Ioana Mihai, sora victimei accidentului produs în data de 3 octombrie 2013 de Marius Oprescu, președintele CJ OLT și șeful Organizației PSD OLT, solicită autorităților redeschiderea dosarului penal prin care social-democratul a fost scos nevinovat. Un rol important în albirea faptelor comise de social-democratul Oprescu l-ar fi jucat magistrata Mariana Moț, care la momentul respectiv era judecătoare la Curtea de Apel Craiova. Este știut faptul că judecătoarea Moț este o apropiată a PSD și a social-democratului Paul Stănescu. La vremea respectivă, fiul judecătoarei Moț era deputat din partea Organizației PSD OLT. În 2016, fiul magistratei este retras din parlament și desemnat candidat la funcția de edil al municipiului Slatina (deși nu-l recomanda absolut nimic pentru acest post!), alegeri câștigate la pas într-un județ controlat cu mână de fier de baronii locali Oprescu și Stănescu. În clipa de față, primarul Moț, fiul magistratei Mariana Moț, este cercetat de DNA, în două dosare, pentru fapte de corupție. În 2017, judecătoarea Moț este transferată la Ministerul Justiției, pe postul de secretar de stat, la solicitarea social-democratului Paul Stănescu, chiar cu puțin timp înainte de celebra OUG nr.13, un act normativ cu cântec, care avea să scoată lumea în stradă.
Dar să revenim la dosarul penal prin care a fost exonerat de orice culpă social-democratul Oprescu, acțiune penală făcută zob de justiția din Olt. Implicată în această poveste murdară ar fi fost și judecătoarea Adina Georgeta Ponea, care la momentul respectiv deținea funcția de președintă a Secției de Contencios din cadrul Curții de Apel Craiova, secția în care activa și judecătoarea Mariana Moț. Prin intermediul magistratei Ponea s-ar fi intervenit ca cercetările în dosarul penal deschis pe numele social-democratului Oprescu să fie efectuate de procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în condițiile în care autorul accidentului fusese deja ridicat și încarcerat, pentru 24 de ore, printr-o ordonanță a Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Prin acest mișmașuri, social-democratul Oprescu era făcut scăpat de arest și cercetat în stare de libertate, un lucru extrem de grav, care a dus la distrugerea și măsluirea de probe din dosar. Despre magistrata Adina Ponea se știe că este o simpatizantă înrăită a PSD, la fel ca judecătoarea Moț. În 2014, judecătoarea Ponea era suspectă și cercetată de DNA într-un dosar disjuns din cel prin care fuseseră trimiși în judecată fratele acesteia, Ștefan Ponea, și șeful CJ Mehedinți, social-democratul Adrian Duicu. Din aprilie 2021, pe magistrata Ponea o regăsim judecătoare la Înalta Curte de Casație și Justițe, după ce, pentru o vreme, fusese șefa Curții de Apel Craiova. Cum a fost posibil ca un astfel de magistrat, implicat în scandaluri de corupție, să ocupe funcții atât de înalte în sistemul judecătoresc?! Recent, publicația ,,LIGA DREPTĂȚII” a intrat în posesia unui document bancar din care reiese că judecătoarea Ponea ar fi primit mită de la un oarecare Cosmin Roșulescu din Craiova, individ care se dă drept avocat al BRD în dosarul de insovență ,,MARCONF”. În acest dosar, aflat acum chiar pe rolul ÎCCJ, se judecă, de către completul din care face parte și magistrata Ponea, o cerere de strămutare a cauzei ,,MARCONF”. Iată cum se leagă lucrurile!

Dar cu acest caz vom reveni în ediția viitoare pentru a face mai multă lumină. De partea cealaltă, Ioana Mihai, sora lui Nini Mihai, victima baronului PSD Oprescu, intenționează acum să repună în atenția instanței de fond noi probe, care au fost ascunse în primă fază de angajați ai sistemului de sănătate publică Olt. Este știut faptul că prin intermediul Consiliului Județean Olt, baronul Oprescu controlează toate spitalele publice din județul Olt. Așa s-a ajuns ca dosarul medical al lui Mihai Nini, victima accidentului, să fie ascuns de rudele acestuia. În prezent, la SJU SLATINA e deranj mare din cauza faptului că rudele defunctului solicită acum accesul la dosarul medical al lui Mihai Nini. Mafia controlată de baronul Oprescu este siderată de faptul că deja o mare parte din documentele aflate în acest dosar s-au scurs la o parte a presei și au intrat în posesia procurorilor de caz. E jale! Din foaia de observație clinică generală rezultă că victima baronului Oprescu căpătase multiple fracturi în urma accidentului rutier, printre care și bazinul spart, dar și fracturi cranio-cerebrale, cât și splina perforată din cauza coastelor, organ ce avea să-i fie extirpat. Aceste traumatisme acute grave au condus în cele din urmă la decesul lui Mihai Nini. În dosarul penal prezentat instanței s-a mers doar pe varianta decesului din cauze naturale, o minciună cuprinsă în certificatul medico-legal de o altă hahaleră locală, de doctorul legist Sorin Lesnic. În acest sens, victimei i s-a pus un diagnostic fals, din pix, la Spitalul din Scornicești, cel de TBC cronic acutizat. Culmea este că în urma unei radiografii efectuate în data 8.10.2013 (la numai câteva zile de la cumplitul accident), de medicul Camelia Jianu, angajată a SJU SLATINA, reiese faptul că Mihai Nini suferea doar de o pneumonie incipientă, ci nicidecum de una gravă, care să-i pună viața în pericol. La fel ca și în cazul celorlalte documente, și această probă importantă a fost sustrasă din dosar și ținută ascunsă. Tocmai de aceea, în temeiul acestor noi probe, se cere redeschiderea dosarul penal, iar vinovatul Oprescu să fie tras la răspundere pentru crima comisă cu premeditare.
Așadar, în lumina acestor noi probe, rezultă că baronul Oprescu se face vinovat de crimă cu premeditare. Mai exact, din ordinul lui Oprescu, victima ar fi fost plimbată aiurea între cele două spitale, între cel din Slatina și cel din Scornicești, fapt care a agravat starea de sănătate a pacientului, doar pentru autentificarea unui diagnostic fals (cel de pneumonie acută severă). Există dovezi clare prin care se certifică faptul că medici specialiști din cadrul SJU SLATINA au solicitat ca Mihai Nini să fie transferat de urgență la un spital din București, în care să se intervină chirurgical pentru salvarea pacientului. Așa cum am susținut și cu altă ocazie, Mihai Nini a căzut victimă de două ori baronului Oprescu. Mihai Nini a fost victima accidentului comis de baronul Oprescu, dar și victima unui sistem ticăloșit, controlat de același baron Oprescu. De aceea faptele comise în acele împrejurări sunt extrem de grave. În acest context trebuie redeschisă judecata baronului Oprescu. Cei care se opun unui astfel de demers firesc trebuie trimiși de urgență în instanță, alături de autorul accidentului, care nu este un oarecare, ci chiar șeful PSD OLT și șeful CJ OLT. Există informații că în joc ar fi fost băgat și un parlamentar, tot de la PSD OLT, unul care a făcut și face o grămadă de bani de pe urma contractelor cu statul. Deputatul Emil Albotă ar fi primit ordin să ceară socoteală instituțiilor statului de ce îl vînează pe șeful său de partid, pe baronul Oprescu, într-un dosar care a fost închis. Oare!
Va urma!
Ziarul liga dreptăţii