Vedem cum acest ucigaș invizibil “coronavirusul” a pus la pământ turismul, transporturile, industria, restaurantele, barurile. Lucru ce îngrijorează pe toți experții financiari din România.
În prezent companiile nu mai obțin profit, nici să își plătească angajații iar masuri de urgență trebuie luate pentru a susține economia țării. Măsuri atente venite din partea instituțiilor statului, inclusiv prin actul de justiție.
Însă cum să putem lua aceste măsuri, dacă avem în Olt, și nu numai, judecători corupti și dă sentințe pe suma de 30.000 de euro?….
Iar pe deasupra băncile de nivel 2, specializate, comerciale concertează cele mai bune planuri de faliment pentru firme care au o producție exemplară, in loc sa sprijine economia țării, prin ajutorul lor acordat mediului de afaceri?
Din nou ne-am oprit ochii către acest fapt penal, comis de însuși justiția din România, cu ajutor deplin al BRD, privind soarta SC Marconf SRL ….Să fie falimentată sau să își obțină dreptatea în instanță pentru a porni producția cât mai curând în condițiile astea societatea Marconf? …Nu știm deocamdată.
Publicația Liga Dreptății a pus mâna pe un extras de cont pe care scria negru pe alb că în data de 7 decembrie 2020, din ING București este expediată suma de 30.000 de euro de către avocatul Cosmin Rosulescu in contul judecătoarei Marinela Georgescu aflat în BRD, sucursala centrală din București

Viramentul de la Cosmin Rosulescu către Marinela Georgescu

…Care este scopul acestui virament? ….Acela de a da curs apelului de la Tribunalul Olt în dosarul 10 409 /311 /2018, la cererea așa zisului reprezentat ilegal al BRD avocatul Cosmin Rosulescu …Spunem ilegal, pentru că nici până în data de azi nu avem un act oficial doveditoror că avocatul Cosmin Rosulescu este reprezentat legal al BRD Group Societe Generale, deși acesta apară interesele meschine ale acestei bănci. Lucru observat și de contestatarul respectivului apel, intimatul Gheorghe Bădiță, care respinge pe cale legală acest apel, cerând indreptatit să i se arate contractul legal între Av. Cosmin Rosulescu și BRD Group Societe Generale ….Dar i s-a refuzat categoric vederea acestui act de către judecătoarea Marinela Georgescu. Această decizie stârnește suspiciuni din partea întregii prese din Oltenia și nu numai, cum un contract care trebuie sa fie opozabil părților nu este făcut public. Foarte curios!
In data de 25 februarie 2021, judecătoarea Marinela Georgescu s-a pronunțat în dosarul 10409 /311/ 2018 în favoarea intereselor meschine, fără a mai ocoli …..de a pune pe butuci societatea Marconf SRL, de a o duce în insolvență ,cerute de banca BRD Group Societe Generale.
Presa din Olt și din Dolj o cunoaște destul bine pe această judecătoare, Marinela Georgescu, de-a lungul vremii relatând despre activitatea sa în Tribunalul Olt. Activitate plină de ilegalități PDSR-iste și PSD-iste.

Marinela Georgescu judecător Tribunalul Olt

In primul rand este un magistrat intrat în vizorul Inspecției judiciare pentru fapte ce contravin legii 303 /2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor din România. Un judecător care s-a jucat până acum, după o carieră murdară ani la rând, cu decizia de pensionare, conform intereselor meschine de a primi cât mai mulți bani în favoarea unor decizii ce a distrus vieți a zeci de români din Olt, precum și a angajaților societății Marconf.
Nu mai punem la socoteala cum a ajuns să lucreze în justiție Marinela Georgescu, ajutată fiind de fostul ministru al justiției Rodica Stanoiu, din guvernarea PDSR. Perioada cea mai neagră a justiției. Preferată a lui Marin Diaconescu, fostul prefect de Olt, nu a putut fi clintită de nimeni. Presa din Olt și Dolj a tot relatat toate aceste lucruri.
Cât și de avocatul Cosmin Rosulescu cei din presa olteană au descoperit de-a lungul timpului că este un simplu șmecheraș din Craiova ce tot a gravitat de-a lungul anilor in zona marilor dosare de insolvență, mâna in mâna cu lichidatorii judiciari.

