018-2019 gratie aportului actualului deputat Florin Barbu, zis “Busi”. Contracte paguboase pentru statul roman care s-a vazut nevoit sa plateasca bani multi pentru lucrari neefectuate sau realizate in regim de mantuiala. Si pentru ca nimeni nu face nimic pentru a impiedica avantul celor care pagubesc bugetul de stat, “brigada de la Olt” nu da semne ca s-ar putea gandi la retragere. Mai mult, tripleta formata din Marius Oprescu – CJ Olt, Marius Iancu (deputat PSD) si Vali Titiriga – Wagramer Termo 2000 avandu-l drept “maestru de ceremonii” pe fostul sef de la ANIF, Florin Barbu au sarbatorit fastuos in anul 2019 reusita unei combinatii de 50 milioane de euro.  Primii trei ar fi beneficiat, potrivit unor surse autorizate, si de o vacanta in resorturi exclusiviste pe iahturi luxoase, in Cuba. Cum este posibil acest lucru si cine se face vinovat pentru aceste derapaje care frizeaza bunul simt intr-o societate divizata de politicieni si profund saracita de actiunile partidelor politice? Fiecare sa raspunda la aceasta intrebare dupa bunul plac. Noi raspundem asa: pentru ca a fost ajutat in mod direct de Marius Oprescu sa ajunga la conducerea ANIF, Florin Barbu a atribuit drept rasplata un megacontract in valoare de 50 milioane de euro uneia dintre firmele controlate de Vali Titiriga – mana dreapta a lui Oprescu si Stanescu, smenuite prin BRD Craiova – complice al gruparii find ,,avocat” Rosulescu Cosmin.

Prin Iancu la Oprescu…

Pana una alta, trebuie dezlegat acest puzzle care ii are ca protagonisti pe cei trei care au speriat Oltul. De precizat ca intre Marius Iancu, zis “Sageata baronilor de la Olt”, si Vali Titiriga de la Wagramer Termo 2000 exista de mai multi ani o legatura de afaceri incontestabila. Foarte multe dintre afacerile care s-au petrecut in judetul dominat de PSD au fost castigate de Titiriga cu bunavointa lui Oprescu. De altfel, Oprescu, Iancu si Titiriga formeaza un trio care manipuleaza toate contractele derulate prin intermediul consiliului judetean. Iar primarii obedienti se executa cu o dexteritate demna de o cauza mai buna. Totul a inceput in urma cu 12 ani cand Vali Titiriga era un biet sofer de taxi si nimeni nu banuia ce schimbare radicala avea sa apara in viata “omului de casa” al lui Marius Oprescu. Dar pana sa ajunga sa il cunoasca pe seful sau, Titiriga s-a apropiat mai intai de Marius Iancu care in urma cu cativa ani era doar director la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci. Iar ultimul l-a prezentat pe Titiriga jupanului de la Piatra Olt. Ce a urmat?  Wagramer Termo 2000 si-a inceput activitatea cu o cifra de afaceri de aproape 20.000 de euro, mare parte dintre contractele obtinute de Titiriga fiind atribuite prin mila lui Oprescu. Ulterior, tot mai multe dintre contractele banoase au fost pasate de Oprescu lui Titiriga, iar Wagramer Termo 2000 a ajuns sa aiba in portofoliul sau contracte de milioane de euro. De aici si pana la vacanta petrecuta de cei trei in Cuba nu a mai fost decat un pas, conchide sursa noastra.

 “Busi”, acelasi modus operandi!

Deputatul Florin Barbu, zis “Busi”, nu s-a lasat nici el mai prejos si dupa ce a aranjat mai multe licitatii pentru tripleta Oprescu-Iancu-Titiriga nu a uitat nici de firma pe care o conduce de facto, Carmin PopStar SRL. Asa ca in perioada in care acesta a condus ANIF a atribuit mai multe contracte de milioane de euro firmei sale sub forma de lucrari de intretinere. Vezi contractul pentru “Lucrari de intretinere si reparatii in amenajarile de imbunatatiri funciare din cadrul Filialelor Teritoriale ale ANIF”, in valoare de 3.669.154,71 lei.  In urma acestor scheme cu iz penal statul roman a fost pagubit cu zeci de milioane de euro, in vreme ce firmele-capusa din sfera de influenta a lui Oprescu au prosperat neincetat aducand bani multi celor care le conduc fatis sau prin interpusi. Nota bene! In timpul in care s-a aflat la conducerea ANIF acelasi “Busi” si-a promovat fratele la conducerea Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale, structura condusa la nivel central pana in 2020 de actualul ministru al Agriculturii si fost tortionar sef de la Doi si-un sfert, Adrian Chesnoiu (PSD). Va urma.

T.M.