Parlamentarul social-democrat crescut si format la scoala puscariabilului Darius Valcov este omul din spatele “firmelor de casa” apropiate sefului Consiliului judetean Olt, Marius Oprescu, aceleasi societati care castiga constant licitatii, in judet si regiune, incasate dar niciodata executate efectiv si nu numai prin bunavointa si “pilele” transpartinice ale senatorului Paul Stanescu – PSD.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca politica si afacerile care implica bani multi formeaza astazi un mecanism parsiv care functioneaza de cele mai multe ori la limita legii.   Exercitarea puterii fara scrupule si manifestarea intereselor meschine ale unor firme “de apartament”, care ajung sa se bata la licitatii pentru castigarea unor sume colosale, se intretin reciproc si stau la baza logicii politice actuale. 

Este o practica uzuala in Romania ca in spatele partidelor care guverneaza prin rotatie sa se afle oameni cumparati de justitie cu bani care intretin si pompeaza sume uriase in campaniile electorale. Insa, pana la campaniile electorale in care politicienii ajung sa beneficieze de aportul banilor lichizi cu care contribuie asiduu clientela politica implicata activ in castigarea alegerilor, avem de-a face in multe dintre situatii cu o adevarata retea care detine monopol pe piata licitatiilor astfel incat firmele care graviteaza in jurul diferitelor partide sa aiba de unde sa se hraneasca. Fie ca vorbim aici despre PSD sau PNL este foarte bine stiut ca circuitul banilor aduce venituri substantiale in conturile celor implicati.  Sudul tarii este dominat in continuare de putoarea politica a celor de la PSD. O retea bine elaborata cu legaturi ascunse si care actioneaza letal si sugruma orice incercare de destramare a ei.                      

Vezi cazul societatii SC Marconf SRL care a fost bagata in insolventa tocmai pentru ca nu a agreat sa faca parte din retea. Iar pentru multi dintre noi nu mai este o noutate ca politica “ciumei rosii” nu are nicio legatura cu principiile politicii in general. Cat despre casta care compune ierarhic organizatia judeteana a social-democratilor olteni, ea este una veninoasa care urmareste doar sa faca bani cu carul si sa nu fie urmarita… penal!!!

“Busi” si firmele din galaxia senatorului-tractorist Paul Stanescu care desi este complice la asasinarea cu cruzime de catre Marius Oprescu a lui Nini Mihai in luna octomberie 2013 (03.10.2021 – 22.10.2021) atat el cat si criminalul conduc despotic de mai bine de opt ani destinele judetului Olt, a zonei de sud a tarii si cu influente malefice asupta intregii tari.

Florin Ionut Barbu este pentru publicul naiv si alegator din judet doar un deputat PSD trimis in Parlament (chipurile!) sa aduca bunastare pentru amaratii din circumscriptia in care a fost ales in 2020 (“ANIF a cheltuit 500 milioane euro iar pe canalele de irigatii nu circula nicio picatura de apa” – Ludovic Orban). In vreme ce prietenii-smenari cu care imparte banii grei obtinuti din licitatiile la care participa societatile arondate politicii PSD Olt il numesc simplu – “Busi”. Ei bine, acest parlamentar minuscul aruncat in valtoarea politici tocmai pentru a se bucura de imunitate parlamentara este cel care detine de ceva vreme un rol esential in castigarea pe banda rulanta a mai multor licitatii aflate in sfera sa de influenta. Desigur, nu lipsesc din peisaj nici “baronii” Paul Stanescu si Marius Oprescu. Fiecare dintre acesti asa-zisi politicieni si-au asigurat pozitia la masa bogatilor prin “firmele de casa” care participa an de an la licitatiile de zeci de milioane de euro incasate fara ca lucrarile sa fie executate . Schema este una foarte eficienta si implica multa demagogie antreprenoriala: firmele liciteaza intre 70-80 la suta din valoarea initiala a contractului insa o data ce si-au atins scopul ajung sa stoarca mai multe zerouri la final. In tot acest rastimp, alegatorii de rand din judet lucreaza mai mult de opt ore pe zi pentru un salariu de nimic!!!

Clasamentul firmelor norocoase

 Revenind la subiectul acestui material avem mai multe societati care detin suprematia in ceea ce priveste castigarea licitatiilor pe bani multi.Cel mai spectaculos exemplu de evaziune fiscala si spalare de bani din Oltenia este cazul: Banunnternehmung SRL, Sic Mineral Grove SRL, CFM Investitii SRL – Mineral Port SRL , Wagramer SRL, Condor Paduraru SRL, Carmin Pop Star Prod SRL, Baustrade SRL, respectiv Claudiu Manda – Oprescu Marius-Stanescu Paul- Florin Barbu. Ierarhia este inversata insa cand vine vorba de valoarea contractelor castigate in urma licitatiilor, incasate dar lucrarile neexecutate (a se vedea executia lucrarii “Reabilitare Priza Arcesti din Amenajarea Hidroameliorativa Bucsani Cioroiu jud Olt”) – la care s-au incasat cinci milioane de euro desi lucrarile nu s-au efectuat iar Amenajarea este complet nefunctionala.

 Pe prima pozitie in clasament se afla Condor Paduraru SRL cu doua contracte obtinute la finalul anului 2018 care au insumat 21.382.621 euro. Pe locul doi in acest clasament al firmelor din zona social-democrata olteana care au lipici la banul public se gaseste Wagramer Termo 2000 detinuta de fostul sofer de taxi Vali Titiriga. Apropiatul lui “Busi” si al presedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, a castigat  sapte licitatii banoase in valoare de nu mai putin de 19.853.642 euro, in perioada iunie 2018 – decembrie 2019. Pe locul trei in ierarhia clasamentului se claseaza Carmin PopStar Prod SRL (detinuta de “Busi”!!!) care a castigat si ea o megalicitatie in perioada in care actualul deputat Barbu a condus Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF). Este vorba de o serie de contracte pentru “Lucrari de intretinere si reparatii in amenajarile de imbunatatiri funciare din cadrul Filialelor Teritoriale ale ANIF” in valoare totala de 3.669.154,71 euro. Cele trei firme din anturajul lui “Busi” au atras in conturile lor fabuloasa suma de 44.905.417 euro. P.S. Trebuie adaugat aici ca aceste sume nu ar fi putut fi obtinute niciodata cu atata lejeritate daca nu ar fi existat aportul celor doua firme “prietene” de consultanta – Olt Proiect, respectiv DALI si comisiile de receptive fictive si de lucrari inexistente- Vom reveni.

T.M.