Partidul si puterea sau goana dupa obtinerea milioanelor de euro indiferent de consecinte. Asa pare sa sune sloganul gruparii infractionale care s-a aciuat in jurul organizatiei judetene a celor de la PSD Olt.

Nu este o aberatie! Este cruntul si tot mai evidentul adevar pentru care lupta zilnic gruparea infractionala condusa de presedintele Consiliului judetean Olt, Marius Oprescu, sub inaltul patronaj al senatorului-tractorist Paul Stanescu. Un judet intreg sufera din cauza unor indivizi care au ajuns sa scoata bani din piatra seaca, la propriu. Iar pentru a face bani cu duiumul nu le poate sta in cale nici macar natura. Zone intregi din avalul raului Olt sunt distruse iremediabil de balastierele lui Marius Oprescu, care nu are de gand sa opreasca dezastrul ecologic atata vreme cat forurile locale de decizie si structurile din judet ale statului roman sunt conduse de slugi sau complici ai sefului CJ Olt. Avem de-a face in cazul de fata cu o adevarata mafie locala care si-a extins tentaculele pana dincolo de granitele naturale ale judetului. Apocalipsa dupa Oprescu si Adi Barbu nu estedoar o constructie de stil. Apocalipsa dupa cei doi tovarasi aflati in cardasie de multi ani presupune astazi multe afaceri ilegale de pe urma carora se scot multe milioane de euro cu pretul distrugerii naturii si chiar cu periclitarea existentei unor comunitati intregi de olteni care locuiesc in zonele din care se extrag ilegal in fiecare zi agregate naturale de catre “firmele de casa” ale lui Oprescu. Fie ca vorbim aici de terenuri agricole sau simple perimetre de pasunat in care este interzisa functionarea balastierelor, nimeni nu tine seama de acest lucru, iar dimensiunea dezastrului ecologic creste fara incetare. Nu pare deranjat de acest fapt nici macar primarul din Piatra Olt, Nicusor Rada, nimeni altul decat cumnatul sefului de la consiliul judetean. Este ireal ceea ce intampla si este cu atat mai grav cu cat avem implicati in mod direct si indirect factori de decizie care conduc diferite institutii deconcentrate ale statului.

Marius Oprescu si Adi Barbu, alianta raului impotriva ecosistemului

Balastierele pelticului Oprescu precum si ale altor societati care compun impreuna axa raului in zona raului Olt functioneaza avand la baza o logica perfida pe care astazi o regasim pretutindeni in tara, unde exista baroni locali si un mediu antreprenorial infect. Legatura dintre Oprescu si Adi Barbu dateaza inca din perioada in care cei doi conlucrau la varful Administratiei Nationale Apele Romane – Administratia Bazinala de Apa Olt. Taman din 2009! Dragostea cu parfum de infractionalitate i-a legat se pare pe acesti doi cabotini locali. Primul a ajuns sa aiba in mana haturile unui intreg judet, in timp ce Adi Barbu s-a asezat cuminte la rand pentru banii multi proveniti din contractele oferite pentru diferitele lucrari efectuate apoi de mantuiala. De Panadria SRL!!! Aceasta societate-capusa condusa din umbra de Adi Barbu a reusit sa absoarba doar in ultimii ani milioane de euro ca un veritabil vacuum: CJ Olt i-a oferit acestei societati “de apartament” lucrari in valoare de 79.102.598 lei. Tot consiliul judetean prin Olt Drum a oferit sume uriase pentru prestari inexistente de servicii care au totalizat 2.386.063 lei. De asemenea, Panadria SRL a beneficiat de lucrari din partea Companiei de Apa Olt aflata in subordinea CJ Olt si Primaria Slatina, in valoare de 741.094 lei.  De partea celalta, avem o sociatate apropiata lui Marius Oprescu, este vorba de SC Wagramer Termo 2000 care a interactionat si ea destul de mult cu Panadria SRL avand loc tranzactii in cuantum de 4.043.288 lei. Potrivit unor surse autorizate, mare parte din aceste activitati au avut la baza doar spalare de bani si un prejudiciu de 2.873.000 lei. Tranzactii de acest fel au existat si intre Panadria SRL si Unimineral Grup controlata de Marius Oprescu: nu mai putin de 368.023 lei. Nu in ultimul rand, aceeasi societate Panadria SRL a tinut sa aiba “schimburi comerciale” in valoare de 91.519 lei si cu Mineralport SRL – manipulata de acelasi Marius Oprescu. Toate acestea au facut ca la sfarsitul anului 2020 Panadria SRL sa inregistreze o cifra de afaceri de 122.294.186 lei suma care nu include TVA. Adi Barbu detine in Slatina o statie de betoane si o statie de asfalt care lucreaza deopotriva cu agregate naturale si care au contribuit semnificariv la realizarea sumei mai sus mentionate.  De altfel, spalarea de bani, evaziunea fiscala si darea precum si luarea de mita sunt ingredintele care completeaza de minune tabloul afacerilor conexe pe care Oprescu si Adi Barbu le dirijeaza avand in centru activitatea balastierelor ilegale de pe cursul raului Olt.

