Publicația Liga Dreptății v-a tot adus la cunoștință o serie de ilegalități cu privire la falimentarea firmei Marconf, prin metode perfide politicianiste, cu participarea din plin a justiției din județele Olt și Dolj .
Printr-o coaliție monstruoasă formată din politicieni PSD , Marius Oprescu și Paul Stănescu , procurori , judecători și pe deasupra bănci specializate , comerciale, conform manualului de economie, care ar trebui sa ofere servicii bancare oneste oamenilor și societăților comerciale, pentru o desvoltare a țări și o societate prosperă s-a definitivat linșajul societății Marconf.


Prin ,,ingineria ” acestui grup mafiot Marius Oprescu , judecătorul Fanel Arabela (mai mult ,,Belea ” ) , prim -procurorul Anca Anuța , până la prim-procurorul României ,avocatul Cosmin Rosulescu , firmele de insolventa Expert Insolventa SPRL , prin reprezentantii Emil Gros, Alina Lenuța Costinaș ,plus Banca Românească , Bancpost(Ergassias ), BRD au adus creditorilor SC Marconf SRL grave prejudicii , tocmai prin forfecarea după bunul lor plac și fraudarea legii insolventei 85 / 2006 .
De aceea am incercat sa contactăm de data asta specialiști financiari internaționali din tara noastră, Ioana Stan -Intercam Broker De Assurance și Radu Soviani ,redactor-sef al cotidianului Business Standard, cât și un avocat ,ce a pledat in instanță pentru apărarea multor firme abuzate de clanuri mafiote politicianisto -justitiare , Adrian Cuculis .
După ce le-am expus celor amintiți mai sus șirul ilegalităților produse tocmai de instituțiile statului ce a dus la faliment societatea Marconf și care au fost tot mereu amintite în publicația noastră ,am întrebat și am încercat să înțelegem și noi de ce într-un stat de drept se tot întâmplă ca societăți cu profit sporit sa fie obligate să ajungă pe butuci din cauza unor interese politice meschine .
Va vom reda dialogul mai jos :
Reporter: Cum se face că în sistemul bancar românesc dobânzile cresc foarte rapid și asupresc mediul de afaceri din Romania ?
Av Cuculis : Da ,….trebuie o lege de plafonare a dobânzilor , oricare ar fi ele .Și fără să ne ascundem …atunci anumiți politicieni de rea credință nu ar mai putea interveni prin băncile din eșalonul 2 , specializate , să influențeze mărirea dobânzilor unei societăți pe care o vor falimentată , că nu servește intereselor de casă ale unui mare mahar din politică ( nota redacției -exemplu Marconf )
R : Cum apar aceste societăți de insolvență ca și capusile in peisajul legii insolventei 85 /2006 și care se tot transformă peste noapte , schimbandu-si denumirile ?…Nici acum nu știm precis ce a fost : radierea firmei Euroconsult SPRL , sau fuzionarea sa cu Expert Insolvență SPRL, sub oblăduirea Uniunii Naționale a Practicienilor in Insolvență ducand la falimentul Marconf SRL ?
Av Cuculis : Acest UNPIR nu a avut un cadru legislativ limpede în țara noastră , tocmai de aceea au existat și societăți care se ocupau de insolvență fără un suport legal bine întemeiat .Fapt care a făcut apariția foarte multor firme de insolvență apărute peste noapte ,chiar la comandă politică ….Trebuie sa recunoaștem că în România tocmai în 2016 avem reglementată noțiunea de recuperator de creanțe , prin ordonanța 52 .Toate executările silite înainte de acest an ar fi ilegale . In legislația prezentă avem 15 zile la dispoziție pentru a contesta executarea silita .Romanul nu își dă seama că un act , o notificare îl duce la faliment in scurt timp ! Deși există o lege a falimentului persoanelor fizice . ( nota redacției -legea 151 din 18 /06/2015 )….O cunosc multi ?…Nu cred ! Se întâmplă executări silite ilegale , exemplu BRD , Bancpost
Ioana Stan : Recuperatorii încearcă să pună în executare niste credite care nu mai pot fi recuperate pentru că legislatia actuală le permite .De vină sunt parlamentarii țării , care se dovedesc incompetenți pe ceea ce înseamnă sistemul financiar romanesc și pe deasupra doresc să își acopere cheltuielile pe care le fac abuziv în propriile interese prin sistemul bancar de la nivelul 2 ( nota redactiei- băncile specializate , comerciale ) .Nici nu se vrea o legislație coerentă . Pentru jocul politic al unor parveniți în funcțiile guvernamentale .Așa ceva nu exista in vestul Europei , exemplu Germania . Chiar dacă tu ai dreptate și este ilegală aceea executare silită , îți opresc bunurile , conturile , casele. Nu țin cont ! .Este foarte indicat să îți cunoști drepturile ! Lipsa de informare a oamenilor duce la abuzul din partea băncilor .In Romania băncile comerciale s-au transformat în adevărați cămătari . Sunt foarte multe sesizări la protecția consumatorului .Și multe nici până acum nu și-au găsit rezolvarea !
