Infrastructura rutiera din Romania este, fara indoiala, una dintre problemele virale care persista in tara noastra pentru ca niciun guvern postdecembrist nu a luat in serios aceasta prioritate de interes national.

Unde mai pui ca mai toate partidele care s-au perindat la guvernare au neglijat acest aspect, iar coruptia si interesele de clan ale politicienilor au facut de fiecare data ca numarul de kilometri promisi pentru inaugurare  sa ramana o simpla promisiune pasata de la un guvern la altul. Si uite asa se face ca Romania sfarsitului de an 2021 nu are inaugurati nici macar 1000 de kilometri de autostrazi si drumuri expres. Jalnic! Plecand de la aceasta incompetenta a politicienilor corupti si ordinari a caror unica preocupare este aceea de a apuca cat mai multe milioane din contractele cu statul, trebuie spus ca gastile care s-au format in jurul baronilor politici (PSD, PNL etc.) au ajuns sa dea tepe pe banda rulanta, atat in propriile judete, cat si in alte zone in care firmele de casa ale acestora castiga licitatii. Un caz concret este acela al firmelor de casa controlate de baronul PSD Olt, Paul Stanescu, care au ajuns sa detina monopolul in ceeea ce priveste lucrarile de reabilitare a unor drumuri judetene din Olt sau Valcea. Aceasta legatura are mai presus de orice acordurile  tacite care unesc transpartinic liderii partidelor politice. Vorbim aici despre un tot unitar care actioneaza pentru a castiga milioane de euro din banii romanilor si chiar fonduri europene. Planul deloc sumar al celor implicati in aceste afaceri cu bani publici este de a acapara toate licitatiile publice, pentru ca la final acest angrenaj bine pus la punct sa ofere lucrari de proasta calitate si care nu justifica milioanele din contractele incheiate cu autoritatile beneficiare…

12 milioane de euro pentru o megacarpeala marca Stanescu&co.

Adi Barbu

Pentru gruparea condusa de pesedistul Paul Stanescu perspectiva adjudecarii fara mari batai de cap a unor milioane de euro in urma unor licitatii organizate mai mult de forma a devenit in ultimii ani o banala  rutina. Politicianul-tractorist de la Visina si firmele sale de casa au mare lipici cand vine vorba de milioanele care se pun la bataie pentru reabilitari de drumuri judetene. Un  asemenea  exemplu de reabilitare ”second-hand” la care au lucrat societatile de casa  ”General Trust” si ”Panadria” – ultima detinuta de fostul sef de la ANIF, Adi Barbu a avut loc in judetul prieten Valcea, anume  ”Reabilitare si modernizare DJ 643B DJ 643 – Babeni – Oltetu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Draganu – Ciocanari – Zavoieni – Varleni – Stanesti – Maciuca – Cermegesti – Chirigesti – Barbarigeni – Roesti (DN65C) – km0+000-35+555”. Iar costul reabilitarii pentru ca reteta sa fie completa s-a cifrat la nu mai putin de 12 milioane de euro. In teorie, reabilitarea acestor kilometri de drum judetean ar fi trebuit sa fie una de calitate, iar locuitorii din zona ar fi trebuit sa se bucure de un drum reabilitat ca la carte si conform cu normele in vigoare.

Numai ca potrivit principiului ”afara-i vopsit gardul, inauntru-i… Stanescu”, din lucrarile executate de ”profesionistii” in reabilitari de drumuri a rezultat un mare fiasco. Unul premeditat daca e sa tinem cont de concluzia unanima a oamenilor din Valcea, care au sanctionat la vremea respectiva  modul de lucru al celor doua societati oltene aflate sub patronajul lui Stanescu. Astfel ca, potrivit celor scrise in presa din judetul invecinat, in timpul lucrarilor de reabilitare nu s-au respectat nici macar acei pasi  elementari precum decopertarea intregului drum sau etapele de compactare. Si uite asa s-au incasat milioane de euro pentru ca s-a aruncat var cu lopata si s-au frezat doar portiuni laterale ale drumului. O mare teapa pentru valceni  care a rotunjit considerabil  conturile firmelor lui Stanescu de la Olt.

Aceste lucruri au fost fost prezentate si de publicatia online Oltenia Maxima intr-un articol care in trecut a fost preluat si publicat si de noi, articol ce poate fi vizualizat accesand linkul alaturat: Oltul, judeţ mafiot

Lista rusinii

Lista cu societatile care compun filiera condusa fara scrupule de baronul rosu Paul Stanescu:

”General Trust”  – firma de casa a lui Paul Stanescu (PSD)

”Panadria” – firma detinuta de Adi Barbu

Carmin PopStar Prod SRL –  firma aflata in proprietatea deputatului Florin Ionut Barbu, zis ”Busi”

Wagramer Termo 2000 SRL – detinuta de Vali Titiriga, un apropiat al lui  Marius Oprescu – CJ Olt.  Aceste societati  sunt abonate in mod constant la  banul public avand avantajul ca sunt afiliate  doctrinar la politica infractionala a  PSD Olt. Vom reveni cu amanunte intr-un numar viitor!

T.M.