Avocat Cosmin Rosulescu

Am contactat de data aceasta un consultant financiar din București, Adrian Benta, care pe toate posturile de televiziune naționale face previviziuni cât mai exacte cu privire la nivelul economic în viitor, expunându-i tot ceea ce cunoaște presa olteană de-a lungul timpului despre cei doi protagoniști ai justiției oltene, judecatoarea Marinela Georgescu și avocatul Cosmin Rosulescu. Expunandu-i și cum se face justiție în Olt și cum a ajuns societatea Marconf falimentată datorită unor interese politice locale direcționate prin actul de justiție și băncile specializate, comerciale, in clica cu firmele de Insolvență care acționează în mod ilegal la comandă.

Adrian Benta, consultant expert financiar

Reporter: Cu cele expuse dumneavoastră, d-nule Benta, despre soarta rea, dictată de interesele politice din zonă împotriva unei firme ce avea producție înaltă și dădea de lucru unor zeci de oameni, prin justiție coruptă și sistemul bancar românesc impostor, cum vedeți economia românească că ar putea să se redreseze în următoarele luni în plină pandemie?
Adrian Benta: In acest moment avem foarte multe firme care nu realizează profit cât să plătească salariile angajaților. In loc să găsim o soluție pentru reducerea taxelor pe salarii, o amânare sau plata in rate a taxelor datorate bugetului statului să le dăm trei luni de grație și apoi șase luni de rate, pentru a putea să se redreseze financiar treptat, ajungem in pandemie sa distrugem prin comandă politică anumite firme ce asigură nivelul economic al țării? …Cât și pe această societate Marconf SRL?

A.B. Mai bine parlamentarii noștri ar întocmi reglementări privind ajutorul IMM -urilor, la propunerile BNR împreună cu băncile specializate comerciale din România… Sunt persoane întoarse acasă definitiv din străinătate și care ar trebui stimulate prin programe economice pentru a avea locuri de muncă în țară. Consider că și această societate, Marconf SRL, ar fi putut aduce o contribuție destul de mare, în ceea ce privește locurile de muncă în Olt… Economia României este într-o criză majoră a locurilor de muncă ….Este de neconceput ca un magistrat in România să aibă un salariu de peste 4000 de lei și un biet om de rând din Piatra-Olt, sau de oriunde ar fi in tara asta, să nu aibă nici măcar un loc de muncă pentru a-si duce traiul de zi cu zi, cât de cât decent!…Dar ce să ne mai mirăm? ….Avem in România peste un milion de case cu peste 200 de m.p ale ștabilor politici, PSD, PNL, PMP, PDL, PDSR, UDMR, UNPR, etc ….Solidaritatea PSD ne spune să se ia de la cei bogați, dar nu de la ei din partid, și să se dea celor săraci ….Peste 1,5 milioane de copii în România se culcă seara nemâncați …Taxa pe bogăție in România este cu impact minuscul la buget țării ….Taxa pe lux, doar 700 de milioane de lei la bugetul statului .. Castiguri nefiscalizate ale unor firme patronate de politicieni locali și cei de la nivel central…

Cu ce mi-ați spus și dumneavoastră domnule Bădescu, despre soarta acestei societăți Marconf SRL, ….modul cum se face justiție în Olt și, ingineriile” de linșaj economic prin firmele de insolvență și banca BRD Group Societe Generale nu mă aștept la o creștere economică nici de sub 5 la sută ….Că de 5 la sută , precum previziona guvernul PNL prin Orban și apoi Câțu nici nu poate fi vorba pentru mult timp de aici înainte. In primul rand cum să se reducă șomajul, in condițiile punerii pe butuci a unei societăți comerciale care aducea profit la comandă politică? ….Asta face să ne confruntăm cu un deficit bugetar foarte mare! Cheltuielile publice sunt mari și vom avea probleme cu colectarea banilor ….Realitatea este că ne vom confrunta cu un deficit bugetar foarte mare și de acum incolo daca aceste fapte de influență și corupție ca cele expuse de dumneavoastră, petrecute în Olt, se tot repetă în instanțele tribunalelor, paralizând activitatea societăților cu producție bună și multe locuri de muncă cum este și societatea Marconf SRL.
Publicația Liga Dreptății in continuare își va propune să prezinte unor analiști financiari naționali și jurnaliști busnesss din trusturile centrale de presă fapte abominabile de ilegalitate, pentru a face cunoscută situația politico-economica din zona Oltului la nivel național, și de ce nu pentru a lua și atitudine cu toții la acestea.

Realizat de Florin Bădescu