Dezastrul ecologic de pe raul Olt

Padurea Mamura din imediata apropiere a lacului Arcesti distrusa de balastierele lui Adi Barbu, director SGA Olt

In toata aceasta poveste cu puternic iz penal desi nu detine nicio balastiera actualul sef de la Administratia Nationala Apele Romane – Administratia Bazinala de Apa Olt, Adi Barbu, a primit “in dar” agregate in valoare de peste unsprezece milioane de euro de la firme care de-a lungul timpului si-au schimbat denumirea ori pur si simplu beneficiaza de o conducere transfrontaliera experta in evaziune si spalare de bani. Este vorba aici de SC Borbas SRL si Alcobo SRL care continua sa faca prapad in zona hidrocentralei Arcesti si in aval de acest obiectiv.  Aceleasi voci oficiale sustin ca in urma relatiei de afaceri cele trei societati ar fi prejudiciat statul roman cu suma de 45.000.000 lei. Doar suma pe care Panadria SRL o datoreaza ANAF se ridica la 109.467.913 lei!!! Altfel spus, conducerea de la Administratia Bazinala de Apa Olt prin acelasi Adi Barbu inchide ochii in fata utilajelor complet neadecvate care excaveaza la adancimi de peste 20 de metri (nepermise de lege!!!) si care au dus deja la spargerea stratului de marna punand astfel in pericol digul Oltului a carui rupere din cauza presiunii uriase a apei ar putea genera o adevarata catastrofa ecologica pentru intregul areal.  In plus, una dintre cele doua firme care actioneaza in perimetrul raului Olt din zona Arcesti este acuzata de presa independenta din zona Olteniei ca nu respecta distanta legala fata de dig si canalul “de fuga” de 800 de metri.

Padurea de plopi Criva, Piatra Olt, judetul Olt distrusa de balastierele din subordinea lui Marius Oprescu si Adi Barbu

Din acest motiv a fost defrisata complet ilegal o padure seculara aflata pe cursul de demult al Oltului. La randul sau, Marius Oprescu se face la fel de vinovat pentru dezastrul ecologic din extravilanul localitatii sale de bastina Piatra Olt, prin spargerea stratului de marna, cu excavatii la peste 40 de metri pe mai multe suprafete agricole pentru care nu exista nici acum aprobari pentru scoaterea lor din circuitul agricol. Unimineral SRL si Mineralport SRL stiu de ce…

Balastiera lui Marius Oprescu, presedintele CJ Olt (T134-T135 extravilan Piatra Olt) unde s-au spart straturile 1 si 2 de marna, a inlocuit balastul din straturile freatice cu deseuri de constructii, orasenesti, uzinale (Aluminiu Slatina) contaminate cu cianura si alti compusi incompatibili cu apa potabila necesara vietii din straturile freatice 1, 2 si 3 aferente malului drept al raului Olt, aval de lacul Hidrotehnic Arcesti

Complicitate tacita si criminala a unor factori decidenti

Cativa dintre sefii de institutii deconcentrate din judetul Olt cu competente in domeniu si care ar fi trebuit sa ordone, in replica, masuri drastice in legatura cu acest dezastru ecologic care se prefigureaza cu directa implicare a lui Marius Oprescu (CJ Olt), respctiv a functionarului corupt si sarlatan Adi Barbu – Administratia Bazinala de Apa Olt, au ales sa taca: Dorel Steomlega – director executiv la Agentia pentru Protectia Mediului Olt si Aura Mandache – comisar sef  la Garda de Mediu Olt sunt cei doi bugetari platiti din banii statului care au ales principiile Omertei, desi au fost sesizati in nenumarate randuri cu privire la catastrofa ecologica de pe raul Olt. Rusine!

Dezastru ecologic provocat de Marius Oprescu, Claudiu Postolache prin sapaturi de adancime in albia râului Oltet aproape de orasul Bals, jud Olt -pericol iminent de dispăritia locuintelor din imprejurime

T.M.