De câteva zilele toate partidele politice a uitat de pandemia covid -19 .Mor oamenii pe capete continuu in spitalele țării fara medicamente .In schimb partidele făuritoare de țară și de neam  stau pe toate posturile tv și dau declarații cât mai mieroase și eroice :,, cât vor ele sa se bazeze pe cele mai sincere principii de guvernare lucide  pentru a scoate țara asta din criză socială , economică “” (Florian Câțu, Rareș Bogdan, Paul Stănescu, Marcel Ciolacul , Dan Ciocan )…..,etc …poza grup coaliție.

Ce frumos este in jur când știi să ascunzi gunoiul sub preș !….Dar este extrem de rău pentru un popor că politicienii nostri încearcă să ascundă o tragedie a neamului nostru .Sărăcia !   Așa suntem prostiți ca nație de fiecare dată de vreo 30 și ceva de ani de scumpii noștri politicieni ,care pe spinarea noastră s-au cățărat pe funcții înalte în parlament și în guvern  pentru niciun folos in slujba cetățeanului plătitor de taxe și impozite de ii sar capacele .   Și au inceput ei cu o gargară de impresionare a oamenilor care mai de care mai lacrimogenă și plină de sensibilitate .     Și uite așa , cum zic cei răi , ….nu eu , … că ,,ciuma  roșie “a sudului țării, și în special a Olteniei , PSD își face apariția în veșminte de catifea în plină sărbătoare a aranjamentelor de guvernare si vor să cerșească credibilitate la oamenii de rând venind cu  cerințe și propuneri cică de ,, bun simț” ,agatandu-se de gâtul celor neputincioși și incompetenți din PNL…..Ia fiți atenți :     

1 . Vor să îl propună ca premier pe Marcel Ciolacu ……..cum de au pus ochii pe el ! ….nu de alta , in guvernările pesediste anterioare nu s-a remarcat cu nimic !

2 . Vor să pună mâna ,…nu mișelește, ci doar cu mănuși de catifea pe ministerele unde sunt banii multi  …ia dă-l dracu de minister al culturii ! Ce sa faci pe sărăcia asta cu cultura ? Sa vină la Ministerul de Finanțe domnul Liviu Voinea , prieten bun cu domnii Paul Stănescu și Darius Valcov …..O fi având aceleași apucături la banul public domnul Voinea ca și prietenii amintiți mai sus ?…Întreb doar!…Cine se aseamănă se adună !Nu așa de zice in popor ?     

3 . Cu un aplomb măritul de peste 30 ani ,PSD ,cere mărirea punctului de pensie până la 1600 de lei; ,pensia minimă standard de 1000 de lei ; majorarea salariului la 2800 lei ; majorarea salariului celor cu studii superioare……. după posibilități!….Cu bani de unde ? …Aaaa , așa este ! Posibil cu  banii colectați din amenzile date abuziv cetățeanului de rând  ,pe ordonanțele și hotărârile luate în situația de urgență covid 19, întocmite pe genunchii domnului Arafat .De ce nu ,din majorarea taxelor și impozitelor la stat, că nu avem bani ! Nu de alta , să fim și noi in rândul Europei ,pe invers ! Plus comisioanele extrase ușor și prin efracție elegantă  de baronii din sudul țării pe contracte ilegale ….De ce nu ?   

4 .Numirea ca ministru al agriculturii pe domnul Paul Stănescu , că de dacă tot este omul mutat la București ,de ceva ani ,cu tot cu nevastă prin Ministerul Educației , consilieră , cu nepot de frate consilier în ministerul a cărui conducere o ravneste dumnealui curând , și etc , etc .

5 . Dacă PNL își aduce prim-ministru mai tare  și mai mare , hai măcar domnul Paul Stănescu să fie vice prim-ministru, precum au pretins acoliții săi în roșu…..Să aibă omul o socoteală a banului public !…Nuuu ?    Mi-aduc aminte ca acum, când domnul Paul Stănescu era președinte al Consiliului Judetean și a accesat 4, 4 milioane de euro , fonduri europene, pentru gestionarea situațiilor de urgență în Olt , 2011 . Iar cei mai mulți bani ar fi mers către o firmă a d-lui Sebastian Ghiță care ar fi livrat servere cu preturi de 6 ori mai mari decât erau de fapt ….Tot așa dorește dumnealui sa fie de darnic cu prietenii și rudele in pozitia de vice prim-ministru in posibila guvernare 2021 ? …Aaaa !Să mai pomenim cât de mult au fost ajutate firmele deputatului Dan Ciocan in Olt de poruncile domnului Paul Stănescu pentru a obține lucrări cat mai multe în județ pentru a face șosele noi , încât mai avea puțin și asfalta și șoselele ce duc către planetele Venus,Marte ,etc  ?…Ce ziceți ?….O fi altruism pregătit de-a lungul anilor, prin ceea ce a făcut  ,pentru a obține acum niște funcții înalte în stat domnul Paul Stănescu  și pentru a salva țara de criză economică dumnealui cu ai săi de prin jur in 2021 ?   Dacă mă mai și gândesc cum este sudul județului Olt de unde vine dumnealui mă ia cu tremur ! Zău !    In Vișina sa natală a băgat canalizare acolo pe unde locuiește dumnealui și neamurile domniei sale ; a asfaltat cat pentru ai săi , restul ?…dă-i dracu in noroaie !

Cât despre orașul Corabia ce să mai vorbesc?….Bursa de cereale nu a funcționat o zi ,; este doar o firmă privată adăpostită acolo .Port turistic la malul Dunării nici până în ziua de azi nu este; deși cică a fost realizat un proiect de 12 milioane de euro, bani europeni , și nici până acum nu este o infrastructură pentru navele de croazieră realizată de autoritățile locale …..Că nu aveau cum ?….Dar unde or fi banii aceștia acum  ? ….Drumul public care duce în port trece printre silozuri și este încărcat de valuri de praf ce se ridică .

Și uite așa acum domnul Paul Stănescu și ai dumnealui Marius Oprescu , Darius Valcov , Dan Ciocan etc , etc ,și iar etc …..nu au nicio sfială acum să ceară funcții și ministere intr-o nouă guvernare . Nu mai rămâne decât atât să întreb :PSD -ul de ce vrea să vină  la guvernare acum, in zilele astea de sărăcie lucie  , cu PNL sau cu cine o mai fi dispus să ii însoțească, ca o zână bună să ne rezolve problemele reale și să aducă înapoi  ce au extras dumnealor roșii din avutul patriei ani și ani ,   sau iar pentru nu știu câți ani ca o caracatiță neagră și hidoasă cu care sa ne luptăm? …..Si doar atât , că de luat nu mai au ce sa ia.

Realizat de Florin Bădescu