Bine că în zilele astea, când politicienii noștri s-au frăsuit in crearea unui guvern corupt, s-a hazardat și Cristi Dides, liderul ,,Hashtag#Rezist “, să râdă de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cunoscută drept DIICOT ,prin a trimite colete cu droguri pe adresa instituției lor. …Nu de alta, dar să își mai aducă aminte lumea că avem o asemenea instituție in țara noastră, unde salariile angajaților echivalează cu cel al angajaților NASA.

      Cristi Dides, arestat pe nedrept că deținea droguri și a trimis două colete cu canabis la DIICOT, a vrut să atragă atenția autorităților că la un click distanță dintr-un fotoliu, acasă, orice om de rând își poate procura droguri de pe internet …..Oare a aflat până acum, ani și ani, de-a rândul, DIICOT și SRI de aceste lucruri pe care Dides, zilele astea, le-a prezentat, ce-i drept, in modul său hashtagist?….Dacă nu ne poate răspunde DIICOT și SRI, atunci poate Nicușor Dan, primarul capitalei sau Florin Câțu, premierul României, pus, repus, naiba mai știe, care sunt vechi consumatori de „plante” ușoare …..Și care acum s-au dezis de Dides ….De ce acum s-au dezis? …. Pentru că i-ar fi deconspirat pe cei doi.

       Dides susținea pe rețelele de socializare legalizarea drogurilor recreaționale .Asta nu era deranjant pentru guvernul PNL, PSD, USR, UDMR sau ce o mai fi el, până acum. Dar, de când cu o săptămână înainte de a exploda bomba de presă, cum că primul-ministru Câțu este un penal, cu dosar deschis în America, liderul #Rezist a transmis mai multor jurnaliști din România o captură din America, cu faptele premierului, atunci Dides a fost luat în colimatoriu de instituțiile statului la comanda disgrației lui Câțu ….. Hashtagistul șef, cu subalternii săi, de data asta nu a mai strigat in stradă: „jos Dragnea”  „jos PSD”. ….Nu mai servea intereselor politice, sub niciun chip și atunci politicienii s-au gândit să îl anihileze, după obiceiul străvechi bolșevic.

      In schimb instituțiile de bază care se ocupă cu ordinea și siguranța statului DIICOT, DNA -care este de fapt o manieră politică elegantă de a-și da la gioale politicienii, unii -altora – CSM, SRI, SIE au rămas total fidele politicului și în ziua de azi! …Iar Cristi Dides a rămas de căruță față de clasa politică actuală.

      De ce am afirmat cele de mai sus?….Prin  activitatea Ligii Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor din România, filiala Olt, am văzut cum acționeaza instituția DIICOT și surorile sale: DNA -gaselnita asta politică, paravan, pe care bulgarii au refuzat să o aibă, prin proteste de masă – CSM  SRI, SIE, că lucrează ca becurile, legate în serie, de comanda politicului, fără a se dezice niciodată, ca Dides,  neinteresandu-i câtusi de puțin de protestele acestei organizații, ce își propune principii sănătoase și protecție adevărată pentru omul de rând.

      Să ne aducem aminte de toate protestele LDICAR, filiala Olt, de-a lungul timpului, la toate aceste instituții enumerate mai sus  și  pentru ce au fost făcute. …Poate ii trezim prin prezentul articol pe angajații acestor instituții ale statului.

      Infracțiunii in irigații ale Consiliului Judetean Olt. Au pârjolit terenurile județului și nici până în ziua de azi, nu știm unde sunt banii pentru investiția in irigații sau măcar pentru întreținerea sistemelor de irigații din perioada ceaușistă. Toate vechile sisteme de irigații au fost valoricate de politicienii noștri dragi post decembriști, banii virandu-se in contul lor personal, de către toți președinții de consiliu udețean Olt: Grădinaru, Marin Diaconescu, Marius Oprescu.

      Mușamalizarea IPJ-ului Olt a crimelor cu premeditare de pe șosele săvârșite de Marius Oprescu. …Mai contează că au murit oameni pentru d-nealui?…. Lasă că-i batem pe jurnaliștii și se șterge totul!

   Organizarea mafiei in Olt, trecută neobservată de DIICOT și magistrați,  care a făcut să pună mâna pe șefia unor instituții importante din județ. Nașul -Marius Oprescu, finul Emil Mot, soacra mare Mariana Moț -judecatoare  la Curtea de Apel -Craiova și în Tribunalul Slatina. Etc, etc, etc …….

    Investigarea in evidențele contabile ale Direcției de Agricultură Olt nr.12700 / 4 noiembrie 2009, și la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.105131/9 noiembrie 2009 sau nr.51774/27 martie 2020 in valoare de 2.748.895 lei.

   Cercetări ale faptelor de corupție, săvârșite asupra societății Marconf SRL in dosarul 1055 /104/ 2012-Tribunalul Olt -despre care jurnaliștii „Liga Dreptății ” au tot relatat de-a lungul vremii. Caracatița judecătorilor Fanel Arabela, Adina Ponea, Marinela Georgescu, Iancu Claudia, Giroceanu Alina trebuia demult destructurată, până să facă victime pentru interesul lor financiar meschin.

Avocatul Rosulescu Cosmin trebuia să fie luat la bani mărunți mai din vreme de aceste instituții,  până să desmembreze și să falimenteze o societate ca Marconf SRL, ce avea producție înaltă în economia țării. Nu să fie lăsat să își desăvârșească planurile ilegale până acum.

   Cu ani mulți în urmă se dovedea de către presa olteană, prin articole repetate, că mafia din Olt devine din ce in ce mai puternică prin firmele lui Darius Valcov, preluate prin interpuși de către actualii politicieni, ca Marius Oprescu,președinte CJ -Olt, și președinte PSD -Olt 

      Cum se remarcă DIICOT și surorile lui DNA, CSM ,SRI ,SIE în activitatea lor de zi cu zi, dacă aceste fapte reclamate prin aceste proteste ale LDICAR, filiala Olt, de-a lungul anilor, nu au fost sancționate legal în niciun fel, și mai ales stârpit flagelul corupției și a traficului de influență, organizat în grupuri infracționale?….Cum justifică salariații acestor instituții salariile babane, primite de la noi cetățenii de rând, prin taxe și impozite la bugetul statului?

Realizat de Florin Bădescu