Inainte de toate: politicul si justitia din Romania – acest cuplu mizerabil care distruge vieti inocente intr o tara membra a Uniunii Europene, apasa tot mai greu asupra noastra tinand captiv un intreg stat roman aflat in deriva. 

”Desteapta  te romane din somnul  cel de moarte!”, spune un vers din imnul nostru national. Ei bine, acest stih are, se pare, sanse reduse sa devina aievea in timpul vietii noastre. E aproape imposibil de imaginat un scenariu in care lichelele politice sa se dea la o parte si sa lase acest biet stat napastuit din veacuri sa se treazeasca din somnul in care l-au adancit ei, penalii de politicieni. Realizam neincetat ca alesii nostri nu au nicio treaba cu cresterea standardului vietii celor care i-au propulsat in functii publice ori de conducere a tarii. Este tristul adevar care impinge mii de romani sa si paraseasca tara intr un exod comparabil cu cel din pildele biblice. Romanii pleaca in numar mare din tara pentru ca nu mai au incredere in politicieni, justitie sau in presedintele lor. In fapt, multi dintre compatriotii nostri sunt obligati sa plece din tara pentru ca bastarzii si hienele din politica se dedau la imixtiuni in justitie sau chiar in administratie si in felul acesta le altereaza vadit calitatea vietii. Apoi, vedem ca e si mai greu de suportat sa vezi cum unii care intra in politica nu fac nimic altceva decat sa se imbogateasca folosindu se de mijloace ilicite dupa ce compun adevarate retele infractionale, in fata carora magistratii aleg sa inchida ochii imediat ce sunt ademeniti de mirosul zecilor de mii de lei.

Stanescu. Paul Stanescu – tractorist si politician

Exempli gratia, spun latinii. Noi spunem altfel: Paul Stanescu. El este actualul secretar general al PSD translatat din spatele tractorului sau de la Visina, unde in urma cu ani si ani isi vedea linistit de treaba cu mainile in vaselina incerand sa repare un tractor vechi de pe vremea lui nea Nicu. La vremea aceea, fara sa stie ce avea sa-i harazeasca soarta, Paulica ”Zlatina” se vedea  teleportat de la coada plugului taman in capitata judetului. Luat aproape cu japca de mai-marii PSD Olt ca intr un  film alb-negru cu securisti, Stanescu era bagat rapid in obiectivul aparatelor foto care il aveau in fata pe  candidatul PSD  si viitorul presedinte al Consiliului judetean Olt. La scurt timp dupa intrarea sa in politica, Paul Stanescu a prins curaj si, aidoma tiganului care s-a vazut imparat, a dat startul prigoanei impotriva celor care il adusesera in lumina reflectoarelor. A castigat apoi alegerile pentru sefia PSD Olt si-a invatat cum sa faca bani din invarteli si combinatii din care nu au lipsit nici fratii Ciocan de la Rotunda. Timpul a trecut si mirosul de vaselina de pe mainile lui Stanescu s-a transformat imediat in miros de coruptie si bani murdari. Infractionalitate!

Activitate politica zero

Dupa aventura la conducerea CJ Olt, Paul Stanescu a vrut sa respire aer de Bucuresti si, asemenea gainii care se urca numaidecat pe gramada, social-democratul originar din Visina s-a autopropus pe lista partidului pentru un loc in Parlament. I-a iesit cu brio! Nu voia sa rateze marile combinatii. Era timpul lui. Si al fratelui sau, Alexandru Stanescu. Primul a ajuns in Senatul Romaniei in timp ce mezinul Alexandru a imbracat haina de deputat. Cei doi frati de belea au facut inca de la inceput act de prezenta in parlament. Trebuie mentionat aici ca singura initiativa legislativa a Stanestilor care i-a apartinut deputatului Alexandru Stanescu, anume legea cu privire la tranzactia de terenuri agricole a fost aspru criticata de catre unele voci din opozitie pentru numeroasele interdictii si impozite mari din textul de lege care impiedicau pe oricine care nu era fermier cu activitate in tara sa poata sa inceapa o afacere in Romania. Pe de alta parte, marii fermieri autohtoni (intre care si latifundiarii frati Stanescu) ar fi fost cei avantajati de conditiile legii, incalcandu se astfel dreptul la proprietate si cel de mostenire. Etc.

Spagi pentru judecatori

Revenind la Paul Stanescu si la felul in care acesta incearca de ani buni sa scape de justitia din aceasta tara avem cateva randuri care vor scoate la lumina un caz clar de coruptie in care mituirea unor judecatori se face prin interpusi cu legaturi in lumea magistraturii oltene. Mai precis, Paul Stanescu se foloseste de controversatul avocat craiovean  Cosmin Rosulescu pentru a mitui cu zeci de mii de lei judecatori din zona Olteniei, astfel incat acestia sa dea sentinte favorabile atat lui cat si celor din zona sa de influenta. Vezi cazul barbatului accidentat mortal de Marius Oprescu in care actualul baron PSD Olt a fost achitat de Curtea de Apel Craiova sau speta SC Marconf SRL, unde magistratii de casa controlati de Stanescu si Oprescu incearca sa sfasie necontenit societatea olteana, dupa ce aceasta a fost practic tarata in mod evident in pragul falimentului prin decizii dictate politic dinainte, iar adevarul si probele aduse in fata instantei par sa nu conteze. In schimb, primeaza spagile date de clica lui Stanescu prin intermediul unor aventurieri de provincie destul de volatili cum este  avocatul Rosulescu, care prin mila lui Traian Basescu  a devenit intre timp si presedinte al Partidului Miscarea Populara – filiala Craiova. Concret, surse demne de incredere ne au dezvaluit cum Cosmin Rosulescu a fost introdus in baroul Olt (pe usa din dos) de catre procurorul Tulitu pentru a putea sa rezolve mai usor problemele baronilor locali. Mai mult decat atat, avocatul-politician Cosmin Rosulescu pare sa fie prezent in permanenta alaturi de secretarul general PSD, Paul Stanescu, la mai toate audierile de la DNA. De aici putem sa tragem lesne concluzia, spune sursa noastra, ca avocatul din Banie este fara echivoc avocatul de casa al lui Stanescu. Iar in calitatea sa de mijlocitor intre Stanescu&co. si judecatori sau procurori, avocatul Rosulescu realizeaza transferuri de numerar din contul personal de la banca Transilvania in  conturile  unor nume sonore din magistratura olteana, si nu numai, precum judecatorul sindic din dosarul Marconf, Fanel Arabela sau celebra Adina Ponea – cea care a contribuit decisiv la pensionarea  procurorului slatinean, Eugen Iacobescu, dupa ce acesta reusise sa instrumenteze impecabil dosarul care l-a trimis la racoare pentru multi ani pe interlopul Bercea Mondialu’. In cazul judecatorului sindic Arabela, aceeasi sursa precizeasa clar ca este vorba despre o suma de bani in cuantum de 80.000 de ron, in vreme ce in contul judecatoarei Adina Ponea ar fi fost transferati din contul aceluiasi avocat Rosulescu nu mai putin de 71.660 ron. Trebuie amintit aici ca Adina Ponea este in prezent judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cand a fost intrebata cu ce scop a fost achitata suma respectiva de catre avocatul Cosmin Rosulescu, Adina Ponea a replicat ca fost achitata din eroare motiv pentru care a dispus returnarea sumei ca suma nedatorata (n.r. amnezie dupa trei luni de zile?). Halal!

T.M.