Nicușor Rada, primarul localității Piatra Olt, are procurorii DNA pe urmele sale, din cauza accesării ilegale a unor fonduri dintr-un program european. Acesta este acuzat de săvârșirea unor fapte de corupție, potrivit Legii nr. 78/2000, de trafic de influență și conflict de interese. Mai exact, în 2016, Nicușor Rada, după alegerea sa în funcția de viceprimar al orașului Piatra Olt, era desemnat prin votul consilierilor locali să reprezinte orașul Piatra Olt în Grupul de Acțiune locală (GAL) ,,Plaiurile Oltului”. Din această postură, vicele Rada, în 2017, pe sub-măsura 19.2, a facilitat accesul unei firmei din zonă la obținerea unor fonduri nerambursabile (50 de mii de euro), bani acordați pentru achiziționarea unui buldoexcavator. Firma în cauză se cheamă SC LKS TRANS LUCK SRL, cu sediul în Piatra Olt, o societate înființată în 2016, patronată chiar de tatăl primarului din Piatra, de Nicolae Rada, la etatea de 68 ani. Până și denumirea firmei îl dă de gol pe primarul Nicușor Rada că este implicat în această afacere murdară până peste cap, o denumire în limba engleză, ce cu greu poate fi reprodusă și completată în documentele fiscale de așa-zisul patron în vârstă de 68 ani. Dar implicarea primarului Rada reiese și din documentele depuse la GAL în vederea obținerii finanțării. În toate documentele, la date de contact, este menționat doar numărul de telefon al primarului Nicușor Rada, ci nu cel al patronului societății, așa cum era și firesc. De ce nu s-a autosesizat comitetul de selecție pe acest conflict de interese?! Însă, pe lângă aceste aspecte incriminatoare, membrii comitetului de selecție al proiectelor din cadrul GAL ,,Plaiurile Oltului” vor trebui să dea explicații procurorilor DNA și cu privire la modul prin care au dat la o parte o firmă care obținuse același număr de puncte ca și firma în spatele căreia se afla primarul orașului Piatra Olt.

Prin aceste manevre, firma ELECTRO ALFAMET SRL a fost împiedicată în mod ilegal să obțină finanțarea pusă la bătaie. Cazul este unul tipic pentru zona noastră, în care cei aleși uită extrem de repede pe cine reprezintă acolo unde sunt trimiși. În consecință, așa-zisa dezvoltare locală se transformă rapid într-una personală, de clan, în care doar cei din vârful piramidei îi culeg roadele. Reamintim aici că primarul orașului Piatra Olt este cumnatul baronului local Oprescu, șeful PSD OLT și președintele CJ OLT. În cursul acestui an, la numai câteva luni de la obținerea mandatului, primarul Nicușor Rada s-a mai ales cu un dosar penal, cauză în care este cercetat pentru abuz în serviciu și fals intelectual, fapte comise cu scopul de a sprijini, în mod ilegal, balastierele deținute pe raza orașului Piatra Olt de interpusul Claudiu Postolache, cel socotit omul cel mai descreierat şi cel mai de încredere al șefului PSD OLT. Există însă voci care susțin că de fapt, în această relație, boss-ul ar fi de fapt Claudiu Postolache, persoană care a ordonat ca sub protecţia lui Ştromlega Dorel (APM Olt), Neacşa Gheorghe (GNM Olt), Barbu Adrian (SGA Olt), Angela Nicolae (Prefectura Olt) să spargă straturile de marnă I şi II în T134, T135 extravilan Piatra Olt în goana lor nebună după balast pe care l-au înlocuit cu deşeuri periculoase (cianurice) şi au contaminat apocaliptic pânza freatică din straturile I, II şi III din terasa râului Olt. Într-un viitor apropiat judeţele Olt şi Teleorman nu vor mai putea beneficia de niciun strop de apă bună de băut.
De asemenea, la stăruinţa lui Claudiu Postolache, gruparea infracţională organizată în jurul lui Marius Oprescu s-a mărit prin cooptarea în mafie a lui Marian Călin în funcţia de director la OLT DRUM SA – o scocietate a CJ Olt prin care căpuşează banii publici în buzunarele lui Marius Oprescu. Dar despre această caracatiţă a corupţiei locale care a atins dimensiuni gigantice vom mai face vorbire.

Ziarul liga dreptatii