R : Cum poate o bancă ca BRD sa ducă în insolvența , prin firmele de profil , o societate ca Marconf , cu profit înalt când banca respectivă ar trebui să sprijine mediul de afaceri românesc , prin însăși menirea ei pe care o are in peisajul bancar capitalist ,?
Av Cuculis : Oamenii se judecă în instanțe de peste 10 ani și nu se mai termina procesele .Atunci apar alte clauze , și altele noi, ….. și uite așa la nesfârșit . .Comisioanele de administrare imposibil de susținut în România . Dobândă penalizatoare de până la 0,5 la sută pe zi daca ai întârziat Toate dintr-o legislație imprecisă , ce pune pe butuci societățile comerciale , exemplu Marconf .
R: Este voită politic această legislație ambiguă ?
Radu Soviani : Da , bineînțeles ….. Pentru a fi coordonate băncile specializate de către politicienii români pentru ei și grupurile concerne străine
După cum vedem în Romania legislația ar trebui sa vina in ajutorul și în favoarea consumatorului .
Asistăm în zilele noastre pe lângă linșajul economic de falimentare a unei societăți ca Marconf , la o desmembrare a societății românești din cauza unor comenzi politice , executate prin bănci comerciale .Și nu au un răspuns la asta , nici măcar cei numiți în acest articol . Doar constată un fapt și atât !
Sunt foarte multi oameni care au plecat din țară și sunt executați silit in lipsă , …omul nu mai are casă , curtea ,firma ,mașina etc .Firme de insolvență și bănci comerciale transformate în adevărați cămătari .
Am incercat sa ii conturăm un profil profesional băncii BRD , in România ,cămătar de frunte , avand un amestec major pe lângă celelalte instituții menționate în multele articole , de dinainte , în falimentarea SC Marconf SRL .Însă nu mică ne-a fost mirarea să vedem cum oamenii se vaită de serviciile unei bănci ci notorietate în România Bancomate vechi , defecte , in care cardul este prins și nu mai poți scoate bani . Sume puține scoase și nu cât solicită omul . La solicitarea unui nou card in locul celui vechi blocat în bancomatul lor defect se percep taxe foarte mari de către bancă .Nu ne mai mirăm de aceste lucruri neprofesioniste ,daca sunt salariați ca și d-na Simona Voineag , din BRD Craiova , care se ocupă la comandă politică ,prin avocați care de fapt nu au facultate de drept absolvita, respectiv Cosmin Rosulescu, să trimită adrese administratorului Marconf, terorizând administrația pentru intrarea in insolvență a respectivei societăți, cu complicitatea unui magistrat.
Am consultat un manual de finanțe-banci, de la Academia de Studii Economice. Este scris negru pe alb de ce sunt importante băncile într-un stat .
1 Să ofere condiții de păstrare în siguranță a economiilor .
2 Plasează aceeași bani in credite pentru a sprijini oamenii să cumpere case , mașini , bunuri , etc , ci nu sa ajute la confiscarea lor la comandă politică ,…să își dezvolte afacerile , ducând la dezvoltarea economiei țării unde activează .
3 .Pune bani în circulație și crează valoare prin plasarea lor în economii
Niciunde nu vedem în acest manual de specialitate , că acest tip de bănci specializate , comerciale, de nivel 2 , după BNR ar trebui sa fie simple mafiote , care la comandă politică , fie ea din partea lui Marius Oprescu ,Paul Stănescu sau alt politician ,să distrugă o economie a unei țări , prin lichidare a unor societăți prospere împreună cu firmele căpușă de insolvență .

Realizat de Florin Bădescu